21 syyskuuta 2015

Käsityökori

Sain kuin sainkin tehdyksi korikassin myös omille virkkuuksilleni, tai oikeammin neulomuksille (harjotuksia 12 ja 3).

 

Sysäyksen antoi sopiva kangas: heti Irlannin matkamme jälkeen osui silmiini kaupassa karttakangas, jossa oli Irlanninkin kartta! No sen ohihan en päässyt ostamatta. Heti ajattelin että siitä tulee kori omille langoilleni. Huopaa piti olla väliin, että kori pysyisi tukevasti pystyssä. Karttaan tikkasin kulkemamme reitin + vähän pystyviivoja muualle.

Kun toiselle puolelle osui Florida, niin taskua ei voinutkaan laittaa sen päälle, vaan sopii ne taskut hyvin syrjempäänkin. Karttaan merkkasin 2002-retkemme. Ei mikään iso kierros, mutta meidän perheen vinkkinä kerron, että Kennedy Space Center'ssä Cape Canaveralissa sai parhaan vastineen pääsymaksulle, meidän mielestä. Ei sillä että Orlandon tarjoamat huvitukset olisivat huonoja olleet, päinvastoin, mutta kalliimpia (mm. Disney World ja Universal Studios). Viiva kartassa saattaa olla vähän sinnepäin...

Oli aikamoinen urheilusuoritus saada huovalla pönkitetty aihio kääntymään. Milliäkään kapeammasta kädensijasta se ei olisi mahtunut läpi ja heikompi kangas olisi varmasti revennyt! Mutta käänsin. Vuorin pohjaan jätin sitten reilun aukon, että ei tarvinnut enää toista kertaa hikoilla kääntämisen kanssa.
Topakasti säilyttää ryhtinsä tämä kori! Sisäpuolellakin on tasku. 1-linkistä pääsee ohjeen lähteille, jos haluaa. Isonsin tässä reilusti alkuperäisestä. Valmiin korin reunakorkeus on 20 cm ja pohja 23x23 cm.

Sudenkorento tuli tutustumaan kartan koukeroihin.

Mikä lie joulu- tai pääsiäiskaktus tämä, mutta riemastui kovasti ulkonaolosta tänä kesänä ja puski heti 5 kukkaa!


Kolean kesän aikana seurasin karhunvatukoita, että niillä ei taida olla mitään mahdollisuuksia ehtiä, mutta niin vain ovat saaneet väriä!

Mukava lukea että olette saaneet ideoita näistäkin räpellyksistä. Itse saan niin paljon teidän muiden hienoista töistä!

Upeita syyskuun päiviä teillekin! 

11 kommenttia:

 1. Löysitpä kivan karttakankaan. Korin ääressä voit sitten tunnelmoida talvella.

  VastaaPoista
 2. Maukkaan näköisiä karhunvatukoita. Kori onkin sitten ihan omaa luokkaansa. Näppärä kuin mikä ja sinulla sille onkin käyttöä! Kangas ei olisi sopivammin voinut sattua.

  VastaaPoista
 3. Korgen är ju bara såååå snygg och välsydd och tyget du valt gör den ännu finare, med reseminnen och allt, den kommer säkert att bli en trogen följeslagare när stick- och virkningsinspirationen faller på!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea kässäkori! Tuo karttakangas on mainio muisto mukavasta matkasta ja tikkaus loistava idea!!!!!

  VastaaPoista
 5. Kiva kassi, ja vielä kivammaksi sen tekee henkilökohtaisuus! Hauskat jutut laitoit siihen!

  VastaaPoista
 6. Suunnitelmissa on ollut valmistaa tuollainen kässäkori vaan tekemättä on jäänyt:) Toiset ne vaan osaa ja tekee:)

  VastaaPoista
 7. Hienoakin hienompi kori. Karttakangas on kyllä mitä parhain, siitä voit sitten vanhempana tarkastella, mitä reittiä sitä silloin aikanaan kuljitte.

  VastaaPoista
 8. Kiva! Kankaat on erityisen sopivat tuohon malliin. Mukava muisto!

  VastaaPoista
 9. Kääntämisen haitta palkitsee käytössä, koska kori pysyy hyvin muodossaan.
  Kiva ja hyödyllinen käsityö.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on kiva kässäkori ja karttakangas aivan ihastuttava! Tikkaus on mainio:)

  VastaaPoista
 11. Kiva ja kätevä kori taskuineen. Karttakangas tuohon työhön sopii mitä mainioimmin, on mukavaa pimeinä iltoina sukkaa kutoessa muistella matkojen lämpimiä ja valoisia maisemia.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!