02 syyskuuta 2022

Kultarannan puistoa

Lähimatkailu on niin helppoa että se meinaa unohtua kokonaan. Kultarannan puutarhassa oli jo taidenäyttelyaika ohi, mutta muuten puutarhakierroksia järjestettiin vielä muutaman päivän ajan. Seuraavaksi portit avautuvat yleisölle kesällä 2025 ison remontin jälkeen.


Presidenttikään ei ole enää paikalla, lippu puuttuu.


Puiston alueet on värikoodattuja, sinivalkoinen on tietysti Suomi-alue.


On sinisenä kukkivia kasveja...


punaisena...

keltaisena...
ja tietysti erilaisia ruusuja.

On Kordelinin kelkkarata ja


presidentti Kekkosen kuntoportaat.


Naantalin kaupungin ranta ja


Ukko-Pekan silta hyvin maisemassa.


Mielenkiintoista nähdä millainen myllerrys puutarhassa tehdään, kun vanhoja puita kaadetaan, uusia istutetaan tilalle ja polut kunnostetaan. 


Satavuotias kuusiaita on kyllä jo hiukan vallannut alaa, täytyy myöntää.Retken päätteeksi kävimme pizzalla Ruissalon Telakan laiturilla.
Orkesteri viihdytti vieressä.

Ihana Suomen kesä! Taas jäädään odottamaan seuraavaa.
8 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen orkesteri teitä viihdytti:)
  Kyllä muutti sää nopeasti viileäksi. Aamulla laitoin ohuet sormikkaat käteen kun lähdin Onnin kanssa lenkille. No, ehkä se oli vähän liiottelua mutta eipä näpit palelleet:) Nyt tuntuu että missä ne lämpimät päivät on vaikka en kuumasta pidäkkään. Siis kohden ei ole koskaan;):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti tosiaan muuttui syksyiseksi. Enpä huomannut ottaa retkelle mukaan mitään tilkkua :) muistin kun näin sinun kuvasi. Pieni se olis pitäny ollakin ettei olis herättänyt turvamiesten huomiota :)

   Poista
 2. Kiva kuvakollaasi. Itse en ole päässyt tuota aluetta katsomaan. Sää on todella hyisen kylmää, mutta toisaalta nyt jaksaa tehdä ulkotöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin kuvia kun ajattelin että moni ei ole siellä käynyt. Tänä kesänä oli kuitenkin ilmeisesti aika paljon kävijöitä kun oli asuntomessutkin lähistöllä. Ihme miten äkkiä kylmenikin, suurin piirtein päivässä.

   Poista
 3. Hieno paikka ja kauniita kukkia! Olemme joskus kauna sitten käyneet Naanatalissa, mutta emme kerinneet käydä Kultarannassa silloin, kiva nähdä sieltä kuvia. Syksy tuli kyllä äkkiä, yllättäen sää kylmeni ja täällä on ollut jo ensimmäiset yöpakkaset tällä viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynti täytyykin ajoittaa tarkkaan kun portit aukeaa vain tiettyyn aikaan opastetuille ryhmille. Perjantaisin on päässyt omatoimisesti. Muutaman vuoden päästä sitten pääsee taas. Hyvää työtä siellä on puutarhan väki tehnyt. Nyt oli hieno daalioiden aika. Onneksi tuli vielä muutama lämmin syyspäivä vaikka yöllä täälläkin menee melkein nollaan.

   Poista
 4. Tuolla olisi mukava joskus käydä, näyttää hienolta. Kovasti jo odotellaan tulevaa kesää :) Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha on kyllä hyvässä hoidossa, mielenkiintoista nähdä miten aluetta uudistetaan. Onhan tämä vuodenaikojen vaihtelu rikkaus, aina odotetaan seuraavaa :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!