18 lokakuuta 2015

Kolmioita

Kokeilinpas kolmioita minäkin kun toiset (mm. Tilkkutie, Pomada ja A Note to Follow Sew -blogeissa) tekee niillä niin kaunista pintaa. Kimmokkeena oli myös se alkukesästä ostettu kolmioviivain, joka tuli esiin ompelupöytää siivotessa. Leikkasin 7 cm:n korkuisia  tasasivuisia kolmioita 36 eri kankaasta ja kuinkas sattuikaan - lopputuloksena oli pussi aiemmin testatun mallin mukaan. Välissä on huopaa ja valmiin mitat 25x17 cm ja pohja 8 cm. Vaatii vähän harjoittelua. Vinoon leikattu haluaa mielellään venyä ommellessa eikä kaikki risteykset enää olekaan kohdallaan.




Maljaköynnös kukkisi vielä jos pakkanen sallii.

Näpertelytyökin on edistynyt sitten heinäkuun
Saattaa olla että joskus päästään Pennsylvania Bluestone -mallin tapaiseen.

Todistettavasti mökin ympäristössä on puhdas ilma! Naavaa kuusenoksilla. 
Nyt on kyllä saatu nauttia kauniista syyspäivistä!

Mukavaa jatkoa syksylle!


12 lokakuuta 2015

Aluetapaaminen Huittisissa

Lauantaiaamuna aikaisin rapsutettiin jäätä tuulilasista ja suunnattiin nokka kohti Huittista. Ei sentään tarvinnut itse ajaa sinne asti, tilausbussi poimi muutaman kilometrin päästä. Reipas tilkkuilijajoukko liikkeellä, oma tapahtuma tiedossa. Ja just sitä saatiin mitä odotettiin: hienoja näyttelytöitä, innostavia opastuksia, reipasta kulttuuria, maukasta ruokaa ja kaikki ne ihanat tilkkuystävät ympärillä! Ja ostoksiakin tehtiin, vaikka moni yritti jarrutella "Mulla on kyllä jo kaapissa kankaita", mutta ne nyt vaan oli niiiin ihania ja ihan meitä varten!

Tilkaplikat olivat kutsuneet meidät Huittisten kaupungintalolle.

Huittisten maisemaan kuuluvat joet. Vesi ei useinkaan näytä siniseltä, mutta pitsi, se kuuluu asiaan. Pitsiä oli käytetty monessa työssä ja aivan kertakaikkisen ihanasti. Kuvissa on vain pieni osa tai osia esillä olleista töistä. Töitä oli niin paljon että alkoi epäilemään olenko nyt varmasti nähnyt kaikki. Ujoja tekijöitä, ei mitään nimiä näissä kaupungintalolla esillä olleissa. Oli kyllä yksi kansio josta kävi ilmi että monet työt olivat Aune Puntalan. Jäin miettimään olisiko ollut joku muukin kansio...



Niin ihanasti ollaan perushirsimökin äärellä, ruutupaitaa.

Tämä taas näyttää niin japanilaiselta! Ympyrät alikeompelulla.

Tämä tyyny oli löytänyt juuri oikean sohvan! Hienot solmut!

Hyvää päivää! Me olemme krottimollikoita, jos ette tunteneet! 

Neula pysyy hyvin ahkerissa käsissä. Hexagoneista kilta työstää myöhemmin nuppupeitttoja sairaalaan.

Kirjastossa vähän kauempana oli Aune Puntalan näyttely Kaarevat saumat, 29.10 asti. Kaikista ihanuuksista näytän nämä kukat. Voi kun osaisin! Kukkakankaat näyttivät itsevärjätyiltä.

Muutamia kuvia töistä joita toiset killat toivat näytille. Kaikista en onnistunut nappaamaan kuvaa, eikä nämäkään mitään priimoja ole - johtuu ihan tästä reportterista itsestään. Raumalaiset esittelivät kuinka heille pääsee muutenkin kuin maateitse. Jos olit keväällä tilkkupäivillä, varmaan näitkin tämän luonnossa.

Turussa on muutamana keväänä ollut puiden koristeluviikko Aurajoen rannassa. Näillä paneeleilla Turun Täysintilkut koristivat yhden puun 2 metrin matkalta (siis kaikki ei näy tässä).

Paraisten QuiltZakke vietti kesällä retriittiä mikä ei tainnut tavoitella hiljaisuutta, koska niin monta upeaa kaleidoskooppityötä oli syntynyt. Sopiva kangas, joka usein näyttää aivan kammottavalta sekamelskalta, ja simsalabim, tilkkuilija taikoo ihmeelliset kuviot esiin!

Raisiosta tuli tämä herkkä kukkatyö. Minulle kolahti kun kuulin että se on koottu Marimekon näytepaloista. Ja eikun kaivamaan, millaisen itse saisin kasaan!

Arvauksia, mitä tämä on!

No sehän on tilkkuystävän liivi! Pintaan on kuulemma saatu vinkki Marja Matiisenilta Virosta. 
(Aula on jo autio, kun olemme aivan viimeisiä ...)

Nämä langat eivät olleet myytävänä. Niitä ja muita ihmeellisiä tavaroita saa ihailla Virtasen kaupassa Huittisten keskustassa. On siellä ostettavissakin olevaa tavaraa. Ei kuitenkaan ihan niin monenlaista kuin silloin ennen. Kannattaa ehdottomasti käydä jos sielläpäin liikkuu.

Tässä kauniissa talossa luki Nuorisoklubi oven päällä - en astunut sisään.

Huittisissa ei mitenkään peitellä hulluutta.
Ensikertalaiset saavat varoa kolaria tässä liikenneympyrässä.

Ai niin, ne ostokset!

Se "ehdottomasti kokeiltava" -lista kasvoi taas. Mihin tässä vielä joutuukaan!

Suurkiitokset Tilkaplikoille valtavan mukavasta päivästä! Ideoita, niitä tuli pää täyteen!
Läksiäisiksi saimme vielä leipää evääksi ja infoa että osaamme toistekin Huittisiin.

Monet naurut vielä hersyää kun muistelemme kaikkia niitä railakkaita juttuja mitä kuulimme huittislaisista ja vähän muistakin!
Kiitos, kiitos! Ihanaa että killat jaksavat nämä järjestelyt!

PS. Blogilaisista oli mukana ainakin Tarjan Tilkkupuutarhan kirjoittaja, huomaan.
PSS. Ja Ulla's Quilt World'in Ulla.



02 lokakuuta 2015

Monenlaisia pusseja

Kiva kokeilla erilaisia pussimalleja. Löytyykö uutta suosikkia?


Sisälokeroista pussia varten olin viime talvena hankkinut Sew together bag -ohjeen. Sen mukaan tein, sisälle tuli 3 vetoketjullista pussia ja vähän villakangasta, jos haluaa kiinnittää neuloja. Läheskään aina en silitä tukikangasta vaikka ohjeessa sanottais. Tällä kertaa kuitenkin silitin ja kylläpäs tuli tukeva. Marimekon puuvillojen kanssa olisi varmaan riittänyt kun tukikangas olisi ollut vain ulommaisessa pinnassa. Reunan kiinnittäminen oli välillä aika paksua. Kyllä oli klipsit tarpeen!

Kulkeeko nyt tavarat mukavasti mukana? Kuinka monta Puketti-väriä bongaat? Ruskea on aitoa 70-lukulaista - tunika on joskus jäänyt pieneksi. Pitempikin päällisvetoketju olisi ollut hyvä, mutta käytin mitä löytyi laatikosta (45cm).


Teekuppi-malli on näyttänyt niin hauskalta. No jaa, tulihan siitä jotain, mutta ei ollut kovin näppärää. Ohjeesta olis vara kehitellä sujuvampaa...


Killassa teimme mm. kolmiopusseja. Vetoketjun pää jäi ikävästi törröttämään ja teräväksi, joten lenkiksi aiottu nauha päätyi ketjun pään suojaksi. Kankaat satiinipintaista Marimekkoa, niitä näytepaloja. Malli ei ole minun suosikkiainesta, vaikka syntyikin sukkelasti.


S.o.t.a.k.-handmade -blogissa tehtiin pikkukukkaroita. Sepäs olikin näppärä ohje! Tämä poiki heti kavereita. Käytin kaikki 10 cm vetoketjuni ja pari 12 cm:kin. Saapas nähdä mihin nämä päätyy...



Ei tullut vielä kokeiltua kaikkia pussiohjeita. Joskus taas jatketaan.

Ompelun iloa, ystävät!




01 lokakuuta 2015

Neulatyyny

Tuli pyyntö paljastaa neulatyyny. Siinä ne ovat yhteiskuvassa. Sorvatun ja maalatun munakupintapaisen päällä istuva huovutettu pallo on ostettu myyjäisistä ainakin 20v sitten. Ihmeellistä kyllä, niin miehen kehoituksesta! "Sinähän olet sanonut tarvitsevasi neulatyynyä." Palvellut ja palvelee aivan loistavasti!
Etummaisena se pöydän reunalla keikkuva riisipussi, jonka tein keväällä. Keskimmäisessä rivissä villakankainen neulakirja, sormihiiri tai -siili jonka olen saanut/ostanut joskus Raumalla ja provencelaiskankaista ommeltu neliötyyny. Takarivissä "Tilkkuilijan timantti" joka tehtiin kerran kansalaisopiston kurssilla, piileskelevä magneettialusta ja hirsimökeistä koottu tetramallinen.
Ei tullut tarkkaa kuvaa!
Näiden kanssa pelaan niin että neulat siirtyy aina tarpeen mukaan ompelukoneen vierestä työpöydälle ja päinvastoin. Sen verran hentomielinen olen, että en kovin mielelläni pistele eläimiä, mutta hiiri menettelee just ja just.

Hiuksiakin olen saanut kampaajaltani, mutta sellainen neulatyyny on vielä tekemättä. Ehkä se onkin tämä seuraava, johon Sotak handmade blogissa juuri annetaan malli.


Askartelin itte -blogin Kirsti järjestää arpajaiset 5-vuotisblogitaipaleen kunniaksi. Voit osallistua 11.10. asti täällä. Käy ihmeessä ihailemassa Kirstin upeita valokuvia Pohjois-Suomesta!


Syysmyrskyä lupaavat - oikein Valio-luokkaa. Toivottavasti puut, ja kaikki muutkin, pysyvät pystyssä!