13 tammikuuta 2021

Reunus ja Almandiini


Sängyn reunus tuntui asettuvan hyvin paikoilleen. 

Kirjaan vielä muistiin miten se rakentui.


Välissä on laukkuhuopa ja sen molemmin puolin paksua vanua. 
Huopa on poikki sängyn kulmien kohdalta että reunus taittuisi helpommin. 
Pystytikkauksia on pitämässä kerroksia paikallaan - kulmakohdat erottuu
 kun siellä on 2 riviä aika lähekkäin (= huovan päät kiinni).


Taustakangas on Maija Isolan Heinä-kuosi vuodelta 1957.  Iätöntä, sanoisin.

 
Puput on painettu 1980. Aika vanhoja nekin. 
Reunanauhaa sai tehdä 8.5 m. 
Laitoin taas sen tereellisen, se on mukava tehdä.


Lapsi seurasi tarkasti kun laitoimme merkkejä kiinnitysnauhoille. 
Tein nauhaa toisesta batistista kassin sankojen ohjeella. Niihin oli helppo laittaa tarrapalat. 

Tämä oli mieluinen työ. 
Niin parasta kun pystyy olemaan hyödyksi.


Pomada-blogissa oli hienosti koottuna kotimaisia kangaskauppoja tilkkuilijoille.
Tiedän vielä yhden siihen listaan.
Almandiini, joka tuo maahan ja myy japanilaisia kankaita.
Tämä onkin kaikkein lähin kauppani, vain muutaman kilometrin päässä.
Sashiko-pistojen harjottelu on vielä vaiheessa.Nyt niitä hienoja talvipäiviä on luvassa!
Sukset esiin!


14 kommenttia:

 1. Nyt olet tehnyt jotain aivan ihanaa. Tuo pehmuste on ihan huippu. Minäkin tykkään kantata tuolla valeteresysteemillä. Kivaa, kun se ei edellytä kivuliasta käsinompelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin että tilkkuilijan tekemä pehmuste pitää rakentaa kuvista, se ei ole yhtä kangasta :) Tuo reunanauha on kyllä ihan suosikkini. Monta hyvää puolta, mm. voi tehdä suorasta nauhasta ja niinkuin sanoit koneompelulla.

   Poista
 2. Hieno idea tuo reunus, jonka olet toteuttanut kauniisti. Siitä on mukava kertoa tarinoita pikkuiselle. Talvipäivä on hieno ja niin kaunis, mutta pakkasta on -27 astetta, joten sukset pysyvät varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikutti kyllä siltä että lasta kiinnosti kuvat. Hän löysi sieltä tuttuja juttuja. Tulihan se talvi meillekin! Lunta ja pakkastakin kävi -24 asteessa. Nyt on jo hellittänyt -15:teen. Maisema on hieno, kun ikkunasta sitä katselen :)

   Poista
 3. Aivan ihana pehmuste ja hieno tere reunassa. Minulla on tuota vihreää marikangasta, joka näkyy kolmannessa kuvassa, keittiön ikkunassa kappa:) Hyvä, kun lisäsit tuon Almandiinin, minullakin on sashiko-pistojen harjoittelu vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suurella sydämellä sitä rakensin :) Tuo on kaunis kuosi, saisivat painaa muitakin vanhoja kuoseja uudelleen kuin Unikkoa. Joskus satunnaisesti alessa törmää vanhoihin ja olen heti ostanut. Mitenkähän nämä muut työt niin usein ohittaa Sashikon, vaikka sekin olis ihan mukavaa...

   Poista
 4. Pehmusteesta tuli kerrassaan upea! Kaunis ja hyödyllinen. Hienoja kankaita olet ostanut. Ovatko käsityöpuuvillaa vai hieman paksumpaa? Olen Almandiinistä joiltain messuilta ostanut semmoista tukevampaa, olisiko ollut pellava-puuvilla yhdistelmää ja osallistuin arvontaan ja olin onnekas! Hyvä lisäys tuo Almandiini Saijan listaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen onnellinen jos se palvelee tarkoituksessaan :) Almandiini-kankaista Sashiko-merkattu on villaa, pallollinen vähän käsityöpuuvillaa paksumpaa puuvillaa ja brodyyrikangas ohutta puuvillaa, sen sain kaupanpäälle yllätyksenä. Pallollisesta olen raskinut tehdä vasta pari pientä pussukkaa (syyskuun postaus). Brodyyristä tuli yksi donitsi.

   Poista
 5. Reunus on todella hieno - klassikko ja kankaidensakin puolesta. Tuo kannattaa säästää pienokaisen omille lapsille ja lapsenlapsille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Onnesta soikeana tein :) ehkä se näkyy :)

   Poista
 6. Ajaton, kuten kerroit. Kaunis reunus ja ihana pieni tarkkailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa kun lapsi on utelias ja häntä kiinnostaa mitä tapahtuu :)

   Poista
 7. You sewed beautiful things ... so fine ... I have to get my sewing machine out :-)) But now it's time to ski - every day - as long as the snow lasts ... wonderful, soft, loose fresh snow solid ground. Splendid. Greetings to you Viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! So true, it looks wonderful with all the white snow but we have had quite cold for a couple of days so I'm still happy with sewing :) Waiting for skiing tomorrow, probably. Greetings from southern Finland to you!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!