01 toukokuuta 2022

Hashtag - Riukuaitaa

 

Palasin taas yhteen lempiväreistäni, maanläheiseen ruskeaan. 


Toffeeta, suklaata, kahvia, kaakaota ja mämmiä! Kukas niitä voisi vastustaa.


Tässä peitossa on osa Hoffmanin Cappucino Bali Pops-Jelly Roll nauhoja. Jäännöspaloista tuli yksi tabletti. Näkyy että minulla on toinenkin setti samoja nauhoja!


Pinta oli tosi nopea ommella, kun osa kankaista oli jo 2.5" nauhoina ja blokeista tuli isoja, 30x30 cm.

Kuva löytyi tietysti taas Pinterestistä.


Vaaleaa välibatiikkia kului 2 m, mutta tilasin vielä kolmannenkin metrin ja sain leveät reunakaitaleet.


Näin tuli peittoon sopivasti lisää kokoa, valmiina 145x205 cm.

Taustakankaaksi olisi ollut kaapissa ihan sopiva tummanruskea lakanakangas, mutta siitä lähti väriä niin reippaasti että en halunnut laittaa. 

Värinkeräyslappuja

Lukuisien pesutestien jälkeen kelpuutin muutaman ruskean, joista tausta rakentui.


Se vaalea jonka nimeä ei pysty lukemaan on myös Marimekon, Olki vuodelta 1983 (Maija Isola ja Kristina Leppo). Pari pöytäliinaa tässä taas meni hyvään käyttöön.

Tällä kertaa batiikin saumanvarat asettuivat helposti eikä tullut paksuja kohtia, joten käsintikkaamisessa ei ollut mitään vaikeuksia.

Reunassa on tereellinen kanttaus, se antaa helpotusta käsinompeluun.Tiiliskivi-ladonnalle tuli kaveriksi pari tablettia erilaisista kokeilublokeista uudelleen järjestelemällä. Tarkoitus oli ettei jää ajelehtimaan mitään epämääräisiä kokeiluja. Tiiliskivipinta miellyttää eniten. Taidan tehdä lisää, eri värisiä.


Vihreät batiikit saivat kyytiä kun silppusin paloja niistä kaikista. Pienimmät jämät onnistuin kuluttamaan kokonaan. Taustakangasta riitti tällä kertaa 8 tablettiin.
Pinnat kuuluvat siihen ei-mielenkiintoista -sarjaan, jossa ei ole katseelle kiinnekohtaa. Tiedän, teen sitä usein. 


Tarkoituksena oli myös vinonauhavaraston hyödyntäminen, pienetkin pätkät tuli käyttöön.


Nykypäivän risuaita on minulle vierasta, mutta tämän riukuaidan tiedän! 

Boomeri mikä boomeri, eihän sitä käy kieltäminen. 

Entä jos on boomeriakin vanhempi, mikä silloin on?

Tänä vuonna hyasintit oli lilan värisiä.


Kaunista kevättä kaikille!


10 kommenttia:

 1. Tosi kiva peitto ja tykkään kyllä myös noista väreistä ja mauista:) Taustakin on oikein onnistunut ja mielenkiintoinen:) Jaksan ihailla ja ihmetellä käsin tikkaustasi!! Tulee kaunista jälkeä ja se antaa peitolle niin kauniin loppusilauksen.
  Tiiliskivipintaa en olekaan hoksannut tehdä, sillä saakin mukavasti käytettyä loppusilppuja pois. Toivomushan aina on ettei paljon jäisi jämäpaloja mutta melkein se jää toiveeksi.
  Sopivan kuvankin olet saanut riukuaidoista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin omalla alueellani näiden ruskeiden kanssa, huomasin sen taas :) Jämäpalat on kyllä pieni riesa :) Piti oikein miettiä, missä sitä aitaa löytyy ja tämähän on niinkin lähellä kuin pojan naapurilla. Toinen olis ollut mökkinaapurilla.

   Poista
 2. Kylläpä olet löytänyt kauniita ruskean sävyjä ja niille sopivia määreitä: suklaa, kahvi, mämmi...Minäkin huomasin, että tiiliskiviin saa upotetuksi kankaiden loppuja. Kiitti vinkistä. -Onkohan fossiili vanhempi kuin boomeri! Violetit hyasintit ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin nauhapaketista kovasti. Tiiliskivet sopi hyvin tablettiin kun ei tule paksuja saumakohtaamisia. Fossiili on oikein passeli :)

   Poista
 3. Erilaisten ruskeiden yhdistelmä näyttää hyvältä ja malli on kiva.
  Tykkään myös tuosta tiililadonnasta ja sinivihreä on hieno väri. Pitäisikin tehdä muutama tabletti.
  Terv. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana tehdä yksinkertaista :) Tabletit ovat oikein mukavankokoista ommeltavaa peittojen välillä.

   Poista
 4. Onpa oikein upean näköinen peitto ja tuo risuaita blokki on kiva, olen tehnyt joskus muutaman blokin, mutta ovat vielä kesken. Ruskean sävyt ovat kauniita ja lämpöisen näköisiä. Tabletit ovat myös kauniita ja tiiliskivipinta näyttää kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ollut kiva ommella näitä yksinkertaisia juttuja. Ei ole tarvinnut suuresti ponnistella, kauniit kankaat on riittäneet innostamaan :)

   Poista
 5. Aivan superihana # peitto! Ja vaikka ruskea ei. ole lempivärejäni, osaat tehdä niistä silmää hivelevän kauniita töitä! Joskus on tullut mieleen, että pitäisi säästää noita värinkerääjiä ja ommella ne yhteen. En vielä tiedä mitä tarkoitusta varten, ehkä se keksitään joskus. Pöytätabletit ovat hauskat. Tiililadonta miellyttää minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruskea sopii niin meille :) Jos osaisin # käyttää, niin nythän tuo on FQ:nkin kuukauden väri :) Huomaamattani olen siis harrastanut värjäämistäkin :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!