17 joulukuuta 2016

Melkein maalissa

Tämä Haaste on niin lähellä maalia.
Montako päivää on jäljellä tätä vuotta, 2 viikkoa! Ei paha.
Jouluna en aio ommella, annan itselleni luvan tulla vähän perässä.


 Monta työlästä 6 tuuman blokkia on tullut tehtäväksi tässä kuussa.
Tämä ylläoleva "20 T" koetteli huumoria.
Kaksi päivää puhisin pienenpienten palasten kanssa - laskin että valmiissa blokissa on 185 palaa -
ja lopputulos on puoli tuumaa liian iso!
 Kaikki ulkokärjet menee poikki.
Saumanvarojen ei tarvitse olla kuin millin liian pieniä niin se kertautuu komeasti!
En ole vielä tehnyt uutta. Jatkan muiden päivien kanssa ja yritän toipua harmista.

Viimeiset pienet 3 tuuman palaset tehtiin marraskuussa.

Sen jälkeen mennään uloimman reunuksen vaaleilla blokeilla, loppuun asti.

 Livian floristioppilailla on taas joulunäyttely koulun tiloissa. Kranssiaiheinen tällä kertaa.
Tässä suomalainen potkukelkka.


Oppilaat ovat tehneet huikeita Kokedama-istutuksia.

Mukavaa joulunodotusta! Ei stressata!


16 kommenttia:

 1. Hattua nostan sinulle! Melkein olet maalissa haastetyön kanssa:) Varmasti harmittaa tuo blokkikoko, en tiedä mitä tekisin, ompelisinko uuden vai antaisinko olla ja antaa kärkien mennä poikki. Ehkä se olisi kuitenkin ensimmäinen vaihtoehto kuitenkin? Joulutauon jälkeen saattaa homma näyttää jo toisenlaiselta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa tulla tehdyksi uudestaan. Blokkina tykkään että se on niitä mukavimman näköisiä. Yksi vaihtoehto on että jättää pois jos tulee jotain ekstra blokkeja. Mutta tosiaan, joulun jälkeen harmitus on jo laantunut :)

   Poista
 2. Hienoa tulee ja ison työn olet tehnyt! Tämä on ollutkin iso haaste. No mietiti ja sitten teet minkä parhaaksi katsot:)

  Mukavaa Joulunodotusta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä enemmän hirvittää miltä kokonaisuus tulee näyttämään. Täytyy muistuttaa itseään että tämä oli blokkiharjoitus, tai siis tarkkuusharjoitus :)

   Poista
 3. Aivan upeat pikkublokit! Minusta ei olisi ollut tuohon. Kauniit ovat kukkakranssit ja potkukelkalla pääsisi hyvin ympyrää. Pää menisi sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoimmista kranssirakennelmista en saanut kunnon kuvaa hämärässä valaistuksessaan. Luonnosta oli kerätty jos minkäkinlaista materiaalia.

   Poista
 4. Kyllä olet ollut kärsivällinen tuon haastetilkkutyön kanssa. Ihailtavaa. Minulle sopii paremmin isompi mittakaava. Näyttelykransseissa on upeita töitä, vain mielikuvitus on rajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopii tämä pieni pipertäminen ja että kaikki blokit on erilaisia :) Mielikuvitusta tosiaan oli herätelty, niin monenlaisia materiaaleja oli kerätty luonnosta. Tunnelmavalossa oli vaikea saada oikeanlaista kuvaa.

   Poista
 5. Ihailtavaa puurtamista haasteen parissa. Minä en pystyisi siihen. Hienoa, että olet raportoinut edistysmisestäsi. Tosi kivaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan auttanut puurtamisessa kun tein siitä julkisen :) Kiitos ystävällisestä kannustuksesta!

   Poista
 6. Onnea, maali häämöttää. Ansaitset erikoismaininnan kärsivälliyydestäsi, nuo kolmen tuuman blokit näyttävät tosi vaikeilta. Huomaako kukaan, jos ulkokärjet on poikki? Innolla odotan, miltä peitto näyttää valmiina. Upeita kransseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että hiukan jo odotan maaliin pääsyä :) En tiedä huomaako kärkien rikkonaisuutta isossa peitossa, mutta se on se kun itse tietää :)

   Poista
 7. Tekemättä olisi jäänyt minulta, upeaa ja tarkkaa työtä, ei ihme että harmittaa. Et saa sitä mitenkään sinne "survottua"? Todennäköisesti kukaan ei kiinnitä huomiota, vaikka kärjet taittuisivatkin, niin kuin itsekin arvelit. Rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa tykkään "rakentaa" hankalia blokkeja, mutta vielä kivempaa olis jos ne onnistuis :)! Jatketaan harjotuksia :)

   Poista
 8. Olet ollut kyllä todella pitkäjännitteinen näiden blokkien kanssa. Ne ovat kyllä kauniita ja lopussa varmasti kiitos seisoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei vuoden aikana ole tapahtunut mitään mikä olisi estänyt etenemisen. Pieni jäljessä tuleminen ei ole haitannut :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!