24 maaliskuuta 2024

Pienille vauvoille


Pienenpienten peittojen ompeleminen on niin mukavaa että ajattelin taas tehdä muutaman. Jos sairaalan keskososasto ei voi niitä ottaa vastaan niin ehkä löytyy jokin toinen paikka, ensikoti tms. Miksei vaikka päiväkodin nukeille jos ei vauvoille.
Ostin 3m flanellia takakankaaksi ja käytin kaiken. Pääosin ovat 50x50cm, joten sain 12 kpl. 


Eläinaihe on useimmissa, vanhalla hyväksi koetulla ohjeella. Vähän pienensin ruutua, mutta punosefekti jää aika vaatimattomaksi näin vähillä blokeilla. Järjestelin sitten ruutuja muuhunkin malliin. Yksi tavallisia ruutuja...


...toinen pienempiä ja enemmän ruutuja.


Kukkia ja eläimiäKokeilin myös Tilkkulehdessä 1/24 ollutta ranskalaismallia.  Siinäkin pienensin ruutuja mutta pieneen peittoon ei kuitenkaan mahtunut kovin montaa blokkia ja niinpä tuli erikseen sininen ja punainen peitto, vähän eri asettelulla.


Oli ihanaa puuhaa, nautin joka hetkestä!Sitruunasato on taas kypsynyt talven mittaan :)

Keväistä pääsiäisenaikaa!


10 kommenttia:

 1. Kivoja peittoja moneen makuun:) Kaksi viimeistä joissa on pikkuruudut epäjärjestyksessä ovat tosi mukavan näköisiä:)
  Varmasti näille löytyy sopiva paikka! Olet kyllä ollut aikaansaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo ranskalaismalli näytti lehdessäkin kauniilta, teki mieli kokeilla :) Niin mielelläni teen näitä pieniä peittoja!

   Poista
 2. Olet ollut tosi ahkera. Hienoa ja hyvään tarkoitukseen meneviä. Punosmalli on kiva, samoin tuo ranskalainen, jota itsekin ajattelin kokeilla.
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ihania pikkupeittoja ja niiiin paljon olet tehnyt! Kaikki todella iloisen värisiä ja kauniita. Pitäisi itsekin tehdä nuppupeittoja, jämäkankaita on kertynyt niin paljon. Kyllä varmasti ottavat vastaan näin ihania peittoja! Mukavaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valkosia suikaleita oli kertynyt työpöydälle monista töistä. Sainpas käytettyä ison osan :) Oli mukava kerätä erilaisia kombinaatioita, siinä helposti mopo karkaa, vaan ei haittaa!

   Poista
 4. Suloisia, kyllä näille varmasti on ottajia!! Ihanat väriteemat
  Siivosin juuri tilkkukangaslaatikkoni, yllätyin lapsekkaiden kankaiden määrää (jotka sopivat kyllä omalle mielenlaadulleni mainiosti, mutta jotain niistä pitäisi tehdäkin)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiltalaisetkin aikovat tehdä näitä, niin saamme viedä kunnon pinon vauvoja varten. Vähän levittelet niitä kivoja kankaita, niin jopas innostut ompelemaan :)

   Poista
 5. Ihania. Kiva kun teet näitä lahjoituksia. Niistä on iloa monelle perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on niin mukava tehdä. Ainoa harmi että kangasta kuluu vain vähän eikä aina ole flanelliakaan käsillä. USAssa olis jossain kaupassa oikein suloisia lasten flanelleja mutta niin pitkälle en ole mennyt.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!