31 joulukuuta 2014

Onnellista Uutta Vuotta

Onnea tulevalle vuodelle!
Kukkien heleä vihreys tuntuu hyvältä.
Ja talonrakennus on jo aloitettu, sarjassa "kukkivat pihat". 
No onhan tämä talvikin mukavaa, sininen hämärä on aivan vertaansa vailla.

Terveyttä, hyvää mieltä ja onnistuneita ompeleita 
teille kaikille blogiystävilleni!
Kiitos kuluneesta vuodesta!

27 joulukuuta 2014

Joulujuttuja

Oma hankkima Amaryllis kukki pääosin jo ennen joulua. Kuten näkyy, ulkona ei ole vielä luntakaan.

Hyvin arvasitte sen, että joulupukki ehti kuin ehtikin käydä meilläkin. Kilttejä oli oltu. Tonttutyttö oli myös mukana, mutta kuvan julkaisulupaa en huomannut häneltä kysyä.

Tässä syksyn aikana oli hiukan puhetta kosmetiikkalaukun tekemisestä, onnistuiskohan sellainen...
Löytyihän se ohjekin netin ihmeellisestä maailmasta, julkaisijana Rebecca in bryanhousequilts, joten siitä sitten vaan hommiin. Aluksi oli kyllä aika epävarma olo, poikkesin nimittäin ohjeesta: a) tein isomman ja b) laitoin vielä kristallimuovin sisäpuolelle.


Vaihe vaiheelta edeten juttu rakentui, tässä on jo taskupussit ja vetoketju kiinni reunakaitaleessa.

Ensimmäinen "kilpikonnavaihe" tulee kun kansi sovitetaan vetoketjun yläpuoliseen kaitaleeseen, joka on jo paikoillaan eli siis reuna valmiina ja sitten jo kansikin kiinni.

Välillä olisin toivonut omistavani Wonder Clipsejä kuten Tiinatei - en tiedä olisko ompelu ollut helpompaa, mutta ei olis tarvinnut ähistä nuppineulojen kanssa. No sieltähän se laukku sitten kuoriutui toisen konnarakennelman sisuksista kun viimeisenä ulkopohjakin tuli paikalleen.  Olin varsin onnellinen aikaansaannoksestani. Saajakin taisi olla onnellinen, käyttökelpoisuudesta voidaan kuulla myöhemmin. Pitää varmaan kiittää ohjeen julkaisijaa, ohje oli ihan superhyvä. En olisi selvinnyt ilman sitä.

Toinen puheenaihe on ollut istuinsuoja sellaiseen vähän niinkuin Martin Crane -tyyppiseen tuoliin (ála Frasier). Oli haasteellista kun ei ollut sovitusmahdollisuutta, joten oma nojatuoli sai palvella sijaisena eikä tehty mitään tarkkoja muotoleikkauksia. On vain Ikean palasia kiinnitettynä lakanakankaalle vapain syketikkauksin, kulutustakestävä taustakangas ja vinonauhalla kantattuna. Toivottavasti palvelee tarpeensa.

Tavarakoreja tein syksyllä useita. Osa meni lahjakääreinä jakoon. Nämä eivät seiso yhtä tukevasti kuin Marlen, joka silittää kovikkeen antamaan ryhtiä, tai Tilkkurepun. Enpä tullut ajatelleeksi, ensi kerralla sitten. Ikean hirsikangas on näistä sen verran tukevaa että se pysyy aika hyvin pystyssä pehmeämmänkin vuorikankaan kanssa, ja kaikkein pienin sinivalkoinen kokonsa takia.

Mitäs kivaa sitten seuraavaksi... no maanantaina onneksi ehtii vielä Eija Kausen näyttelyyn Raumalle.

Toivottavasti olette toisetkin saaneet levätä ja nauttia Joulusta!
Mukavia loppuvuoden päiviä!

23 joulukuuta 2014

Joulurauhaa


Oikein hienoja joulupäiviä, herkuttelua, yhdessäoloa ja lepoa!
Jännittävää, tuleekohan joulupukki meille päin...
Lunta tuli kuitenkin!

(Nämä tontut on tehnyt Kati Pistemaa Limingasta.)

18 joulukuuta 2014

Kuusenkoristeet

Ehdinpäs levitellä koristeita yhteen pihakuuseen. Lumi vielä puuttuu, mutta siihen en pysty vaikuttamaan.
 
Sain pyöräytettyä muutaman patalapun, osin vanhoista aihioista, osin uutta punaista. Joku saattaa tunnistaakin uusia punaisia kankaitani. Taustakankaana on punaista pellavaa, paitsi niissä jotka ovat jonkun muun värisiä. Niin monta kaunista jouluista kangasta on vielä käyttämättä!

Vanhalta - siis sillä tavalla vanhalta että olemme tunteneet ensimmäisistä tilkkukursseistani asti - tilkkuystävältä sain kaunista joulutähtikangasta, joka suorastaan vaati päästä Marlen esittelemään hexapatalappuun. Saas nähdä, ehdinkö saada niitä valmiiksi joulukukkien kylkiäisiksi. Moni onkin innostunut kokeilemaan tätä mallia ja blogeissa näkee hienoja toteutuksia kun kangasvalinnat menee oikein nappiin (esim. tilkkureppu, tilkku&tilkku, neulanviemää).

Taatelikakku on tehty, kinkku ja kalat tilauksessa, eiköhän se joulu sieltä tule.

Tunnelmallisia joulunaluspäiviä!

Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne ja tykkäämisistänne!

07 joulukuuta 2014

Omat värit

Tämä peittopinta on ollut lähes valmiina jo yli vuoden. Työ jäi silloin Maalaismysteerin jalkoihin ja sen jälkeen tuli niin paljon muutakin mielenkiintoista, että peitto sai muhia WIP -joukossa. Tätä ennen olin tehnyt sen verran sinisiä töitä että joku uskoi jo sinisen olevan minun lempivärini. Väärin väärin, ja todistaakseni sen otin esille kaikki ihanimmat ruskeat, roosat ja beessit mitä varastostani löytyi. Nämä ovat minun värejäni. Ja kuvaan on päässyt mökkimetsän kurvikas koivukin. Mies olis kaatanut sen jo, mutta toistaiseksi olen saanut estettyä. Minusta se on niin persoonallinen muiden tikkusuorien keskellä.

Malli on Easy Plaids by Chris Hawkins Victoriana Quilt Designs -sivuilta, mutta en löydä sieltä enää juuri tätä. Olin sentään tulostanut mallin että voin näyttää kuvankin. 

Lopulta minulla tuli peiton kooksi 143x203 cm kun sain vielä lisättyä leveyttä ennenkuin viimeistelin kerroksiksi. Välivanu on puuvillaa.

Tikkaukset kulkevat koripunonnan mukaan, taustapuolelta erottaa paremmin. Taustakangas on maitokaakaonväristä pehmeää puuvillaa eikä ole enää tikkaamistyön jälkeen silityssiisti, mutta niin miellyttävän tuntuinen.

Kalenterin luukkuja saa avata sellaista vauhtia että hirvittää. Olen aivan onneton viimehetken suorittaja. Siihen ei tule parannusta vaikka yrittäis kuinka! Jos niinku meinaa että jotain valmistuis jouluksi, mutta onneksi/toivottavasti päiviä on sen jälkeenkin.

Ahkeraa joulukuun viikkoa!