01 elokuuta 2022

One-block-wonder


Suunnitelmissa on ollut jo muutaman vuoden kokeilla one block mallia. Nyt kun Tilkkulehdessä oli ohjeet, se tuli oikein ajankohtaiseksi. Mutta voi, kangasta ei tietenkään ollut 6 mallikertaa. Kun Paraisten näyttelyssä oli työ joka oli tehty neljästä kuviokerrasta, innostuin taas. 


Mittaillessa huomasin sitten että kankaassa on kaksi kuviokertaa rinnakkain. Siis saan sittenkin 6 (riittävän) samanlaista palaa. Leikkasin 7 cm suikaleita.


Salkoruusu-kangas on reilusti yli 10 vuotta vanhaa. Siihen aikaan meidän kylässä oli kangaskauppa ja siellä joskus englantilaisia Laura Ashleyn suunnittelemia kuoseja, 2-laatua, arvaan, ja ostin tietenkin aina. Vesivärimäinen painokuvio miellytti. Nyt nämä kukat sopii leikata paloiksi. Muuta käyttöä ei ole.
Ei tainnut tulla yhtään täsmälleen samanlaista hexagonia. 
Asetteluun olisi voinut käyttää aikaa vaikka kuinka paljon! Tarkkaavainen katsoja huomaa että yksi pala näyttäisi puuttuvan. Ei anneta sen häiritä.


Jännittävä hetki, miten nauhojen yhdistäminen osuu kohdilleen! Käytin klipsejä yhdistämiseen ja koneessa oli yläsyöttäjä venymisen minimoimiseksi.

Ohje oli oikein hyvä, erityistä kiitosta saa korvien käyttö ohje (pitäisikö se kirjoittaa yhdyssanaksi "korvienkäyttöohje" vai korvien käyttöohje?).


Reunojen tasaukset jouduin tekemään monenlaisista paloista kun halusin kuitenkin käyttää kaikki keräämäni kuviot.  Ja sen puuttuvan hexankin muotoilin joten kuten. Tuli vielä pieni suikale alkuperäistä kangasta taaksekin, muistoksi lähtökohdasta.


Salkoruusun voi vielä nähdä pilkotussakin pinnassa. Joskus näissä töissä häviää alkuperäinen kokonaan. Minulle selvisi kyllä että en todellakaan tykkää runsaista saumanvaroista. Mitä jos kangas olisi ollut paksumpaa tai jämäkämpää! Ei tullut mitään näyttelytyötä mutta kukkaketo pääsee kyllä mökille makkarin seinälle. Seinävaatteen mitoiksi tuli 75x95 cm. Suurkiitos ohjeesta, nyt voin rastittaa toivelistalta tämän työn tehdyksi!

Sammalruusu kukki taas ihanasti!

Hienoa loppukesää!


6 kommenttia:

 1. Salkoruusu on saanut uuden ilmeen, kauniin sellaisen. Itse olen käyttänyt heksagon-blokkia osana jotain työtä, sinä olet muokannut siitä kauniin pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Kuvioiden muodostaminen oli hauskaa puuhaa.

   Poista
 2. Oi-oi miten hieno siitä tulikaan, oikein kaunis!
  Mulla on myös sormet vähän syyhynneet tuohon malliin kun luin siitä Tilkkulehdestä. Ei vaan tahdo kangasvarastosta löytyä sopivaa kangasta ja uutta en osta (ehkä). Yhden kankaan löysin ja se on lojunut tuossa pöydällä jo pari kuukautta ja aina silloin tällöin katselen ja mallailen sitä. Vielä on ole kuitenkaan innostunut siitä ja siksi kokeilu on jäänyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Aloita ihmeessä, kun saat pilkottua palasiksi, alkaa tosi hauska vaihe! Millaisia kuvioita haluat - tästä meinas joskus tulla viruksen näköisiä :) mutta muoto muuttuu kääntelemällä.

   Poista
 3. Oi, oi, kuinka ihastuttava. Herkkää kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ainoa ruusu meillä, mutta sitäkin arvokkaampi :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!