14 marraskuuta 2015

WPD

Maailmanlaajuista keskospäivää vietetään 17.11 (World Prematurity Day, WPD). Vaikka ei ole omakohtaista kokemusta keskosista, työ on kuitenkin sivunnut vastasyntyneiden elämää. Eläkeläisen imagoon kuuluu kutoa sukkaa, joten aina silloin tällöin ole neulonut vauvasukkia, ne kun ovat niin somia ja valmistuvat nopeasti. Hyväntekeväisyyteen menevät. Eniten tulee junasukkia, mutta keskosille ne ovat aivan liian isoja. Verrokkina kuvassa pienimmät siniset, jotka on neulottu keskossukkaohjeella. Pienen sukkaparin neulomiseen kului lankaa 8 g.

Luottamus postinkulkuun oli taas koetuksella kun Tilkku ja Tilkku -blogin arvonnassa voittamani pussukka seikkaili jossain jakelukeskuksissa. 1.luokkalaisen matka kesti 8 päivää. Hämmästys oli aika suuri kun se viimein oli laatikossa.
On se soma pussukka! Kauniisti ommeltu aivan ihanista tilkuista, tipuja, narsisseja ja jopa sellonsoittaja piileskelee yhdessä nurkassa. Niin sopiva tähän harmauteen ja pimeyteen joka yrittää voittaa.

Hulpioiden metsästys on ollut minunkin harrastus viime aikoina (kanssasisaria ainakin blogeissa Cafe Mea Maria 29.9., Pomada ja Paperi ja Kangas). Siihen liittyy niin mukavasti kankaiden hypistely, tuuletus ja inventointi. Monta kivaa juttua on löytynyt. Muistin kyllä että ostin "Bella Verona" nimistä - se osui kohdalle juuri kun lomamatka oli viemässä Veronaan, mutta sitä en muistanut että minulla oli Stonehedge-kangastakin. Siellä käytiin kerran perhelomalla - huh miten kauan siitä on.

Mitä hulpioista syntyy, sitä ei vielä tiedä...


Mietintämyssyä päähän ja reippaasti kävelylle! Heijastinta unohtamatta.
(Kotelon kuperaan pintaan heijastuu oma kuva kuin peilisalissa konsanaan!)16 kommenttia:

 1. Hienoa, että keskosvauvat saavat lämpöisiä villasukkia. Onnittelut siitä, että voitit kivan pussukan.

  VastaaPoista
 2. Onneksi lopulta sait pakettisi! Meiltä jäi kesällä yksi paketti saamatta. Sisältönä kirja. Nykyään hulpioissa on aivan ihanasti väripallojen sijaan leppäkerttuja, sieniä ja mitä tahansa. Todella ihania, keräilen myös. Hauska heijastin, täytyykin viritellä joka takkiin roikkumaan, pimeä tulee ennen kuin ehtii kunnolla herätä. Sukat on niin söpöjä. Kyllä minäkin sitten eläkeläisen alan, jos se kerran kuuluu imagoon. Keskospäivästä en ollut aiemmin kuullutkaan. Aina oppii uutta, jos vielä muistas kaiken oppimansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena oli usein kesiä postissa töissä enkä voi ymmärtää mikä musta aukko sinne on syntynyt. Jos kaikki hoidetaan huolellisesti ei tavaraa voi hävitä. Kankaita ostaessa alan seuraamaan nyt myös hulpioita :)

   Poista
 3. Pieni söpo sukka, joka lämmittää vielä pienempiä varpaita! Samaa kokoluokkaa ainakin ohjeen mukaan oli koulumme hoitoluokan nukkevauvoille neulomani, vaikka ne normaalikokoista vastasyntynyttä mallaavatkin. Yritin ensin junasukilla, mutta ne olivat isot pieniin nukkejalkoihin. Suomen Posti on arvoituksellinen laitos, mutta ihanan pussukan olet kuitenkin saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskossukat ovat kyllä tosi pieniä. Joskus on vaikea käsittää kuinka pieniä ne vauvat voivat olla!

   Poista
 4. On siinä puikot viuhuneet! Muistan, että joku ystävällinen oli meidän lapsosille neulonut junasukat ja ne vasta pysyivät hyvin jalassa!
  Postin kanssa oli minullakin ongelmia viime viikolla. Lähettämäni synttäripaketti ei harmikseni ehtinytkään perille vaikka olin ajoissa liikkeellä...
  Hulpioita täälläkin edelleen keräilen. Hulpioista ompelemani tilkkutarvikekassi ei vaan valmistu kun en keksi miten sen lopun tekisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaiden ostoon vaikuttaa tästä lähtien myös hulpion merkinnät :)

   Poista
 5. Kylläpä onkin somia sukkia pieniin jalkoihin, nuo keskossukat ovat ihan liikuttavan pienet. Kovasti olet ahkeroinut. Hyvä, että kirje tuli perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskossukat on niin pienet että niitä oli melkein vaikea neuloa! Eikös ollutkin ihmeellistä että kirje tosiaan tuli perille!!

   Poista
 6. Hurmaavia pikku sukkasia. Keskossukat on pikkurillin kokoiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Unohdin laittaa strategiset mitat: kantapään takaa varpaisiin 7 cm ja kantapään alta varren suuhun 8 cm :)

   Poista
 7. Ihanan suloisia sukkia! On siinä hulpioita, pitäisi itsekin tuuletella kankaita:)

  VastaaPoista
 8. Vauvasukat ovat aika hellyttäviä :) Juu, kyllä kannattaa tuuletella :D

  VastaaPoista
 9. Underbara prematur-sockor du stickat.
  Grattis till vinsten, en jättefin necessär, nu blir det ännu mera problem med postförsändelserna när de strejkar dessutom. Läste på tidningen idag att de i grannstaden Jakobstad hittat outdelad post i soptunna...........!!!!!

  Blir intressant att se vad du trollar fram av stadkanterna från tygen.

  Önskar dej ett finfint veckoslut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, tack! Kanterna är så inspirerande. Hur stort ska jag planera :) !?
   Det är så sorgligt man inte uppskattar sitt arbete och vill göra andra förfång, eller vad tänker man när man kastar bort andras post!!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!