07 lokakuuta 2022

Hunter Star



Silloin kun aloitin tämän mallin, sen nimi oli Orion Star. Ihan sama, mielestäni se on yksi kauneimmista tähtimalleista edelleen. En ollut tyytyväinen tekeleeseen ja siinä se on roikkunut keskeneräisenä ompeluhuoneen tikkailla kaikki vuodet. 


Tänä kesänä sain viimein puhtia viimeistelyyn. Lisäsin yhden blokkirivin ja tein reunat. Kahta lilaa batiikkia oli niin paljon että sain kehykset tähtipinnalle.


Työssä ei ole kuin 4 tähteä oikeaoppisesti vaalea-tumma-sakara vuorotellen, kuitenkin tähtikuvio on mielestäni ihan selkeä. En muista teinkö näin tahallani, mutta luulen että silloin hyvin aloittelijana en vain huomannut olla systemaattinen.


Aika vähän on tikkauksia, liian vähän, sanoisi joku.


Taustakangas on leveää lakanakangasta, jota riitti yhtenä palana. 
Reunassa on taas tereellinen kanttaus jäljelle jääneistä lilan värisistä batiikeista.
Peiton koko on 2 x 2,4 m.

Tämä ei ollut edes vanhin keskeneräinen. Se vanhin on tietysti se mitä maailmassa on eniten aloitettu ja vähiten saatu valmiiksi: Dear Jane. Odottakaas, kyllä sekin valmistuu, tosin ilman reunuksia. Alunperinkään en ajatellut tehdä reunablokkeja ja vielä vähemmän nyt vuosien päästä.


Näitä lilansävyisiä kankaita tuli tietysti myös 6 tablettiin. Näin yhdistettynä pinta onkin paljon punaisempi. Kuvakin on otettu kesän kirkkaassa valossa.


Sitten tein vielä kolme jotka näyttävät tummemmilta luonnossa, mutta ovat tässä yhtä punaisia.

Sen verran olen kevään ja kesän aikana saanut käytettyä batiikkejani, että sain jo siirtää loput pienempään laatikkoon. Eivät siis loppuneet vieläkään. Joulun alla aion ommella vielä kunnon punaisista.



Hyviä syyspäiviä!




13 kommenttia:

  1. Oi-oi miten kaunis tähtipeitto:) Olkoon kumpi tahansa nimeltään niin tykkään:)
    Kasvaako teillä tyrniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla että tykkäät :) Muistaakseni sinullakin on peitto tällä mallilla :)
      Naapurin tyrnit! Heillä jää käyttämättä niin me saimme poimia, nam. Minä sitten teen vaihturina vauvanpeittoja :)

      Poista
  2. Kaunis tähtipeitto. En olisi edes huomannut, että tähtien sakaroiden pitäisi olla vuoroin tummia, vuoroin vaalea. Kaikki näyttävät kauniilta ja myös erottuvat taustasta. Batiikkitabletit ovat tyylikkäitä, kivoja käytössä. Joulu on kyllä aika lähellä, jotain on jo ommeltuna pukin konttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen itsekin ihan tyytyväinen peittoon. Loppujen lopuksi se sitten toimiikin näin. Tabletit on kyllä hyviä käytössä ja helppo pestä. Suojaa pöydän pintaakin.

      Poista
  3. Ihana tuo tähtipeitto! Itse tykkään tosi paljon kaikista tähtimalleista tilkkutöissä, mutta en saa niitä itse tehtyä (edes aloitettua), kun mielen perukoilta kumpuaa yhden tilkkutyöopen maininta, että tuosta keskustasta tulee niin paksu kaikkien saumojen vuoksi, että sitä on vaikea ommella. Ehkä pitäisi vaan huitaista tuollaiset kommentit syrjään ja kokeilla itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän siihen keskelle kerääntyy saumanvaroja yllin kyllin, mutta batiikki ainakin silittyy aika hyvin paikalleen. Tässä tikkaus tuli saumanvarojen viereen niin meni hyvin. Kaleidoskoopissa oli kans runsaasti tavaraa ja sen tikkasinkin koneella. Kyllä rohkenet kokeilla!

      Poista
  4. Kyllä on kaunis tähtipeitto! Minulla on myös ohje tähän, mutta en ole edes tehnyt koeblokkia, ehkä joskus sitten. Tabletit ovat myös hienoja! Minulla on myös noita batiikkikankaita aika paljon ja pitäisi myös niistä jotain tehdä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Monenlaista on kuvaa on minullakin kerättynä pinterestistä ja aikanaan tulee jotain kokeiltuakin. Pitäähän sitä olla virikkeitä :) Batiikeissa on mukava vesiväreillä maalatun tuntu.

      Poista
  5. Tuo on kyllä kaunis malli! Onnittelut sen valmistumisesta, hiljaa hyvää tulee :) t. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin, ei tässä mitään valmistumispaineita ole. Tulee sitten ajallaan :)

      Poista
  6. Onneksi sait peiton valmiiksi, siitä tuli tosi kaunis. Hyvät värit! t. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos, kommentoin ihan kahteen kertaan…sitä se on kun pitää liian pitkät välit blogien luvussa :))

      Poista
    2. Eipä tuo haittaa - on sattunut minullekin :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!