09 toukokuuta 2019

Kaleidoskooppia


Järjestimme jo toisen kerran keväisen tapaamisen naapurikillan kanssa. Viime vuonna aloitimme tilkkupäivien järjestämisen jälkimaininkina ja tuntui luontevalta jatkaa samaan tapaan kansalaisopistojen kurssien päätyttyä.
Opeksi pyydettiin taas Turusta Liisa Rinne. Aiheeksi valittiin kaleidoskooppia paperitekniikalla ja paikalla oli 23 innokasta ompelijaa, Paraisten QuiltZakke, Piikkiön Pilkkutilkut ja Raision Tilkkurit -killoista.


Päivä kului nopeasti ahkerassa työssä.
Välillä saatiin ruokaa ja kahvia.
Ja taas oli opittu uutta hauskaa!

 
Meidän harjoitusblokkien kanssa on vaikea hahmottaa isompia kuvioita,
mutta tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita.


Mallit ovat Quiltmagasinet 5/2009 -lehdestä.
 Kotona jatkoin, saanko esille kaleidoskooppia. Vielä tarvitaan lisää blokkeja.Käytiin kaukomailla - lentohäpeää hiukan lieventää että yksi lento peruuntui 
ja meidät sullottiin toiseen koneeseen. 
Kuvia on paljon, ehkä laitan jotain omalle sivulle, jos niihin saa jotain tolkkua.


Ostoksia tein hyvin maltillisesti. Mukaan tuli esim. pala silkkikangasta ja ruusunkukin merkattu pitkä sifonkihuivi.Kevät etenee, vaikka taisi vähän ottaa takapakkia välillä!
Valoisia päiviä kaikille!

14 kommenttia:

 1. Kuvista päätellen aika tohinat on meneillään:) Tilkkutyökurssit on kyllä mukavia! aika vaan kuluu liian nopeasti muuten on mukava seurata toisten tilkkuilijoiden ompeluksia ja seurahan on parasta. Mielenkiintoista nähdä minkälainen työstäsi tulee valmiina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihan parhaassa seurassa aherrettiin! Taisi jäädä jokaisella itämään ajatus jatkosta. Paljon on muita hommia, mutta luulen että näitä blokkeja tulee tehtyä joka välissä :)

   Poista
 2. Tuollaiset kurssit on varmasti mukavia:) Hienolta näyttää työsi jo nyt! Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia ovat :) Saa nähdä onnistuuko isompien kuvioiden esiinsaaminen! Mukavaa päivää sinullekin!

   Poista
 3. Kuulostaa oikein mukavalta kurssilta. Siellä oppii aina muilta tilkkuilijoilta, vaikkei itse ennätä tehdä kaikkea. Kaunis silkki ja upea kirjottu huivi ovat mukavia matkamuistoja. Itsekin olen miettinyt, vieläkö tohtii kirjoittaa lentomatkoista, kun kaikesta syyllistetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein mukava kurssipäivä! Maata pitkin matkustaminen kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Jokiristeilyt kelpais jos ei tarvis lentää ensin että pääsisi lähemmäs.

   Poista
 4. Yhteiset kurssit ovat kyllä niin mukavia! Teillä on siellä tupa täynnä tilkkuilijoita ja näyttää olevan työn touhussa kaikki:) Hienoja blokkeja. Kaunista silkkiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin keskittyneesti ollaan työn ääressä :) Tarkkaa puuhaa!

   Poista
 5. Iloinen tekemisen meininki näkyy kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tempaisi ompelu mukaansa että hekin tekivät blokkia, jotka olivat ajatelleet tulevansa vain syömään :)

   Poista
 6. Kaleidoskooppia pitäisi kokeilla, näyttää hauskalta. Teillä on ollut varmasti mukava ompelupäivä. Mitähän ihanuutta silkistä syntyy? Erittäin kaunis kuosi! Ruusullinen huivi on suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaleidoskooppi osoittautui taas yhdeksi malliksi joka vie mukanaan. Luulen päässeeni nyt jyvälle ja pinta pyrkii kasvamaan kun pitää nähdä miten kuviot etenee. Sinun yksi keltainen peitto on kyllä hienompi ympyräinen mutta myös vaikeampi kaaripaloineen. Silkkiä täytyy miettiä tarkasti. Kuosi pisti silmään kun se poikkesi kovasti yleisestä tarjonnasta. Paksulla pensselillä maalattua :)

   Poista
 7. Mukavia tapahtumia tällaiset ja kaleidoskooppi on mukava malli tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaleidoskoopissa löytyy tosiaan tekemistä aloittelijalle ja kokeneemmalle, oikein sopiva malli lyhyelle kurssille :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!