18 toukokuuta 2023

Vieläkin kaleidoskooppiaYksi 4v vanha kaleidoskooppi "aurinko" oli käyttämättä, ja ajattelin sitä tyynyksi. 

Toiseen puoleen kokeilin haastavampaa kuviota.

Ihan oli tarpeeksi haastava. Piirsin oikein paperille värit ja mallinteisiin kirjoitin mihin tulee mitäkin väriä. Kuitenkin meinasi kerran mennä väärin. Jos haluaa aivovoimistelua, niin tässä yksi sopiva tehtävä. Haastavuutta voi lisätä ihan oman maun mukaan. Sinällään tämä paper piecing on kyllä mukavaa hommaa. 


Tämä uusi puoli tuli hiukan pienempi, joten piti laittaa reunukset

Siihen saikin sitten mukavasti upotettua vetoketjun.

Ja niin tuli tyyny valmiiksi. Kaleidoskooppi on ihan kivaa, mutta saumanvaroja tulee kyllä runsaasti.


Ja kuinkas sitten kävikään - yllättäen tuli työhuoneessa vastaan vielä yksi vanha "ympyrä". Se oli piilossa toisen työn alla. Silloin muistin, että tämän oli määrä olla se toinen puoli,  mutta olin unohtanut koko jutun. Näinollen joskus tulee vielä toinenkin samantyylinen tyyny...


Aurinkoa päiviinne!

10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kauniita kaleidoskooppeja olet ommellut. Värit ovat kauniit ja erottuvat toisistaan, mutta mikään väri ei pomppaa liiaksi silmille. Hyvää helatorstaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Tykkään itsekin batiikkien väreistä kovasti. Eettisesti värjäys ei välttämättä kestä syvempää tarkastelua, mutta käytän kankaani pois kun ne on tullut ostettua jo ennenkuin tiedostin tämän.

   Poista
 2. Ihana aurinko sopii näihin kesäisiin keleihin paremmin kuin hyvin!
  Näppärää, että ilme vaihtuu vain tyynyä kääntäällä, odotteln jo tiisenkin kauniin kaleidoskoopin taustaparia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Kyllä luonto nyt viheriöikin upeasti. Niin hienoa! Voi, taidat joutua odottelemaan hyvän tovin :( batiikit oli jo siirretty syrjään kun orpo työ putkahti esiin. Vaikka eihän sitä tiedä, mitä tässä mieleen juolahtaa. Ihan fiilispohjalla mennään :D

   Poista
 3. Aivan ihastuttava tyynynpäällinen, aurinkoa tulvillaan! Kaleidoskooppia en ole koskaan tehnyt, pitäisi kyllä kokeilla, näyttää niin hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin jälkeenpäinkin ajatellen nämä palapelit on kyllä mukavia. Ei ole mitään yksitoikkoista puurtamista. Kokeile ihmeessä :)

   Poista
 4. Molemmat puolet on tosi kauniit. Aivovoimistelumalli tekisi kyllä ihan hyvää pääkopalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavasti se menee kun välillä ompelee resurssinauhaa ja sitten taas jotain haastavampaa :)

   Poista
 5. Oho, miten tämä postaus on jäänytkin huomaamatta. Aivan ihania kaleidoskooppeja:) Paper piecing on kivaa kun sillä saa niin siistiä jälkeä tosin kangasta saattaa kulua vähän enemmän jos leikkaa liian pieniä paloja, puhun kokemuksesta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kantapään kautta on saanut oppia ettei kannata pihistellä palasen kanssa :) mutta onhan noita kankaita kertynyt :D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!