23 helmikuuta 2016

Talvineuleita

Vanha harrastus tuntui vaihteeksi mukavalta. Kaffe Fassett'in neulekirja Kauneimmat neuleet osui käteen hyllystä ja kaihoten katselin ihania kuvioneuleita. Kirjoneuleisiin en ole koskenut vuosiin ja kynnys senkun nousee. Mutta sielläpäs olikin raitaneule! Ei vaikeaa, kauppaan vain ja sopivat langat!


Halusin alpakan villaa ja ostin Exclusive Baby Alpaca, organic natural dyed. Ei ihan Kaffen värejä, mutta minun kyllä. Puserosta tuli mukavan ohut, mahtuu hyvin takin alle. Eikä ihan mallin mukainen mutta sinnepäin.

Pakkaspäivinä tarvittiin pipoja ja niitä syntyi tiuhaan tahtiin. Vaalea paksu lanka on marinoitu kaapissa vuodesta 2008 ja nyt jo pääsi myssyksi, Novitan Kaarna. Harmaa on paksua alpakkaa, Viking Alpaca.
Hieno esillepano, muovikulho keikkuu kynttilänjalan päällä!
Yksvärinen sininen on hyvin löysäkierteistä villalankaa, Extrafine Merino 70, ja siitä tulee ihan samettimainen pinta. Samasta langasta yksi tumman harmaa meni nopeasti koekäyttöön, ei ehtinyt kuvaan. 
Vaihtuvavärisestä Unisono-langasta tehty on samalla mallilla kuin viime vuonna lilahtava.

Hartialämmitin Joki-langasta jää keskeneräisten joukkoon, vaikuttaa siltä. Saattaa mennä jopa purkuun ja aloitan isommilla puikoilla. Tuli niin tiivistä.

Puikot ovat kilisseet kohtuullisen ahkerasti, joten nyt voin palata ompelukoneen ääreen ja tehdä taas pari pussukkaa!

Mukavaa talvilomaa, ystävät!



13 helmikuuta 2016

Ystävyydelle

Huomisen päivän kunniaksi kokeilin sydänblokkia lehdestä Quiltmaker's 100 Blocks, 10/2014. Ystävyyspiirihän se siinä. Blokki jalostuu esim. kansionpäälliseksi.



Posti toi ystävältä ihanan sydämellisen viestin. Kiitos! 
Mamman muki pidetään siinä vieressä, että voi ihailla eikä sotke.

Hyvää ystävänpäivää!


05 helmikuuta 2016

Pientä näperrystä

365-työssä päästiin oikein pienen pieniin osiin. Tuuman palastahan jää saumanvarojen jälkeen vain puoli tuumaa ja jos se on kahden kolmion neliö, niin kolmio on kohtuullisen pieni.
Pistelin joitain blokkeja neuloilla Finnfoam-palaan, vähän vänkkyräiset blokit näkee paremmin ja voi vertailla sävyjä. Edelleenkään en ole vielä trimmannut mitään kolmeen ja puoleen tuumaan. Muuten mennään aikataulussa, paitsi että tämän kuun 3. päivä olikin tullut liian aikaisin ja sille päivälle tuli uusi. No sama se, voin tehdä sen 23. päivä jos en aiemmin. Kaikki ei ole ihan supertarkkoja, mutta kelpaa minulle. Dear Jane -blokkien kohdalla olen kuullut monta kertaa puolustelun "better done than perfect" (parempi valmis kuin täydellinen). 

Kolmen tuuman blokkeja tulee 96, joten minun laskuni mukaan sisäkehä ei ole ihan kokonainen vielä maaliskuun lopussa. Joka tapauksessa näiden 96 asettelua varten täytyy hankkia isompi levy.

Tässä on tulossa tuuma x puolitoista hanhiblokkeja. Viisisenttinen koon mallina.


Aboa Vetus & Ars Nova museossa on esillä nukkekoteja englantilaiseen ja turkulaiseen malliin. Niin että näpertelijöitä löytyy muualtakin ja kaikkina aikoina.

Olen kopioinut museon sivulta nämä kaksi kuvaa,
tekijänoikeudet © Victoria & Albert Museum, London


Viktoriaanisten talojen lisäksi oli muutama uudempikin, esim. funkkistyyliin. Uskomattoman upeita luomuksia, ihan hillittömän hienoine yksityiskohtineen, mutta nämä kotimaiset ovat aiheiltaan niin paljon tutumpia. Kaikki valtavan taidokkaita, huolellisesti tehty ja huumorilla höystetty.

Taidegalleria, Titta Saarinen, Isto Saarinen, Turku 2011
Suomi design, Titta Saarinen 2015
Nukkekodin ruokia ja koreja, Pirja Karjalainen, Ninna Mäkinen, Johanna Nieminen 
 Ompelijan työhuoneessa, 
toivottavasti muistan oikein että tämä on yhdestä huoneesta
Nonna Elizabettan talo,  Merja Lintula, Naantali 2006

Nukkekodin nukkekoteja, Titta Saarinen, Turku,
mittakaava 1:144, kun nukkekodit on yleensä 1:12. 
Täällä oli pieniä tavaroita.

Osa yhdestä huoneesta
Galleria Bastet, Eija Luoto Turku 2009

Eijulista -blogista löydät lisää tästäkin aiheesta.

Nonna Elizabettan talo,  Merja Lintula, Naantali 2006
kuvassa vain osa isosta talosta
Talo 50-luvulta, Tuula Virta, Päiviö Virta, Naantali 2014





Lähikirjastossa on esillä vanhoja radioita. Niin nostalgista.
Meilläkin oli kotona tällainen painonappulamallinen. Huh, miten kauan siitä on! 
Ja mihin se on mahtanut joutua...

Mukavaa talvista viikonloppua!