13 joulukuuta 2015

Joulunalustunnelmaa

Tunnelmaa löytyy, moneen lähtöön.
Kerroin Loviisan Aitasta, ja nyt täytyy ehdottomasti kertoa myös Adalmiinan Helmestä, joka sentään on paljon lähempänä meitä. Tämäkin sisustusliike on pihapiirin entisessä navettarakennuksessa. Sympaattinen lammaslauma majailee parkkipaikan vieressä.

Jos oli Loviisan Aitassa valkoista, niin täältä löytyi harmaan kaikki sävyt (eikä viittaa elokuvaan). Sanoisinpa että harmaissa oli enemmän särmää. Jos ei pidä harmaasta, voi toki valita esim näistä pellavista (kaikki värit ei mahtuneet kuvaankaan ja verkkosivuilla näyttikin olevan parempi kuva).

Kaikkina vuodenaikoina Halikossa 1-tien äärellä Design Hill on yksi suosikeistani, kun pitää löytää jotain mukavaa. Vielä ei ole tarvinnut tulla ulos tyhjin käsin - esittelen ostokset - no ei vainkaan, ovenpielikoristeita ovat.

Entäs sitten ne kaikki myyjäiset! Esim. Raision kaupungintalolla oli käsityöläisiä myymässä töitään, käpysydän ja kuva on taitavan tilkkumestarin Marketta Lahtisen.
Displaying DSC09229_2.JPG


Niin, Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat! Niistä on kerrottu jo ainakin Cafe Mea Maria -blogissa. En kuvannut myyntikojuja kun ihmisiä oli sen verran runsaasti joka puolella. Tänään on viimeinen päivä tänä vuonna, mutta ensi vuonna sitten, jos ette nyt pääse. Tunnelma on hieno ja käsityön taitajia tosi paljon.
 
Vanhaa Luostarin Välikatua pääsee pujahtamaan keskelle markkinahumua. Toisesta suunnasta näkymä on tuttu joulurauhanjulistuksen paikkana.


  Hän on surunkerääjä.
Luostarin Välikadun miljöö ei paljon julkisivulla koreile, 
mutta tunnelmaa on sisällä putiikeissa sitäkin enemmän.


Kauppatorillakin on oma jouluelämänsä. Yhteen torin nurkkaan on pystytetty pieniä myyntikojuja vähän keskieurooppalaiseen tapaan. Siis hyvin vähän. Paljon vaatimattomampaa. 
Lapsilla on mahdollisuus luisteluun:

Kauppakeskuksessa soi reipas torvimusiikki, joululauluja.

Ihanaa kun myyjäisiä järjestetään ja kauppa käy, mutta anteeksi - Rauha on niin miellyttävää - palaan takaisin lampaiden luo! Vaikka kyllähän sielläkin väkeä oli ja hyvä niin.

Lunta odotellessa! Hyvää Lucianpäivää!

PS. Suurkiitos kannustavista kommenteistanne ja vertaistuesta!15 kommenttia:

 1. Kyllä näistä kuvista joulutunnelmaan pääsee:)

  VastaaPoista
 2. Monenmoista joulukivaa olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ne olikin, paitsi kun hallissa kävin tilaamassa joulukalat, olisi ollut kovin valokuvauksellisia krotteja tiskissä :)

   Poista
 3. Äsken meillä satoi isoja hiutaleita! (räntää) Kun sade loppui, laitoin kaihtimet kiinni ja kuvittelen, että siellä on maa ihan valkoisena. Moneen paikkaan olet ehtinyt, minä kävin Kaapelilla, mutta huomenna menenkin Tallinnaan muutamaksi päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa satoi vähän täälläkin, hyvin vähän. Ei nämä ihan yhdellä kierroksella tulleet :)
   Mukavaa ulkomaanreissua!

   Poista
 4. Olipa hauska kurkistaa uudelleen Turun markkinoille. Viimeksi vettä satoi luistelukaukaloon... nyt oli aivan toiset meiningit!
  PS: Toivoin joulupukilta luistimia:)

  VastaaPoista
 5. Herttaisen näköinen puoti tuo Adalmiinan helmi! Mukavia tapahtumia siellä teillä päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan on aikakausilehdissä juttua Adalmiinan Helmestä. Se on tosi viehättävä paikka. Niin omistajansa näköinen, niin voi sanoa!

   Poista
 6. Olemme kuvailleet samoja lampaita;) ne on tosi symppiksiä. Muuten täytyy sanoa, että olet kyllä onnistunut rajaamaan kuvasi todella hienosti. Näitä voisi käyttää vaikka mihin. Mukavaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja valtava lykky sinulla, kun sää oli mainio. Me olimme suurtorilla kahtena viikonloppuna sateessa ja tuulessa. Onni ei aina osu kohdalle.

   Poista
  2. Joo, ihme miten se sää odottamalla parani. Sitten olikin viimeinen tilaisuus tällä kertaa. Väkijoukossa kuvaaminen on kyllä haasteellista kun toivoo ettei kukaan katsoisi suoraan kameraan. Kiitos kehuista :) Leppoisia jouluvalmisteluja!

   Poista
 7. Hienoja joulutunnelman tuojia. Kiitos jakamisesta!

  VastaaPoista
 8. Näitä samoja löytyy tietysti ympäri Suomen, mutta oli mukava näyttää täältäkin päin :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!