02 kesäkuuta 2015

Hyvää matkaa

Uusimmat Kaffe-kankaat on vielä mietinnässä, miten niitä malttaa leikellä. Niiden kanssa on menossa hypistely ja silittely -vaihe. Tässä valmistuneessa työssä on toisenlaista kaffetta. Pienen peiton mausteina on kahvia, kakkuja, kirjoja ja kukkia. Innostuin kokeilemaan mallia Tilkunviilaajan vihjeestä ja minullahan on ruskeita kankaita, lievästi sanoen aika paljon, joten niillä mentiin.
Leikkasin kaikki palat 2 x 3.5 tuumaa, koska pienet näppärät viivaimeni ovat tuumamitoissa, ja niitä palasia sitten surruuttelin yhteen ohjeen mukaan. Sama kangas palvelee joskus tummana ja joskus vaaleana, eikä rytmikään ole ihan rikkomaton, huomasin kun olin jo ommellut kaikki kiinni. Nyt sanon tietysti, että kaikki oli harkittua.
Minusta näyttää että värin valumisessa on vaikutteita Tilkkutie -blogista. Kiitos vain!


Olen myös miettinyt portaita kuvauspaikkana muiden blogien tapaan - toimii! Työ on tässä vielä kesken ja peite "paketissa".

Tämä kevyt peite on vain 107 x 134 cm ja se on minun matkapeittoni, kun istun kartanlukijan paikalla. Taustakangaskin toivottaa Bon Voyage. (Tässäkin tikkaaminen näkyy olevan vielä vähän vaiheessa.) Niveliä särkee ja ääreisverenkierto on sen verran huono, että helposti palelee kesälläkin varpaita, kun ilmastointi on päällä.  Vällyjen alla istuttiin joskus ennenkin. Jos kartanlukua ei tarvita ja maisemat on tuttuja, jos aika käy pitkäksi ja sormia kihelmöi, tikkauksia voi pistellä lisää siinä istuessa. Tarvikkeethan on tietysti aina mukana.

Välissä on puuvillavanu ja tikkaustyyliksi otin epäsäännöllisen ruudukon. Tällä kertaa nousin ojasta, eihän matkapeitossa voi ojaa pitkin mennä. Kantha-tyylistä haaveilin, mutta se jäi nyt vielä toteuttamatta.

Bon Voyage! 
Mukavia kesäreissuja, monia hienoja tilkkunäyttelyitä matkan varrelle!

Ps. Olen päivittänyt vanhojen töiden listauksiani. Nyt sivulla Tilkkuja vuosien varrelta on kuvia siitä minun ensimmäisestä tilkkupeitostani.


13 kommenttia:

 1. Todella upea peitto! Ihanat värit ja tuo "turkoosi linja" on mainio!

  VastaaPoista
 2. Peittosion kaunis:) Ihailen suuresti taitoasi ja viitseliäissyyttäsi tikata käsin!!!Hienoa jälkeä, tykkään!!!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttava peitto! Ahkera olet:)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavan hieno peitto! Todella kaunis! Kiva, jos sait minulta idean, koska toteutus on näin mainio ja samasta blokista olet saanut niin erilaisen kuin minulla!

  VastaaPoista
 5. Upea peitto! Värit kauniit, minulla on ruskea ollut hieman taka-alalla pitemmän aikaa, mutta täytyy hieman maistella sitäkin. Hyvä että tulit sieltä ojasta pois, näkyy kädenjälki paremmin. Eikä ojatikkaus tosiaankaan sovi matkapeittoon, ei missään nimessä.

  VastaaPoista
 6. Ihana! Todella herkulliset värit. Tuo sininen tekee siitä aivan erityisen!

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto! Ja vielä käsintikkausta, vau!

  VastaaPoista
 8. Kaunis, kaunis ja väriyhdistelmä hivelee silmää. Matkapeitto, mainio idea!

  VastaaPoista
 9. Kaunis peitto, kauniit lemmikit taustalla sopivat väriyhdistelmääsi. Hienosti sommiteltu kuvauspaikka. Rentouttavia kesämatkoja.

  VastaaPoista
 10. Ole hyvä vain, kauniin peiton olet tehnyt. Oikeastaan ainoa tilanne, jossa jollain lailla sulatan ruskean, on turkoosin kaverina. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 11. Kaunis peitto ja hienosti tikattu käsin. Ruskea ei ole minunkaan lempiväri, mutta nyt pitää miettiä asiaa uudelleen. Olet yhdistellyt muut värit hyvin sen sekaan. Hyviä matkoja matkapeiton kanssa.

  VastaaPoista
 12. En otroligt vacker Kaffe-quilt och de blå/turkosa inslagen gör den till något alldeles extra. Bon Voyage till dej också!!!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!