21 tammikuuta 2016

Pitkän projektin alku

365Challenge -blokkeja on syntynyt ihan ajallaan tähän asti. Tämä joka-päivä-eri-blokki on just niin sopivaa minulle kuin arvelinkin. Aluksi on tehty ihan perusblokkeja. Hyvää kertausta. Vaikeutta on tullut kuvioihin kun osien koko pienenee. Olen uskollisesti pysytellyt värien tummuusasteissa ohjeen mukaan (dark dark, dark, medium dark, medium...) vaikka näyttää tummalta.


FB:ssä oli statistiikkaa osallistujista: 11.tammikuuta oli mukana 11311, 45 maasta, Suomesta 6. Eniten USAsta, Hollannista, Australiasta ja Kanadasta. Enpä olisi arvannut Hollantia kakkoseksi. Monessa maassa on omia FB-ryhmiä. Ei näy kahta samanlaista kangasvalintaa. 18. päivä osallistujia oli jo 12000. Ei se varmaan siitä enää nouse merkittävästi.


Yksi tavallinen penaalipussi syntyi a Spoonful of Sugar -ohjeella. Tein sen verran pitemmän, että mahtuu vaikka isot sakset, vetoketju on 30 cm. Päälliskangas on kiinnitetty collagekankaaseen että tulee vähän ryhtiä, mutta siis hyvin vähän. Sisustaan en jättänyt päätysaumoja pelkälle siksakille, vaan peitin saumat vinokaitaleella. Äärimmäisen helppo tehdä.


Nyt olis lunta. 
Sais pakkanen vähän hellittää niin vois hiihtääkin! 
No, viime sunnuntaina kyllä olimme jo.

Mukavia ulkoiluretkiä!
15 kommenttia:

 1. Tuo pikkublokkien taiteilu tuottaa hienoa tulosta! Ne on jotenkin niin suloisia ja värivalinnat näyttävät oikein hyviltä. Kiva penaalipussi. En minäkään voisi siksakkeja jättää näkyviin : )

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää ja väri on ihana! Kiva pussukka, pitäisi itsellekin tehdä tälläinen, samoin siksakit piiloon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, vähän mua jo arveluttaa, mutta jatketaan näin :) Siksak-allergikkoja on siis muitakin :)

   Poista
 3. Olen ommellut muutamia pikkublokkeja -kiitos linkkivinkistä-. Kangasvalinnat eivät ole minulla noin valitut kuin sinulla mutta ompelen niitä saadakseni pikkupaloja vähemmäksi ja katson mitä niistä aikanaan valmistuu ehkä ei kuitenkaan tuota isoa työtä joka on tarkoitus olla lopputuloksena.
  Penaalista tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, olen tykännyt ostaa näitä punaisia kankaita ja niitä täytyy nyt kuluttaa. Katsotaan mihin asti riittää. Ei mitenkään ryppyotsassa :)

   Poista
 4. Hyvin olet edistynyt! Tuo punainen on oikein kauniin hehkuva ja lämmin sävyltään!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää alku. En voi muuta kuin ihailla sinnikkyyttäsi. Blokeissa olevat kankaat ovat niin pienen pieniä, että kärsivälliyyttä varmasti tarvitaan. Sievä penaalipussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei tässä vielä ole paljon kehumista, mutta ei sentään ihan kalkkiviivoilla ole tarvinnut luovuttaa :)

   Poista
  2. Siis niillä lähtöviivoilla :)

   Poista
 6. Ihanaa ja hehkuvaa punaista! Varmaan mielenkiintoista seuratamyös muiden ompeluksia. Penaali/saksikotelo menee tehtävien listalle, terveisiä myös siksak-allergiselta, nimimerkki siistiä olla pitää (ainakin ompeluksissa, muusta siisteydestä viis)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on mukava katsella kaikkia erilaisia kangasvalintoja. Itse olen valitettavasti huono fb-käyttäjä :(
   Samaa mieltä siisteydestä(kin) :)

   Poista
 7. Varmasti vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä tuo pikku blokkien teko. Penaali on tarpeellinen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois tosi kiva jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävä punnita kuinka pitkälle kärsivällisyys riittää. Odotan että taitoa karttuu matkan varrella :)
   Sisustusblogisi on kiinnostava.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!