21 helmikuuta 2015

Konttineuletta

Se konttineule Riihen ikkunasta -blogissa ja Sukupolvien Silmukoissa oli kiinnostavaa ja koska kirjoneuleet jätän suosiolla taitajille, ajattelin selvittää tämän neuleen. Pipo syntyi, muutamaan otteeseen huokaillen "ei ikinä enää". Vannomatta paras.
Helpotin hommaa sillä että en vaihdellut lankoja. Väriävaihtavalla langalla tuli minulle riittävästi eloa.

Samasta langasta (Unisono) tuli myös toinen pipo, nyt paljon helpommalla mallilla, joka tuli vastaan Rose & Dahlia -blogissa, kun surffailin Camera challenge'n perässä. (Konttipipoon ei ollut mallia ollenkaan, omasta päästä rapsutettiin.)

Olen joskus muinoin kirjoneulettakin kokeillut, Pirkanmaan villalangoista. Ihania lankoja mutta ah niin pisteleväistä! Alkaakin olla aika nuorekas tämä malli eläkeläiselle. Niinpä piti tehdä näitä uusia pipoja. Jos olis katu-uskottavampia.
Yhdet Treppenviertelitkin on taas valmistuneet, tällä kertaa miesten kokoa.
Jouluna meillä oli yksi matalavartinen amaryllis joka kukki kauniisti, mutta vain yhden kukkavarren verran. Moitiskelin sitä ääneen ja juuri kun olin poistamassa purkkia näköpiiristä, huomasin että sieltähän tulee vielä toinen kukkavarsi. Sitä se on nyt kasvattanut yli kuukauden ja kukkii kuin kukkiikin uudet 4 kukintoa. Hitaasti mutta varmasti ja hitaasti hyvä tulee - onhan näitä, sanontoja. Kevättä jo odotetaan ja yks vielä joulusta muistuttaa.

Mukavaa viikonloppua ja talvilomapäiviä, kenellä mitäkin on!

14 helmikuuta 2015

Ystävien päivä

Ystävänpäiväviesti irtonaisin pikselein...
 ...sitten muistin että onhan minulla yksi ommeltukin sydän!

Oletteko muuten osuneet jossain tähän superviihteeseen:
Lainasin vihjeen täältä saksalaisesta blogista. Siellä on myös linkki Youtubeen jossa nuori mies mainostaa peliä. Selvästikin ajateltu naisasiakkaita, sovinistisesti. Vai minäkö ajattelen niin?

Mutta Hyvää Ystävänpäivää kaikille, tasapuolisesti!

08 helmikuuta 2015

Puuhastelua

Iloinen yllätys kun Eijan arvonnassa 10-vuotisen Neulaa ja lankaa -blogin kunniaksi voittikin jokainen arpa! Näin hieno kirjonta tuli postissa! Itse en pystyisi tähän ikinä, eikä koneenikaan. Mutta nyt saan kuitenkin fiilistellä tämän kanssa ja miettiä paikkaa. Suurkiitos!

Yritin vähän ryhdistäytyä lankavarastojeni kanssa ja sain aikaseksi 5 aika tylsän tavallista pipoa. Tarkoitus on viedä ne sytopipokeräykseen Turkuun Käsityö Elisaan, Brahenkatu 5, jossa FB:n mukaan kerätään pipoja vastauksena lankapirtin haasteeseen. Ylhäältä vasemmalta 2 aloevera-käsiteltyä villalankaa, musta bambulankaa ja alemmat Tennessee-puuvillalankaa ja alpakan villaa. Sillai tein vähän hatarilla ohjeilla, että en etukäteen lukenut juttuja netistä millaisia toivotaan. Esim reikäiset eivät olleet kovin toivottuja kun kasvava sänki puskee ulos niistä rei'istä. Trikookankaiset olivat jollekin käyttäjälle mieluisimpia.

Kirjastosta lainasin laukkukirjan. Kyllä tuli niin mieleen Tilkunviilaajan kirjakuvaukset ylimalkaisista ohjeista toisen kirjan yhteydessä. Ehkä tällä tekijällä oli ollut enemmän mielessä kuvioiden painanta. mutta kustantaja oli laittanut sen kyllä aika pienellä fontilla nimeen. No joka tapauksessa, kokeilen siitä muutamaa mallia, en kuitenkaan painantaa. Ekaksi pieni kolmiopussi, jonka kangasta en pystynyt mitenkään ohittamaan joskus Eurokankaassa.


Hilpeätä helmikuuta!


03 helmikuuta 2015

Metsässä

Olen niin iloinen kun löysin meidänkin metsästä pöllöjoukon. Aika eksoottisen värisiä, eivät oikein maastoudu suomalaismetsiin. Suomalaiset juuret kyllä on. Vähän pöllähtäneiltä näyttävät, lumi taitaa olla outoa. Yksi jo lehahtikin joukosta pois, mutta hyvään kotiin päätyi.

Ohje oli täällä; mistä blogista sinne etenin, se joutui jo hukkaan.

Tutunpaakin väkeä näkyi. Vähän sopivaa lunta ja eikun hommiin...
 ...niin nopeasti syntyy upeita monumentteja:


Pari taloakin valmistui, niin että nyt on taas vähän patalappuvarastoa, jos tulee tarvetta. Kyllä punainen tupa vie näistä taloista kuitenkin voiton, ei auta vaikka talossa asuis intomielinen runoilija, olis kukkiva piha tai toffeenvärinen katto! Siitäpä tulikin mieleeni, että piparkakkutalo vielä puuttuu...


Suuret kiitokset kommenteistanne! Mukava lukea niitä.
Uusi seuraajakin, huomasin, tervetuloa!
Hyvää työviikkoa!
Nyt saa nauttia lumesta!