14 marraskuuta 2015

WPD

Maailmanlaajuista keskospäivää vietetään 17.11 (World Prematurity Day, WPD). Vaikka ei ole omakohtaista kokemusta keskosista, työ on kuitenkin sivunnut vastasyntyneiden elämää. Eläkeläisen imagoon kuuluu kutoa sukkaa, joten aina silloin tällöin ole neulonut vauvasukkia, ne kun ovat niin somia ja valmistuvat nopeasti. Hyväntekeväisyyteen menevät. Eniten tulee junasukkia, mutta keskosille ne ovat aivan liian isoja. Verrokkina kuvassa pienimmät siniset, jotka on neulottu keskossukkaohjeella. Pienen sukkaparin neulomiseen kului lankaa 8 g.

Luottamus postinkulkuun oli taas koetuksella kun Tilkku ja Tilkku -blogin arvonnassa voittamani pussukka seikkaili jossain jakelukeskuksissa. 1.luokkalaisen matka kesti 8 päivää. Hämmästys oli aika suuri kun se viimein oli laatikossa.
On se soma pussukka! Kauniisti ommeltu aivan ihanista tilkuista, tipuja, narsisseja ja jopa sellonsoittaja piileskelee yhdessä nurkassa. Niin sopiva tähän harmauteen ja pimeyteen joka yrittää voittaa.

Hulpioiden metsästys on ollut minunkin harrastus viime aikoina (kanssasisaria ainakin blogeissa Cafe Mea Maria 29.9., Pomada ja Paperi ja Kangas). Siihen liittyy niin mukavasti kankaiden hypistely, tuuletus ja inventointi. Monta kivaa juttua on löytynyt. Muistin kyllä että ostin "Bella Verona" nimistä - se osui kohdalle juuri kun lomamatka oli viemässä Veronaan, mutta sitä en muistanut että minulla oli Stonehedge-kangastakin. Siellä käytiin kerran perhelomalla - huh miten kauan siitä on.

Mitä hulpioista syntyy, sitä ei vielä tiedä...


Mietintämyssyä päähän ja reippaasti kävelylle! Heijastinta unohtamatta.
(Kotelon kuperaan pintaan heijastuu oma kuva kuin peilisalissa konsanaan!)



07 marraskuuta 2015

Lisää kolmioita

Pitkään aikaan en ollut tehnyt pöytäliinaa ja silmiin osui sopivasti kolmioraidoitettu malli Lise Bergenen kirjasta Lahjoja tilkuista. Siinä oli epäsymmetriset kolmiot, pykäreuna nimellä. Kokeilin, mutta ei tuntunut hyvältä. Säännöllisempi sopi minulle paremmin.


Tuli lisäharjoitusta kolmioilla. Nyt otin huomioon Tilkkutie-blogin kirjoittajalta saamiani vinkkejä, kiitos vain. Ensimmäisellä kerralla olin tehnyt juuri toisin: olin asetellut kolmiot samaan lankasuuntaan niin että vinot reunat oli aina vastakkain. Just niin.

Raitoja yhdistäessä huomasin että ei mene kaikki samaan rytmiin. Olinkin tehnyt vähän erikokoisia ja joku raita oli jäänyt vähän lyhyeksikin. Olis pitänyt olla vielä yksi kolmio. Mutta ei haittaa, tein liinasta niin leveän kuin pystyin enkä kerro virheistä. Sain käytettyä niitä kauniita Jelly Roll -kaitaleita joita olen säästellyt ja miettinyt paikkaa. Salaman kanssa otetussa kuvassa värit ovat yllättäen enemmän kohdallaan, mutta liina näyttää pullistelevan vaikka sen reunat on kyllä oikeesti suorat. Tiedätte sen miten kamera vääristelee.

Sain taas ihanan nipun Marimekon näytepaloja, vuosilta 2003 ja 2007. Joukossa on tuttuja mutta myös aivan "uusia" kuoseja. Ah niiiin mielenkiintoista!


Hyvää Isänpäiväviikonloppua ja marraskuun jatkoa!



01 marraskuuta 2015

Messuja

Kantha-tyylin tikkaus on minulta vieläkin tekemättä, joten sitä odotellessa ostin Osaava Nainen -messuilta viikko sitten valmiiksi tikatun (namaste-uk, traded fairly). Mukavasti muistuttaa kesästä.

Tuula Bergqvistin Rintakuvia -näyttely oli puhutteleva. 


Muuten messujen anti oli kovin kaupallistunut. Suurin osa luennoista oli tuote-esittelyä. Olin sentään kuuntelemassa kun Raakel Lignell jutteli oman elämänsä hallinnasta. Oli aamukiireessä jäänyt läppäri työpöydälle kun ryntäsi kuvauksista Turkuun, mutta se puoli tuntia tuli juttua ihan sujuvasti ilman mitään sähköistä apua. Ei onnistuis joka likalta.

Silakkamarkkinat Aurajokirannassa on yleensä samaan aikaa naismessujen kanssa. 
Vain muutama kalastaja myy veneistään, muut kojut ovat vieressä rantakadun varrella. 
Kaunis sää, ja katu oli aivan täpötäynnä väkeä. Onneksi venekojuillekin oli löytynyt tie.
 

Ravintolalaivoilla on hiljaista tähän aikaan vuodesta.

Avohakkuu kaupungin rajamailla on paljastanut kammottavan rikoksen.
Miksei autoa ole kaivettu esiin!!?
Totta puhuen, outoa miten kattopelti on päätynyt metsään. Vastuutonta roskaamista. Ympäristörikos.

Hyvää Pyhäinpäivän jatkoa!
Marraskuu. Ulkoilusäät saavat jatkua.