25 syyskuuta 2015

Säilöjä ja säilöttäviä

Sain pojan huushollista heille ylimääräiseksi jääneen pienen lipaston ja oitis rupesin täyttämään sitä kankailla. Niin paljon on näkynyt ihania kuvia hienosta järjestyksestä ompeluhuoneessa, että oli ihan pakko yrittää.
Oli tosi mukava kumota kenkä- ja muovilaatikoita ja inventoida varastoa! Hypistely on tärkeää! 

Siinä taitellessa tuli katsastettua hulpioitakin. Vain muutamaan oli painettu muutakin kuin väripallot. Tekstihulpiot on tallella kun olen tähän mennessä käyttänyt vain värillisiä reunoja. Saas nähdä miten tämä säilö toimii, hilloanko näitä kauankin vai onko inspiroiva vaikutus. Tällä hetkellä uskon jälkimmäiseen.
Laatikoita on 14 mutta näihin ei mitään kovin isoja kangaspaloja mahdu, isommat olkoon niissä muovilaatikoissa. Kuten myös Marimekot, niitä en välitä taitella kovin pieniksi. Ja mallipaloilla on juuri sopivan kokoinen peltilaatikko. Sitten on ne huonekalukangaspalat ja villakangaspalat ja pellavaiset ja ... No siis jotain on sievästi näissä laatikoissa!

Aika hauska sattuma, kun olin monta kertaa ohi ajaessani miettinyt, että pitäisi olla kamera mukana ja päästä kuvaamaan Livian maissipeltoa Kaarinan Tuorlassa, niin samaan aikaan törmäsin ranskalaisessa blogissa samaan aiheeseen.

Ei ole nämä pohjoisessa kasvaneet varret yhtä korkeita enkä kehdannut mennä tarkastelemaan löytyykö maissin tähkiä, kun kasvusto on ohrapellon keskellä. Kuvasin kuitenkin, jos vaikka keräävät tämänkin sadon samalla kun puivat viljan. Puimuri pölisi jo viereisellä pellolla.

Toinen ajoreittini kulkee tämän säilöpaikan ohi. Jostain syystä siitä tulee aina hyvälle tuulelle, se on niin sympaattinen. Rakentajalla on ollut muodot hallussaan! En tiedä uskaltaako kukaan enää mennä sisälle. Enkä ihmettelisi yhtään jos Liedon kaupunki kohta määrää sen purettavaksi - liikenteelle vaarallisena.

Syyspäiväntasaus oli jo, mutta olkoon! Mukavaa syksyn jatkoa, ystävät!

10 kommenttia:

 1. Hienosti on kankaat katseltavana laatikoissa:)

  VastaaPoista
 2. Kankaat oh tarkoitettu katseltavaksi. Niitä pitää aika-ajoin järjestellä. Noistahan saisi vaikka mitä.
  Uskomattoman hauska rakennus. Kirjoitit säilöpaikan - siis onko se kenties seuraava kankaittesi säilöpaikka. Siihen mahtuisi.

  VastaaPoista
 3. Ihanan inspiroiva lokerikko! Myös se sisältö!! :oD

  VastaaPoista
 4. Ihana tuollainen kangaslipasto ja kaikki vielä niin ojennuksessa! Aika hellyyttävä talomörskä :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniisti sinun kankaat nyt onkaan! Tai osa niistä. Minustain kangaiden hypistely ja taittelu ja kaikenlainen järjestely on ehdottoman tärkeää. Kankaatkin pitävät siitä. Tuo rakennus on kertakaikkiaan symppis! Onneksi ehdit kuvata sen, jos vaikka huomenna romahtaa. Minä kyllä toivon sille pitkää ikää.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa katseltavaa! Ainakin osa kankaistasi on nyt kivasti ja nopeasti nähtävillä:)
  Kivan näköinen vanha rakennus! Näyttää todella hymyilevältä.
  Toivottavasti kestää, vielä kauan pystyssä, on se sääli, kun kaikki vanhat talot vain lahoavat paikalleen pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 7. Aivan kivoja säiliöitä, tai varastoja. Kankaat ovat hienossa järjestyksessä ja tuo ihana varastotalo tai mikä on aivan mahtava myös.

  VastaaPoista
 8. Voi että, kyllä on kankaat hienossa järjestyksessä.
  Tuollaisen laatikon avaaminen saa jo inspiksen aikaan.
  Ihania hulpioita luvassa johonkin työhön. Noi on kyllä ihan huippuja.

  VastaaPoista
 9. Hienosti olet kankaat lajitellut. Hulpiot ovat inspiroivia. Kiva on myös tuo kassi neuletöille.

  VastaaPoista
 10. Niin on kankaat kuosissaan;)
  Olen parhaillaan tilkkutöissä ompelemassa hulpioista kassia ja kyllä niistä löytyi vaikka mitä yksityiskohtia, erilaista "käsialaa" ja vaikka mitä muuta mukavaa...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!