18 tammikuuta 2015

Talonrakennusbuumi

Nämä pesänrakennushommat kuuluvat kevääseen, mutta nyt ryöpsähti valloilleen jo vähän aikasessa. Ennen joulua ostin japanilaispussin ohjeen Yoko Saito's Home Town Punch. Oikein mukavaa näpräämistä, paljon käsinompelua. Monta vuotta minulla on ollut tekstillisiä japanilaiskankaita, joita olin tilannut lukematta tarkemmin kuvausta. Tekstin päällä on kultareunaisia kukkia eikä se näytä mielestäni ollenkaan japanilaiselta, se kultaus. Jonkun verran olen saanut käytettyä niitä vältellen kultakukkia ja tähän ajattelin ottaa niitä taas: pohjan harmaa, nurmikon vihreä ja talon ruskea. Ihan vähän jossain pilkistää kulta, mutta ei häiritsevästi. Lisäksi otin muitakin tekstikankaita taustaksi ja vuoriin sekä Made in Japan Fusions -kankaita. Harmaa pussi tuli, vielä harmaampi kuin malli.


 


Niinpä ajattelin tehdä toisen vähän kirkkaamman, nyt kun ohje oli tullut tutuksi. No eka talo on ihan sumussa ja tässä näyttää enteilevän ukkosmyrskyä. On se niin vaikeaa löytää oikeanlaista kemiaa...


Mallin koko on 16 cm leveä, 12 cm korkea ja pohja 4 cm. Minun harmaa on pari senttiä korkeampi ja värikäs sekä leveämpi että korkeampi. Vetoketjut ovat 15 ja 20 cm. Tein tarkasti ohjeen mukaan huolitellen lopuksi saumanvaratkin kaitaleilla, mutta viimeisenä jäi tekemättä kangaspallo helmien päähän. Totesin että minun helmeni ovat niin pieniä ettei ole mitään mahdollisuutta saada pallon saumanvaroja piiloon. Luovutin. (Kamera ei halunnut mitenkään tarkentaa pussin sisälle - hyvin opetettu.)

Jouluksi tein yhden avaintalonkin "vanhalla mallilla":

Kokeilin talopatalappua, Pomada-blogin innoittamana. Mukava patalappumalli. Kiitos vinkistä!

Kolmen tuuman jämäkangastaloja rakensin myös vähän lisää, siis neljä uutta on tässä. Muutama talo on amerikkalaisia 2-piippuisia ja useimmat ihan kotimaisia ykstoikkosiapiippuisia. Nämä ovat oikein hauskoja tehdä kun alueen kaavotuksessa ei ole määritelty värejä. Kaava-aluetta tämän täytyy kuitenkin olla, kun on niin pienet tontit. Talon mallin otin täältä. Voisihan sitä tonttia jossain isontaakin, ja jonnekin vois rakentaa puiston...

Kaikenlaiset taloaiheet ovat niin mukavia! Ja guuglettamalla niitä löytyy vaikka kuinka paljon.

Hyvää työviikkoa!
Yritetään nauttia talvesta - meillä se on aika vaatimaton, kuten ulkokuvista voi päätellä.


11 kommenttia:

 1. Ylimmäisen kuvan nähtyäni ensimmäinen ajatus oli: voi kun hieno, en ollut lukenut tekstiäkään vielä.
  Ja kivat pussukat ovat kummatkin samoin kuin avaimenperä, siitäkin tykkään ja on mielestäni kätevä käytössä. Tosin minulla on nyt samalla teknikkalla Marlen tekemä Maatukska-avainperä käytössä.
  Hyviä rakennuspuuhia:)

  VastaaPoista
 2. Samoin kuvan nähdessäni ajattelin, että ihana pussukka! Ja siellähän oliki vielä lisää ihanuuksia:)
  Nuo taloblokit kiinnostavat minuakin, mutta en ole nyt kerinnyt niihin paneutua vielä, ehkä jossain vaiheessa kokeilen.
  Mukavaa viikkoa sinullekin talonrakennuksen merkeissä!

  VastaaPoista
 3. Hei Arkkitehti! Oma koti kullan kallis, joten ihan hyvin noissa talopussukoissa voi kulta hieman vilahdella. Kauniita molemmat, ehkä harmaa, joka on yksi lempivärini, miellyttää vielä enemmän. Patalappu on hauska, sellaisen ehkä joskus kokelen ja nuo pikkutalot ovat suloisia. Nyt sain jo tuon talon kaavankin tulostettua. Aiemmin olen tehnyt toisenlaisia mökkejä. Pidän niin taloista! Tuleeko tämä asuinalue sinne kotikulmillesi?

  VastaaPoista
 4. Onpas ihania pussukoita, molemmat versiot on kauniit. Patalapustakin tuli kiva!!!
  Talomalli on kyllä mainio, juuri yksi on taas työn alla...:)

  VastaaPoista
 5. Nyt on sitten pussukat ainakin kahdenlaiseen säähän! Tykkään molempien värityksestä, vaikka ovatkin niin erilaisia.

  VastaaPoista
 6. Kyllä onkin nättejä talojuttuja. Aivan ihania.

  VastaaPoista
 7. Sumussa tai ukkosmyrskyssä, niin molemmat pussukat ovat suloisia samoin avaintalo. Talonrakennustehtaasi on ollut oikein tuottaisa ja kauniilla tavalla.

  VastaaPoista
 8. No siinäpä talo poikineen! Ihania kaikki :-)

  VastaaPoista
 9. Hienoja taloja kaikki pussukat ja blokit. Minäkin niin tykkään taloista.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!