25 toukokuuta 2016

Kylillä ja kotona

Kiltaystävällä tuli merkittävät vuodet täyteen ja se oli juhlan paikka. Minun osuuteni oli kortinteko. Siihen käytettiin 13 pilkullista kangasta ja lopullinen funktio voi olla vaikka kupinalunen.

Missä nyt ollaan? Sinessä taivaan, aivan selvästi. Sieltä kun ottaa kuvia niin niistä tulee sinisiä, m.o.t.






 Musiikkitalon aulassa on hienoja portaita.

Makasiineista on muisto vain...
 ... ja sekin tarvitsee tukea pysyäkseen pystyssä.
 Kaarina Kaikkosen ripustamat paidat ilahduttavat aina.

 Taito -keskuksessa oli näytillä nuorten hauskoja ja taitavia töitä.



 Esplanadilla ei oikeasti ollut näin rauhallista.

Kaikki herkulliset salaatit ja piirakat mitä söimme jäi kuvaamatta, sen sijaan ihmettelimme ahkeraa kehrääjää, joka oli touhunnut ravintolan kyntteliköissä.

Siltä toiselta iki-ihanalta ystävältä (helppo arvata, myös Marle-blogista tuttu monelle) sain tervetulolahjaksi kortin ja tietysti soman kangasnyytin kauniilla nauhalla solmittuna. Kankaat ovat hienoa, aivan satiinipintaista puuvillaa, jota pitää vallan hypistellä joka välissä. Erotatteko pienet linnut kukkavarsilla? Tulitikut ja lasihelmet ostin "matkamuistoiksi". Sinisessä helmessä on niin pienet upotetut kuvat, että kamerani ominaisuudet eivät meinanneet riittää niiden kuvaamiseen.
 Kukka pisarassa ja ...
... isonenäisen tyypin naama.

Iso KIITOS ja halaus siitä mukavasta päivästä Helsingissä!


 Kesä tuntui todella alkaneen kun oli ekat yleisurheilukisat. Kaarinassa järjestettiin Varsinais-Suomen kehitysvammaisten kisat ja se oli menoa se. Osallistujia oli satoja ja tunnelmaa riitti.  Toimiston puolelta ehdin vain pienesti mukaan.
Lähtölaukauksen savu leijailee kun juoksijat ryntäävät matkaan.
 Hyvin meni! Kisamaskotti hääräsi innoissaan mukana.

Olettekos kurkistaneet kuusen alle? Kannattaa, sieltä voi löytyä vaikka sukat. 
No jos ei tarvi niitä, niin voi toki jättää seuraavalle löytäjälle.

365Challenge rakentuu pienistä paloista. Laskin että tähän 6 tuumaan blokkiin leikattiin 46 palaa ja kun niistä vielä syntyi uusia, niin lopullisessa blokissa on 81 osaa:
Sivusto on saatu puhdistettua häirinnältä ja toimii.  Muita viimeaikaisia blokkeja:

 Nurkkapalat eivät ole liian pienet - sisäneliön ei ole tarkoitus säilyä, kunhan myllyn sakarat säilyy.
 Tämä lootuskukkaa esittäväkään ei ollut ihan helpoimpia.



Nyt on niin paljon kevätpuuhia, että meinaa jäädä jälkeen päivittäisessä ompelussa, mutta haittaaks se. Ommellaan kun ehditään!

Nyt nautitaan kesästä! Monia juhlia tiedossa - ihanan arjen sekaan.

Hyvää kesää!



20 kommenttia:

  1. No kyllä on ollut kaikenlaista menoa sinullakin:) Kyntteliköt on hienot, kiva kun laitoit kuvan niistä.
    Blokkien ompelu taitaa jäädä minulta, ei millään ehdi. Hankala on lopettaa kesken kaiken kun en oikein ole luovuttaja mutta kait siihenkin pitää opetella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja välipäivinä pitäis vähän pihaakin hoitaa :) Ei se haittaa vaikka joku jääkin tekemättä, kyllä voit antaa itsellesi luvan. Sitä minäkin opettelen omalla kohdallani :)

      Poista
  2. Ihania kesäisiä kuvia Helsingistä! Joku viikonloppu tarttis kesällä mennä turistiksi syömään jäätelöä ja ihmettelemään!
    Urheilukisoissa näytti olleen oikeaa tunnelmaa:)
    Kerropa kuusen sijainti? Täytyykin katsastella tarkemmin kuusen aluset ja omenapuun oksat sillä niistähän voi löytyä vaikka mitä!
    Aivan ihania blokkeja!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa se Helsingin keskustakin antoi monenlaista, saati sitten jos ehtii vähän edemmäs!
      Ne oli kyllä oikein hyvänmielenkisat! Se kuusi on tuolla Kurjenrahkan kansallispuiston liepeillä. Kannattaa retkeillä :)
      Kiitos, unissanikin ompelen kolmioita :D

      Poista
  3. Hieno kuvakavalkadi Helsingistä. Superhienoja nuo ompelemasi blogit, tykkään eritysesti tuosta lootuksen kukasta. Täytyypä kurkata puiden alle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, usein työläimmistä blokeista tulee myös kauniita. Vai tuntuuko vain että pitää saada hyvä mieli vaivanpalkaksi... Oivoi, itsekkään en muistanut Helsingissä kurkkia puiden alle! Paitojahan siellä roikkui, mutta ei niitä yltänyt keräämään.

      Poista
  4. Nyt on ollut menoa ja meininkiä:)
    Hienoja kuvia Helsingistä. Aivan ihania blokkeja ja suloisen värisiä!
    Puiden ja etenkin kuusen alta voi näköjään löytyä, näin kesällä vaikka mitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäänpä että vauhti vain kiihtyy kun miehellä alkaa loma! Jossain välissä ahkeroin lisää vaaleanpunaisia blokkeja ja voishan sitä tehdä muutakin - jos ei ole onnea kuusen alle kurkkimisessa :)

      Poista
  5. Helsinki on hieno paikka. Kivaa, että pääsit visiteeraamaan. Vielä olisi ollut monta hienoa paikkaa katsottavaksi kuten tässä lähellä oleva Alppiruusu- eli Rodopuisto, jossa kukinta on jo vähän alkanut. Mätäjoen kosket Pitäjänmäellä ja Mätäjoen lintuallas Malminkartanossa. Ja vaikka mitä. Pidän 365 blokkiesi hillitystä värimaailmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyin taas kuinka helposti sinne Helsinkiin pääseekään kun vain saa aikaiseksi. Tiedostimme kyllä kuinka vähän ehdimme - siinä vain ydinkeskustassa pyörien. Ehdotin ja kävimme tirkistelemässä venetsialaisiin palatseihin Kansallismuseon valokuvanäyttelyssä. Niin että ei ehditty sen enempää kun hyvin pysähdellen liikuttiin. Toiseen kertaan jäi monta juttua.
      Kiitos, haluan pysyä näissä väreissä - vielä on helppoa kun varastoa riittää.

      Poista
  6. Kiitos sinulle huippuhyvästä seurasta! Paljon jäi näkemättä ihan siinä keskustassakin, mitä olin ajatellut. Se Helsinki museo ja Kaisaniemn puutarha. No seuraavalla kerralla sitten. En ole ollut yu-kisoissa paikan päällä aikoihin! Varmasti hyvä tunnelma. Nuo sinun blokit on kyllä ihan maailman hienoimpia. En ikinä jaksaisi tehdä mitään noin pienistä palasista! Ei kai ne vaan ole minun sukat siellä kuusen alla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kiva päivä oli, kiitos kun kutsuit ja kuljetit! Vai oliko se niin että minä ilmoitin - no miten vain :) Valtavan mukavaa että olemme tutustuneet!! Kyllä niitä kyläilykertoja varmasti tulee vielä, jos tolkku yhtään säilyy päässä. Siihen varmaan auttaa myös näiden blokkien rakentelu :) ja ylipäänsä tilkkuilu!
      Auts, enkö mä maininnutkaan mistä ne sukat oli peräisin...

      Poista
  7. Kiva, olet käynyt meidän kulmilla kyläilemässä :) Täällä onkin kesällä paljon tekemistä. Blokit näyttävät todella tyylikkäiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Helsinki on aina vierailun arvoinen! Kiitos, jotku blokit on aika mukavia. Tulee tässä pyöriteltyä kolmioita ja neliöitäkin!

      Poista
  8. Hienoja kuvia pääkaupungin taivaan sinestä ja katutasosta. Päivä on ollut varmasti täydellinen hyvässä seurassa kaikkine kokemuksinen. Mahtavan hienoja on nuo ompelemasi blokit, vaikeilta ja tarkkuuta vaativilta näyttää kaikki muutkin kuin lootuskukka. Minun pihakuusien alta löytyy ihan toisenlaista aluskasvillisuutta. Kauniit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki todella tuntuukin pääkaupungilta, että ei ole ihan mikä tahansa kaupunki :)
      Kiitos, kyllä olenkin joskus ajatellut että ei nämä kaikki blokit ole kovin helppoja, mutta ei kai se ole tarkoituskaan että aina pitäis päästä helpolla. Näistä saattaa oppiakin jotain. Meilläkin enimmäkseen kasvaa muuta kuusen alla, mutta joskus löytää helmiä :)

      Poista
  9. Huh, puuhakasta elämää sinulla! Lähelläkin olevia paikkoja pitäisi katsoa välillä turistin silmin, niin löytää paljon uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan kauniita kesäpäiviä niin retkeily sujuu mukavasti!

      Poista
  10. Ihmettelen vaan, kuinka ehdit kaikkia noita asioita tekemään, matkustelemaan ym.
    Hienoa kuvia ja blokkeja! Tavataan ensi viikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maire! Paljon kivaa jää vielä tekemättä :) Tosi mukava nähdä, ommellaan!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!