15 joulukuuta 2023

Vihdoinkin KF-peitto


Uskalsin viimein leikata arvokkaita Kaffe Fassett-kankaitani. Mukaan tuli Kona Cottonin mustaa. 

Testing, testing... kelpaa. Näin se rakentuu. 

(Paitsi ettei ihan, sain todeta aivan liian myöhään!)


Blokit on ladottu lattialle ja paikkoja voi vaihdella loputtomasti. 
Täytyy vain päättää, näin, tässä se on!


Vielä mustat kaitaleet reunoille, kerrokset paikoilleen ja tikkaamaan. 
Tässä vaiheessa palasin Pinterestiin kurkistamaan miten siellä on reunat laitettu ja totesin "voi ei!". 


3D-efekti tulisi paremmin esiin kun olisin latonut blokit vinottain. 
Olkoon tämä opiksi minulle, kun luulin osaavani jotain. Nyt löysin mallinkin, 
Three layer cake - en todellakaan ymmärrä, miksi en ole aiemmin etsinyt sitä esiin. 
Ts. johtuu varmaan siitä että luulin tämän olevan helppoa.

Vesipisarat valuu,
marraskuussa ei vielä ollut lunta

Harmi, mutta en valitettavasti osta enää mitään kortilla netin kautta. Syynä on se, että luottokorttitietoni varastettiin kesällä. Onneksi luottofirma oli hereillä ja kysyi, ovatko ostot minun. Eivät olleet. Eikä onneksi ehtinyt tulla isoa laskua. Monet sanovat olevansa turvallisia ostopaikkoja mutta yhtään ei voi tietää, täytyy vain luottaa. Ostot tulivat Euroopan maasta josta en ollut itse ostanut mitään. Kyseistä korttia en ole käyttänyt vuosiin muuta kuin näihin verkko-ostoksiin, joten siellä jossain varkaus tapahtui.


Luulen että tekemistä löytyy tarpeeksi ilman nettiostoksiakin. Nämäkään kankaat eivät loppuneet tähän peittoon. Mm. Carnival of Color -malli on ilmainen, ja siinä on sopivasti värien ilotulitusta. Kirjojakin on hyllyssä moneen tarpeeseen. Ja kotimaisille kangasmyyjille voi maksaa suoraan pankkitilille.


Taustakankaana on leveää lakanakangasta, se riitti hyvin yhtenä palana, 165x210 cm. Taustakangas pilkistää tereenä reunassa. Tikkaamisesta sen verran, että oli huonoin mahdollinen ajoitus tikata mustaa vuoden pimeimpänä aikana.


Netin ja mm. Facebookin vaaroihin liittyen varoittaisin minäkin linkkien klikkauksista. Monessa englanninkielisessä quilting-ryhmässä esiintyy selvästi julkaisuja joissa kalastellaan käyttäjäosoitteita. On ehkä turvallisempaa olla mukana ryhmässä johon anotaan pääsyä. Kaikkein turvallisinta on tietysti olla avaamatta mitään tiliä. Heitäkin on, uskokaa pois!

Jatketaan harjotuksia. 

Mukavia aikoja tilkkuilun parissa!Rauhallista talven Juhla-aikaa!


8 kommenttia:

 1. Kyllä kolmiuloteisuus näkyy hyvin peitossasi. Se on kaunis ja pirteä!
  Useampaan kertaan kotona on puhuttu aiheesta josta kerrot, ostoista netissä. Harmittaa kun aina pitää olla tarkkana ja saa epäillä joka kohdassa. Olenkin päättänyt että en klikkaile juurikaan mitään jos en ole asiasta aivan varma. Meidän vävyllekin kävi kuten sinulla, jotain ostoja oli tehty mutta onneksi ei mitään isompia. Voi tätä nykyistä maailmaa:(
  Mukavaa joulunodotusta kuitenkin sinulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautin noista väreistä!
   Niinpä, tarkkana saa olla. Harmillista jos kaikki mukava pilataan. Tännekin ilmestyy aika ajoin jotain typeriä kommentteja. Poistan ne aina kun huomaan.
   Ollaan me tässä lähipiirissä onnellisia!

   Poista
 2. Kaunis peitto, jossa kolmiulotteisuus tulee mukavasti esille. Minullakin on Kaffe Fassettin kankaita marinoitumassa.
  Harmittaa nettivarkaudet yleensä. Itse olen niin huono tilaamaan netistä; käytän oman paikkakunnan liikkeitä niin kauan kuin niitä on olemassa. Kankaiden ostossa on mukavaa myös kankaiden hiplaaminen. Terapeuttista suorastaan.
  Hyvää joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä Fassettin kankaista saa väriterapiaa jos kaipaa, ja välillä aina kaipaa. Niin totta tuo hiplaaminen ja lähikauppojen tukeminen! Onnellista joulunaikaa!

   Poista
 3. Upea peitto! Kolmiulotteisuus tulee hyvin esiin tuollakin asettelulla. Nettiostoksilla täytyy todellakin olla varovainen. En ole itse juuri mitään ostoksia tehnyt netissä ulkolaisista kaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elävä pinta miellyttää minuakin. Olen kyllä ostellut mm. laukkuohjeita netissä ja alkuaikoina kankaitakin paljon Ruotsista. Eihän siellä tarvita kuin yksi heikompi lenkki ja tiedot on kaapattu.

   Poista
 4. Upea peitto ja kauniit kankaat. Ostan kankaita vain suomalaisista tutuista nettikaupoista, kun niillä on nykyään niin hyvä valikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kankaista on paljon iloa! Myönnän, minulla on parantamisen varaa ostoissa ja olenkin jo hyvällä alulla :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!