27 maaliskuuta 2015

Saloon

Nyt kipin kapin retkelle Saloon jos se on mahdollista! Salon tilkkukilta on pystyttänyt näyttelyn 20 v kunniaksi, mutta se ei ole auki kuin vajaan viikon, klo 11-18 joka päivä. Moderni pop-up näyttely. Paljon hienoja töitä, isoja ja pieniä, arvaahan sen että 20 vuodessa on tullut tehtyä yhtä sun toista. Tässä ihan muutamia juttuja, jossain onnistuu näkymään tekijöidenkin nimiä:



Melkein liian jännä leffa!
 









 Pika-arpajaisissa sain soman tipun! Ohra on vasta oraalla...

Hyvää Palmusunnuntai-viikonloppua! Nyt odotetaan virpojia...

21 maaliskuuta 2015

Batiikkien varjot

Pinterestin kuvista olen tallettanut itselleni tämän varjomallin; linkki tuntuu vievän Quilts by Elena -sivustolle.
 
Minulla väriruudun koko määräytyi sen mukaan minkä jostain kankaasta sain maksimissaan; taisi olla keltainen, 4x4 tuumaa. Varjo- ja välikaitale olivat aluksi samanlevyisiä, mutta kun kokeilin ohuempaa ja leveämpää kaitaletta, sekosin lopulta ja jouduin purkamaan, kun rivit eivät enää olleetkaan kohdallaan, mutta siinä oli se hyvä puoli että loppujen lopuksi välikaitale saikin olla hiukan leveämpi kuin varjokaitale. Kantapään kautta...
Jo ennen kuin olen aloittanut tilkkuharrastusta olen ostanut yhden kangaspalan ihan vain sen takia että se oli niin hienosti vesiväreillämaalatun näköistä. Ei ollut aavistustakaan mitä se on tai mitä sillä teen, mutta näissä hommissa siitä on ollut paljon iloa, niin moniväristä se oli. Tässä on siitä 3 ruutua, mm. sininen sudenkorento. Vieläkin jäi pieniä jämäpalasia. Toisesta monivärisestä batiikista on 4 ruutua, muut ruudut ovat yksittäisiä kankaita.
Ikeasta ostin valkoista ja harmaata ohutta puuvillaa, mutta se oli niin kovaa vielä pesun jälkeenkin että piti etsiä muuta. Omasta varastosta otin; harmaa ei ole yhtä puhdas kuin Ikean, mutta enää en mennyt kauppaan. Ikean valkoinen on taustakankaana. Välissä on aika jäykkä polyestervanu. Luin jostain amerikkalaisesta blogista että seinävaatteissa pitää olla jäykempää täytettä että ne pysyvät hyvin suorassa. Tämä selvä. Enpä ole ennen kiinnittänyt huomiota niiden suoruuteen, ehkä niiden kuuluu olla suoria. Ei tästä kyllä mikään taulusuora tullut nytkään. Tikkaukset olen tehnyt käsin kuten minulla on tapana. Lopullinen koko on 90x90 cm.
Tilkkureppu teki tämän mallin niin että ruudut leijuvat hyvin pinnalla. Minun väreillä lankeaa vain vaalea varjo. 3D ei ole yhtä selvä.
Nautin batiikkien väreistä. Keittiössä on paikka, jossa vaihtelen seinävaatetta mielialojen ja vuodenaikojen mukaan. Värillisessä lasissa on samaa henkeä kuin ruutujen väreissä. Vielä voisin maalata kuultovalkoisella tuon vanhan hyllyn...

Hauska lukea että moni muukin on listannut samoja tämän-teen-joskus -töitä!

Kevätpäiväntasaus tänään. Oikein mukavaa!
Hyvää viikonloppua!

18 maaliskuuta 2015

Järjestystä

Tämän mallin olen kerran ottanut talteen, hakemistoon "joskus teen" ja kun sen ompeleminen tuli vastaan myös eräässä amerikkalaisessa blogissa, ryhdyin toimeen minäkin.
Neulatyynyn päälliseen laitoin 2 villakangaspalaa ja huonekalusametin, niihin neulojen pistely käy mukavasti. Kiva nähdä onko tästä iloa, miten toimii.
Roskapussi seisoo tukevasti yksinkin. Marimekon tanakka puuvilla riittää.

Minulla on ihana nuori ystävä joka ymmärtää askartelun ja kankaiden päälle. (Huom. hän osaa myös lumiveistosten teon ja tykkää Dumleista.) Hän oli saanut tädiltään Marimekon mallitilkkuja ja hän lähetti ne MINULLE! Mikä aarre! Kaksi paksua nippua ihania kuoseja. Miten selviän?!

Aurinkoisia päiviä kaikille! Toivottavasti nähdään pimennyskin.

Eilen illalla oli aivan valtavat revontulet täällä etelässäkin! Värejä ei näkynyt mutta muuten oli hienoa! Yli puolet taivaankannesta oli näyttämönä.

Kiitos kommenteistanne! Niitä on hauska lukea.

12 maaliskuuta 2015

Pieniä peittoja

Pitkään aikaan en ole tehnyt yhtään nuppupeittoa, niinpä fiilistelin nyt lastenkankaiden kanssa. Pikkupeittojen teko on niin mukavaa, kun niiden pyörittely käy helposti.
 


Mallien vinkkinä katselin Rosemary Wilkinson'in toimittamaa kirjaa Tilkkupeitteitä perheen pienimmille. Sieltä tuli mm. ullakon ikkuna -tyyppisen peiton ikkunapielet neljällä värillä kolme raitaa, lastenhuoneen ikkunat, Dorothy Wood. Kuviokangas on mielestäni kyllä liian levoton näihin levottomiin ikkunankehyksiin, mutta en osannut arvioida sitä etukäteen. Kokemusta tarvitaan kangasvalinnoissa.

Selkeät ruutumallit syntyvät jouhevasti, "keep it simple" toimii hyvin.
Vaaleassa ruudussa on hento pupukuvio, neljä eri leikkiä.
Tässä yhtenä aurinkoisena päivänä huomasin että hätäisimmät hennot krookukset jo kukkivat penkin roskien seasta. Maa oli kuiva, uskalsin heittää peiton kukkien viereen.

Keltaisia kankaita kerätessäni muistin, että en ole tainnut paljastaa sainko loppumaan jonkun keltaisen viime keväänä. Oikea vastaus oli: kokonaista kaksi loppui, slut, finito. Siis vain kaksi, pientä palaa. Varastojen pienentäminen on vaikeaa.

Peittojen koot ovat 47 ja 55 cm neliöitä. Välissä on puuvillavanu, taustakankaat ohutta vaaleaa flanellia, ommeltu pussiksi ja tikattu käsin ihan tavallisesti ojaa pitkin. Peitot lähtevät TYKS:n synnytysosastolle.

Aurinko paistaa ja tilkkuviikonloppu tulossa! Sopii! Energiaa kaikille!


05 maaliskuuta 2015

Aurinkolasit esiin

Sitä kesti puoli tuntia mutta konkreettinen muistutus että aurinko on!
Ja minulla makea uusi pussi aurinkolaseja varten, kyllä kelpaa, supersiistituliainen. Joku näyttää jo avanneen suklaapussin...
...syyttäisinkö söpöä kalaa joka heiluu vetoketjun lenkissä vai näitä veitikoita...



  ...tai sitä pörröhäntää, jonka kanssa on kisaa kenelle siemenet on tarkoitettu?
No ei ole reilua syyttää näitä tyyppejä. Heitä on kiva seurata ommellessa.

Omia valmiita töitä ei ole esiteltäväksi joten näytän muutaman kiltaillasta. Teimme Marlen ohjeistamaa koteloa. Toiselta puolelta...
...ja toiselta 
 Eikös ole hurmaava nappi!

Sitten vielä samettisen pehmeää maistuvaa punajuurikeittoa, olkaa hyvä!

Kevään ja tilkkupäivien kihelmöivää odotusta!

PS. Tilkkutaiwaan Hannele haastoi minut 11 kysymyksellä. Kiitos haasteesta! Olen nyt kuitenkin niin tyly että en enää toista kierrosta osallistu... Johonkin kysymykseen sentään on jo vastaus täällä.