25 heinäkuuta 2015

Sateessa

Jos yhtään lohduttaa, niin kyllä sataa muuallakin. Käytiin tarkistamassa. Etukäteen oli jo tiedossa että hellettä on turha odottaa, mutta eipä tarvittu aurinkolasejakaan. Sattumanvaraisesti asetelluista kangastilkuista saattaa arvata seudun:
En muistanut etukäteen etsiä kangaskauppojen osoitteita (noviisi!), mutta nenä osoittautui olevan hyvässä kunnossa. Edinburghin linnasta tullessa huomasin Tehtaan
Selvä, jos siellä kudotaan kankaita, siellä varmasti myös myydään, muutakin kuin valmiita kilttejä.
Kudontakoneet jyskäsivät äänekkäästi:
Ja siellä todella myytiin kankaita! Ensin näin pakat, ja sitten ne korit joissa oli "Tartan remnants for Quilters"! Siis minulle, jes jes! Ostin pussin, josta löytyi paloja 30 erilaisesta villakankaasta, ja vielä 2 vähän isompaa palasta, joita oli erikseen hyllyssä. Muuta ei minun sitten enää tarvinnutkaan ostaa, minulla oli jo pala Skotlantia kassissa.

Matka jatkui veden yli ja siellä oli ehdottomasti odotetuin kohde luonnon järjestelemät hexagonit, Giant's Causeway Pohjois-Irlannissa.Jättiläisen tossut oli siinä rannalla sievästi aseteltuna:
Kirahvi-kaveri Humphrey oli käynyt lepäämään, väsyi varmaan siihen turistimäärään ja valtavaan valokuvaamiseen!

Ompelutarvikkeita oli tietysti mukana ja yhtenä valtavan sateisena iltana, kun jalat jo huusi armoa eikä mitenkään huvittanut lähteä kastelemaan itseään, istuin ja ompelin omia pieniä hexiäni yhteen. Kotona huomasin että yksi oli mennyt väärin - se siitä innokkuudesta.

En ollut ennen tiennyt että irlantilaiset ovat niin reippaita värien käyttäjiä!
Oli sunnuntai, kauppa ei ollut auki, mutta selvästi se olis ollut käsityöläistä varten:

Liikenne pysähtyi, kun tiellä oli enemmän kuin kaksi lammasta vierekkäin:

Dublinin värilliset ovet saivat minut ihan ekstaasiin! Näinköhän pitää mennä seuraavaksi maalikauppaan...

Valtavasta kuvasaaliista oli vaikea karsia muutamaan tärkeimpään, joten en enää tunkenut niitä Maailmalta-sivulle, vaan tein oman Skotlanti-Pohjois-Irlanti-Irlanti -sivun, jos kiinnostaa katsella.

Nyt saisi sitten tulla vähän taukoa tuohon sateeseen!


9 kommenttia:

 1. Ah, tuolla minäkin haluaisin käydä, olen tv-ohjelmista nähnyt nuo kiviasetelmat oli varmaan mielenkiintoinen paikka:) Kaunis hexagontyö!

  VastaaPoista
 2. Oih ja voih, tuone pitää päästä. Nuo kiviset heksagonit ovat mielenkiintoisia. Kiitos mielenkiintoisista kuvista. Tarksitan skotti-irkku-sivusi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! Kiva nähdä mitä teet uusista kankaistasi!

  VastaaPoista
 4. Matkasi on ollut upea elämys. Olin vuosia sitten Skotlannissa ja ihastuin seutuun täysin. Uutta mahdollisuutta matkaan ei ole tullut, kuviasi katsellessa tuli mieleen mukavia muistoja ja iski matkakuume.

  VastaaPoista
 5. Nyt kun kankaat on hankittu, niin miehesi pukeutuu varmaan seuraavissa juhlissa kilttiin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pohjois-Irlannin kierroksesta! Pitäköhän suunnistaa seuraavaksi sinne? MInäkin olen kauniiden ovien perään, meillä täällä Suomessa on itse asiassa aika tylsät ovet. Jään odottelemaan kilttikankaiden uudelleen järjestäytymistä...

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanista kuvista! Irlanti on ollut pitkään haaveena... tuollaisista kivimuodostelmista en ole kuullutkaan. Oli mukava nähdä kuvia siitä. Ovet ja ikkunat ovat mielenkiintoisia... niitä on tullut meilläkin kuvattua... Kyllä tilkkuilija/ompelija aina kangaspaikat haistaa;) Luen ja katselen mielelläni sinun Irlannin sivusi!
  Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Mielettömän mielenkiintoista!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!