03 tammikuuta 2022

Uuden äärellä


Keväällä 2019 meillä oli kurssipäivä jolloin tutustuimme kaleidoskooppiblokkiin. Edellisenä keväänä olimme kokoontuneet tilkkupäivien järjestämisen jälkeen samalla 3 killan joukolla boro-harjotuksiin. Oli määrä jatkaa joka vuosi jollain kurssilla, mutta kuinkas sitten kävikään. Eipä ole ollut tilaisuutta järjestää isoa tapaamista. Yhä eletään toivossa paremmasta.


Blokkien tekeminen jäi sinä keväänä eikä ole ollut helppo tarttua työhön. Syynkin tiedän. Tämä oli vielä surutyötä, luopumista vanhasta. Äidillä diagnosoitiin agressiivinen kasvain siihen aikaan ja päiväni kuluivat terveyskeskuksen vuodeosastolla pitkälle syksyyn. Koko se raskas aika on ollut tämän työn rasitteena.

Nyt sain punnerrettua jonkun kokoisen työn, 109x142cm. Aika pieni peitoksi, mutta iso seinävaatteeksi. Laitoin kuitenkin ripustuskujat, jospa jaksan katsella näitä tähtiä.


Vaaleat batiikkikankaatkin loppuivat niin että ei enää olisi tullut täyttä riviä, joten tähän jäi.


Mikä tässä työssä on aivan super-uutta minulle on se että tikkasin koneella. Ajauduin tähän tilanteeseen kun totesin että käsin tikkaaminen oli melko mahdotonta. Batiikki on tiivistä, saumanvaroissa usein monta kerrosta kangasta ja kaiken huipuksi takakankaaksi tuli aika paksu Ikean puuvilla. Muutama kokeilupisto ja luovutin heti. Koneella homma sujui hämmästyttävän helposti. Ei se nyt aivan superhienoa jälkeä ole, mutta kelpaa minulle. 


Nyt oli aika lähellä ettei taakse tullut toinen tilkkutyö. Olen nimittäin ostanut takakankaan joskus sillä silmällä että aplikoin erivärisiä palloja oksille. Vielähän senkin voi joskus tehdä. 


Kyllä saan edelleen kiittää käsityögeenejäni! Ei tule aika pitkäksi vaikka kodin ulkopuoliset harrastukset ovat taas tauolla.


Hyvää vuoden jatkoa!
Pidetään tilkkuilun lippu korkealla ja mieli virkeänä!14 kommenttia:

 1. Tuota kyllä jaksaa katsella! aivan ihana työ. Kovasti kiinnostava malli, mutta tuskin saisin ikinä valmiiksi, olen sillä lailla tullut laiskaksi. Valoisaa aikaa kohti mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä työ oli sitä lajia joka etenee kuin itsestään kun miettii minkä värinen tähti tulee seuraavaksi. Helposti onnistuisit. Todella hienoa kun saa seurata valon lisääntymistä!

   Poista
 2. Kaunis kaleidoskooppityö! Mulla on työn alla myös eräänlainen kaleidoskooppi. Se vaan odottelee taustakangasta ja sitten tietenkin tikkaamista;)
  Aplikointi-idea on tosi kiva, tee vaan sellainenkin:)
  Tilkkutöitä on mukava tehdä itsekseenkin mutta toisinaan kyllä kaipaa seurustelukavereita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaleidoskoopista saa monenlaista. Ja erityisen hienoa kun tekee kaarevilla saumoilla. Tilkkuystävät on suuri rikkaus!

   Poista
 3. Tosi kaunis kaleidoskooppityö, itse en ole sellaista vielä kokeillut. Toivottavasti koet ajan myötä tämän tilkkutyön lohtutyönä, lämpimät muistot menetyksistä pyrkivät myöhemmin pintaan. Olet onnistunut hyvin tikkausprojektissa. Kiitos, että panit minutkin ajattelemaan käsityögeenejäni, nehän on imetty jo äidinmaidossa. Niillä on päästy yli pimeidenkin hetkien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on erityisen jännittävää millaisia tähtiä tulee. Voi rakentaa tosi monimutkaisiakin kuvioita. Kiitos kun sanoit että voi muuttua lohtutyöksi, eteenpäinhän mieli haluaa. Ja käsillä tekeminen auttaa todella monessa.

   Poista
 4. Niin kaunis työ, kyllä tuota jaksaa katsella.Hienot värit. En ole koskaan tehnyt kaleidoskooppityötä, mutta ajatuksissa on ollut tehdä. Hienosti olet onnistunut konetikkauksella!
  Käsityögeenit ovat kyllä lahja, ei tule aika pitkäksi, aina löytyy jotain tekemistä ja aika kuluu rattoisasti. Mukavaa uuden vuoden alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pinterestistähän niitä löytyy malleja loputtomasti :) Huomasin että olis voinut tehdä toisenlaistakin mutta jatkoin sitten aloittamallani mallilla. Saa nähdä miten koneellatikkaaminen jatkuu :)

   Poista
 5. Onpa upea ja taidokas työ. Konetikkaus on haastavaa, jos on käsintehtykin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toden totta, monta kertaa mietin miten saatan tikkauksella pilata työn. Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt omaan työhön :)

   Poista
 6. Kaunis työ! Sehän tässä ompelussa on mukavaa, kun sitä voi tehdä kotona. Todellinen korona-ajan pelastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Niinpä, hyvin kuluu päivät. Postin kautta saa lisää kangasta ja silloin muistaa myös lähteä ulos :)

   Poista
 7. Ihana työ! Ja miten monenmuotoisista paloista kaleidoskooppi rakentuu. Kiva, että uskaltauduit konetikkaukseen, hyvää jälkeä tuli. Batiikki on todella tiukkaa tikata käsin. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaleidoskooppiblokeilla voi rakentaa vaikka kuinka monimutkaisia kuvioita, värejä sopivasti vaihtelemalla. Tämä tuli ihan perusmallilla. Kiitos tikkauskannustuksesta! Se on alottelijalle tarpeen :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!