27 joulukuuta 2014

Joulujuttuja

Oma hankkima Amaryllis kukki pääosin jo ennen joulua. Kuten näkyy, ulkona ei ole vielä luntakaan.

Hyvin arvasitte sen, että joulupukki ehti kuin ehtikin käydä meilläkin. Kilttejä oli oltu. Tonttutyttö oli myös mukana, mutta kuvan julkaisulupaa en huomannut häneltä kysyä.

Tässä syksyn aikana oli hiukan puhetta kosmetiikkalaukun tekemisestä, onnistuiskohan sellainen...
Löytyihän se ohjekin netin ihmeellisestä maailmasta, julkaisijana Rebecca in bryanhousequilts, joten siitä sitten vaan hommiin. Aluksi oli kyllä aika epävarma olo, poikkesin nimittäin ohjeesta: a) tein isomman ja b) laitoin vielä kristallimuovin sisäpuolelle.


Vaihe vaiheelta edeten juttu rakentui, tässä on jo taskupussit ja vetoketju kiinni reunakaitaleessa.

Ensimmäinen "kilpikonnavaihe" tulee kun kansi sovitetaan vetoketjun yläpuoliseen kaitaleeseen, joka on jo paikoillaan eli siis reuna valmiina ja sitten jo kansikin kiinni.

Välillä olisin toivonut omistavani Wonder Clipsejä kuten Tiinatei - en tiedä olisko ompelu ollut helpompaa, mutta ei olis tarvinnut ähistä nuppineulojen kanssa. No sieltähän se laukku sitten kuoriutui toisen konnarakennelman sisuksista kun viimeisenä ulkopohjakin tuli paikalleen.  Olin varsin onnellinen aikaansaannoksestani. Saajakin taisi olla onnellinen, käyttökelpoisuudesta voidaan kuulla myöhemmin. Pitää varmaan kiittää ohjeen julkaisijaa, ohje oli ihan superhyvä. En olisi selvinnyt ilman sitä.

Toinen puheenaihe on ollut istuinsuoja sellaiseen vähän niinkuin Martin Crane -tyyppiseen tuoliin (ála Frasier). Oli haasteellista kun ei ollut sovitusmahdollisuutta, joten oma nojatuoli sai palvella sijaisena eikä tehty mitään tarkkoja muotoleikkauksia. On vain Ikean palasia kiinnitettynä lakanakankaalle vapain syketikkauksin, kulutustakestävä taustakangas ja vinonauhalla kantattuna. Toivottavasti palvelee tarpeensa.

Tavarakoreja tein syksyllä useita. Osa meni lahjakääreinä jakoon. Nämä eivät seiso yhtä tukevasti kuin Marlen, joka silittää kovikkeen antamaan ryhtiä, tai Tilkkurepun. Enpä tullut ajatelleeksi, ensi kerralla sitten. Ikean hirsikangas on näistä sen verran tukevaa että se pysyy aika hyvin pystyssä pehmeämmänkin vuorikankaan kanssa, ja kaikkein pienin sinivalkoinen kokonsa takia.

Mitäs kivaa sitten seuraavaksi... no maanantaina onneksi ehtii vielä Eija Kausen näyttelyyn Raumalle.

Toivottavasti olette toisetkin saaneet levätä ja nauttia Joulusta!
Mukavia loppuvuoden päiviä!

10 kommenttia:

 1. Hieno kosmetiikkalaukku ja on tuossa ollut tekemistä:) Ihana marikangas! Noita clipsejä olen ajatellut myös hankkia, ne olisivat ollut useasti tarpeen, ehkä tilkkupäiviltä saisi. On siinä säilyttimiä kerrassaan.
  Kiitos linkistä! laitoin ohjeen talteen, jos innostun tekemään jossain vaiheessa.
  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Hieno laukku siitä kehkeytyi - Wonder Clipsien onnellisena omistajana voin vakuuttaa, että ovat hintansa väärtejä :)

  VastaaPoista
 3. Tuo valtavan upea Beauty Box on kyllä hienointa, mitä olen aikoihin nähnyt. Tuollaisen haluaisin osata tehdä. Kangaskin on niiiiin kaunista! Tuolin suolja on hyvä ja säytytyskopat myös. Niistä saakin kivoja lahjapakkauksia, kun laittaa hieman nauhalla kiinni.

  VastaaPoista
 4. Upean Boxin olet tehnyt! Ohje näytti niin konstikkaalta ettei minun kärsivällisyyteni taida riittää. Amarylliksesi kukkii kauniisti. Sinulla kävi tuuri kun sait joulupukin vieraaksesi oikein tonttutytön kanssa.

  VastaaPoista
 5. Looks great! Thanks for showing me! :)

  VastaaPoista
 6. Ootpa upean boxin tehnyt ja niin monimutkaisen, uskoisin!? Tekisin, jos osaisin!!
  Hyvää tulevaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
 7. Upea boxi, näyttää haastavalta mutta on kyllä vaivannäön väärtti. Alkoi kiinnostamaan nuo Wonder Clipsit!

  VastaaPoista
 8. Mahtava laukku! Melkein aikoi tehdä mieli kokeilla samanlaista, mutta riittääköhän taidot. Wonder Clipsejä tilasin ebaysta, ovat siellä paljon halvempia kuin Suomessa. Paketin hintakin jäi alle alv-rajan, joten ei tullut Tullista laskun.

  VastaaPoista
 9. Hieno kosmetiikkalaukku ja saaja on varmasti tyytyväinen. Pitäisi yrittää tehdä samanlainen,mutta konstikkaalta näyttää.Tuolinsuojuksessa kivat värit ja hauska tikkaus.Sinullahan ollut tavarakoritehdas, sieviä ja käytännöllisiä.

  VastaaPoista
 10. Komea kosmetiikkalaukku, kristallimuovin lisäys varmasti hyvä ja toimiva idea!!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!