03 helmikuuta 2023

Resurssinauhaa ja muuta pientä


Finnquiltin sivuilla löytyy vinkki kuittipaperin käytöstä.


Kivaa puuhaa, taas syntyi monenlaisia pätkiä. Paperi oli oikein sopivaa ommeltavaa ja repiminen helppoa. Mitäs näistä nauhoista sitten tekisi, miten asettelisin... Pöydällä lojui vielä mosaiikissa käytettyä valkoista kaitaletta, sovittelin sitä nauhojen väliin. Johan alkoi syntyä tilkkupintaa. Kuittipapereita löytyi heti aika paljon mutta ei läheskään tarpeeksi.


Toivotaan pitkiä kuitteja! No ei sentään, voihan näitä jatkaakin. Joskus kauppakassin pohjalle kertyi paljon paperia, nytpä otankin kaikki talteen.  Muuten, apteekista saa oikein pitkiä kuitteja, mutta ei ole kovin mukavaa joutua asioimaan siellä.


Pinta on kasvanut jo aika isoksi (110cm) kun lisään kierroksia aina silloin tällöin. Katsotaan, kuinka kauan intoa riittää. Valkoisesta saa 145 cm nauhaa ilman jatkamista. Raidoissa on pala lähes kaikista pienistä kangastilkuistani. Ehkä reunoille tulee sitten niitä monivärisempiä... 


Takakangaskin on jo valmiiksi pestynä. Sekin on 150 cm leveää, niin että saan ihan kunnon kokoisen torkkupeiton jos haluan. Nyt voin käyttää säästämäni pyöräkankaan, koska todennäköisesti peitto jää ihan omaan käyttööni.


Sydänpeiton suunnittelusta jäi ylimääräiseksi 2" neliöitä. Niistä rakentui vielä yksi nuppupeitto.


Opistolla teimme pussukan, jossa vetoketju kulkee alareunasta toiseen. Tällä mallilla en olekaan ennen tehnyt. Leikkasin kuvion mukaisen, joten ei tullut kovin isoa, 20 cm korkea. Sama kuvio molemmilla puolilla. Tukena on ohutta laukkuhuopaa. Kangaspalan ostin syksyllä Herttoniemen Marimekosta. Olin siellä ekaa kertaa ja olimme vähän epävarmoja löydämmekö paikan. Huomasin että kävelimme yhtä matkaa n. 10 nuoren japanilaistytön kanssa ja koska heillä näytti olevan paikallisopas mukana, tiesin että nyt on oikea suunta. Ja niin olikin.


 Irtovetoketju olis ollut hyvä, kahdella vetolenkillä. Suoritus meni kokeilun piikkiin.

Jatketaan harjoituksia!
Mukavia sydäntalven päiviä, lumella tai ilman!

Ps. Arvaatteko missä oltiin viime 
lauantaina?


Sydämelliset kiitokset Juulialle, Matthiakselle ja muille ihanasta unohtumattomasta illasta!13 kommenttia:

 1. Olet onnistunut ompelemaan kauniin ja värikkään tilkkupinnan kuittipaperisysteemillä. Nuppupeitto on herkkä väreiltään. Pussukan malli on minullekin uusi; pitänee kokeilla. Hienoa, että pääsit katsomaan taitoluistelua paikan päälle. Minä olen nauttinut noista kisoista tv:n välityksellä. Suomi pärjäsi mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Nauhan ompelu on hauskaa, kuitteja kertyy tasaista tahtia. Ehtii välillä muutakin. Hienoa kun päivät pitenee! Tv:stä näkee kyllä hyvin kilpailut, joskus ollaan oltu paikan päällä hurraamassa.

   Poista
 2. Höööö, anteeksi hölmöyteni, miksi noita kuitteja ommellaan, rapinan vuoksiko?? ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan hölmö kysymys, etkä ole edes ensimmäinen :) Rapina on kyllä kivaa, mutta oikeesti kuitista on apua että tulee suoraa ja nauha pysyy tasaisena ja saman levyisenä koko pätkältä. Toisen nauhan voi sitten tehdä eri levyisen. Tai jotain muuta :D

   Poista
  2. Ahaa, juu, tajusin! Ehkä. Revitäänkö kuitti pois ompelun jälkeen?

   Poista
  3. Juu, revitään. Se sujuu mukavasti kun ommel on tehnyt siihen reikärivin. Itse olen repinyt sitten kun olen ommellut viereen valkoisen. Ohjaa siinä sitten sitäkin ommelta kun olen jättänyt saumanvaran verran tilaa. Vähän työläämpi repiminen jos ompelee paperin päälle moneen suuntaan. (Onpas hankala selitys, anteeksi siitä, opetus ei ole ihan hanskassa. Ihanaa että kysyt!)

   Poista
  4. Opetus sujui oikein hyvin, kiitos Kati! :)

   Poista
 3. Oletpa keksinyt kivan kohteen kuittiompeluillesi. On kyllä kaunis:) Me tehdään opiston kurssilla samantyylistä mutta ommellaan tilkkupalat 10 cm:n levyiselle kuitukankaalle. Vielä ei tiedetä mihin pitkät pötköt käytetään mutta se selviää varmaankin kevään aikana;)
  Olipa varmasti hienoa olla paikan päällä katsomassa luistelua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa olla minulla isokin säästö kun en ole hankkinut kuitukangasta! :D Mielenkiinnolla odotan mitä teette.
   Kyllä hurrattiin - oli hienoa :)

   Poista
 4. Ihania töitä olet tehnyt! Tuo kuittitekniikka alkaa minuakin pikkuhiljaa kiinnostamaan, täytynee etsiä vanhat kuittipaperirullat esiin ja laittaa kone surisemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ala vaan laittaan kangaspaloja yhteen ja peräkkäin. Et malta lopettaa :)

   Poista
 5. Onpa hieno tulossa tuosta kuittityöstä. Malli on suikaleisiin oikein sopiva, siitä tulee yhtenäinen. Takakangaskin on hyvä valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee sopivaa taukoa kun odottaa uusia kuitteja :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!