16 huhtikuuta 2015

Korikassi ja tuliaisia

Kiva kokeilla erimallisia kasseja ja pusseja. Tällä kertaa otin esille kahdessakin saksalaisessa blogissa näkemäni mallin. Alkuperäiseenkin oli linkki.
Sen verran olin epävarma, että en ryhtynyt asettelemaan taskuja, kun halusin ensin nähdä osaanko ollenkaan tehdä tätä. Mutta kyllä se sieltä kuoriutui! Seuraavaan voikin miettiä mittasuhteita tarkemmin. Tämän leikkasin aika suurpiirteisesti, kakkujen paikkaa vähän zuumaillen. Tarkasti katsoen voi huomata että lankoja on päättelemättä. Aurinko pilkisti hiukan ja ryntäsin äkkiä kuvaamaan kuistille. Luulen että vien tässä onnitteluja tyttövauvalle naapuriin. Siinä voi sitten säilyttää vaikka leluja jollei äidin virkkuuksia.

Nuoret kävivät Japanissa ja ihan hiukan vihjasin että tuliaisiksi saa tuoda jonkun mallilehden. Olivat oikein kirjakauppaan lähteneet etsimään ja sain 2 ihanaa kirjaa. Ja pussillisen käsinkudottujen kimonosilkkien palasia! Siinä minulle haastetta!

Olikos tutusta kankaasta tämä kukkaro!

J.K. Siitä jouluisesta puheenollen, kyllä se beauty box kuulemma hyvin toimii ja säilyttää muotonsa käytössäkin. Ilmeisesti siitä muovistakin on oma tukensa.


Kevät etenee nopeasti, huomennakin alkaa taas viikonloppu ja vappu lähestyy.
Siman tekoon, ystävät!

12 huhtikuuta 2015

Miniatyyripuutarhoja ja luontoa

Nyt rakennetaan nukkekotityyppisesti puutarhoja. Niistä oli esimerkkejä Turun Puutarhamessuilla tänä viikonloppuna. Ne oli ihan superhauskoja. Hauskaa oli kuulemma niiden tekeminenkin - kuinkas ollakaan, paikalla oli tuttu tilkkutaiteilija, joka oli tehnyt 3 esilläolleista! Paljon valokuvia, ihastutan/väsytän teitä muutamilla:
Kottikärryjen uusi elämä

Upeat terassit!






Lammikkoon heijastuu harmillisesti kattovalaisin.

Savotta oli tehty peltiseen maalipurkkiin

Virolaiset nuoret miehet myivät upeita puisia eläinhahmoja ja puukalusteita.
Meillekin saa tulla tällaisia istutuksia.


Puutarhavalaisin

Lady of the house


Lauantaina oli kevään hienoin sää tähän mennessä. Luonnonpuiston pitkospuilla oli retkeilijöitä, mutta ei vielä ruuhkaksi asti.
 

Näyttää kuivalta mutta ei ole


Kiitos mukavista kommenteistanne! Se pussin teko sujui lopulta aika helposti s.o.t.a.k. handmade -ohjeilla. Kyllä uskaltaa kokeilla!

Ihanaa että valoisuus lisääntyy! 
Hyvää huhtikuun jatkoa!

06 huhtikuuta 2015

Suklaakonvehteja ja muita

Tämä pussimalli, tai siis upotettu vetoketjumalli, on vilahdellut muidenkin blogeissa ja kun s.o.t.a.k. handmade -blogissa oli tarina siitä, kuinka hän laittaa kameran nopeasti laukkuun muiden tavaroiden sekaan, totesin että jees, niin teen minäkin. Ups ja sorry vaan, kamera. Joskus suojana on yks vanha, ankea ja aivan liian suuri pussi, joten nyt olisi myös minun aika tehdä oma sopivankokoinen suojus. Siis sellainen joka mahtuu olkalaukkuun, silloin kun ottaa mukaan vain kameran, ilman mitään sen tykötarpeita.

Ensin harjoitteluna Svetlanan ohjeen mukaan, pienempi ja isompi Lola-pussi "suklaakonvehteja", sitten mittoja muuttelemaan kameraa varten.
Vanha pussi saa väistyä - näyttää pienemmältä mutta ei ole.



 Ja vielä kerta kiellon päälle.


Niin tuli harjoiteltua tätä vetoketjusysteemiä ja kyllä se harjoittelua vaatikin, ekasta pienestä tuli surkein ja neljänteen sain jo sisätaskunkin. Sen myös lisäsin omaa, että laitoin vetolenkit pussien reunoihin. Ekan pussin jälkeen leikkasin reunakaitaleen puolituumaa leveämmäksi, ettei kääntäessä tarvinnut vetää niin tiukalle. Rakennelmani oli ilmeisesti paksumpaa kuin ohjeessa. Välissä on tukevaa huopaa, ohjeen liimautuvia välimateriaaleja en laittanut ollenkaan. Kuten näkyy, en pystynyt kulkemaan tämänkään värisen pöllökankaan ohi ostamatta! Just mulle, maitokaakaonväristä! Sisäpuolella on jälkiä pöllöjen tepastelusta.

Taskun kokoa ja paikkaa zuumaillessani hymyilytti kun muistin saksalaisessa Benten blogissa olevan Quiltcartoons -kuvan. Siinä Downton Abbeyn kreivitär Violet Crowley alias Maggie Smith tuumaa "Huomasin kuinka vain katsoit silmämääräisesti etkä mitannut sitä. Ihailen tilkkuilijoita jotka elävät vaarallisesti." No tämä sisätasku ei ollut kovin suuri riski.

Ryhmäpotretti
Koot takaa eteenpäin (leveys x korkeus ja pohja cm)
30 x 17 ja 20 x 11
20 x 14 ja 11 x 11
22 x 10 ja 18 x 5
24 x 13 ja 17 x 8

Ja toinen ryhmäkuva:

Lähipuutarhalla pääsin kurkistamaan takahuoneeseen ihanuuksia, jotka tulee esille puutarhamessuilla. Se oli jotain niin superhauskaa että ihan valokuvaamismielessä täytyy päästä paikalle! Kauppareissulla en ymmärtänyt olla kameran kanssa, enkä kyllä olis ottanutkaan kuvia kun ei vielä ollut näyttelyn aika.

Hyvää pääsiäisen loppua ja huhtikuun jatkoa!
Seuraavaksi sinne puutarhamessuille, jess!


02 huhtikuuta 2015

Hyvää Pääsiäistä

Meidän tipukaarti ja sen hoitajat toivottavat hyvää Pääsiäistä! Ryhmäkuvassa on vanhat tutut ja uudet kamut, ei tarvita enää paperikaupan tipuja tähän kanalaan.

Tässä postissa oli oikein Kiasman arvelu "Saattaa sisältää nykytaidetta", ja onneksi oli tuttu posteljooni joka toi kirjeen rehellisesti perille asti. Nykytaidettahan siellä oli! Nappiin meni se arvelu!

Lammaspata porisemaan ja mämmiä masuun!

Levollisia pääsiäispäiviä!