04 elokuuta 2015

Silkkiä

Mietintämyssyssä kehittyi ajatus japanilaisten tuliaissilkkien käytöstä: silkkihuivi!

Infinity scarf -ohje (Pink Chalk Fabrics, free pattern) esiin ja mittailemaan. Palojen pituus riitti just tarkkaan. Kankaiden kudontaleveys oli 37 cm. Huivia varten leikkasin 24 cm leveyden, joten kankaista jäi vielä suikaleet ensimmäisenkin ajatuksen toteuttamiseen, tyynynpäälliseen. Se joskus myöhemmin.

Guuglasin neuvoja silkin ompeluun. Hankin 60-neulan ja silkkilankaa. Neulasin ns. kahteen riviin, ompeleen kohtaan ja vähän kauemmaksi - näin kangas pysyi hyvin paikallaan. Silitin ompeleet apukankaan läpi. Jälki kelpasi minulle.


Rakensin kaksi 137 cm pitkää palaa. Harmaan silkin kanssa sovitin molemmat samaan mittaan, koska sitä oli isoin pala. Ompeluvaiheessa epäilin tuleeko huivista tarpeeksi pitkä, mutta ohje oli niin ja kankaita juuri sen verran. Oikea ja nurjapuoli eivät ehkä joka kankaassa ole ne mitä alunperin on tarkoitettu, mutta halusin mm. leiman näkyviin. Muutenkin kangaspalat on käytetty niin tarkkaan, että jossain voi nähdä jotain valmistuksen aikaisia ommeljälkiä tai muita pakanpääjuttuja, jos oikein tarkkaan pääsee tutkimaan.

Tuli todellinen tilkkuilijan huivi! Ihan sopivan pitkä ja niin miellyttävä iholle. Ja kaikkein parasta: nuorten tuomiset ihanasti käytössä! Koko ompelun ajan lauleskelin (mielessäni!) "Elämä se on kuin silkkiä vaan..."

Kiitos kivoista kommenteistanne!
Mukavia loppukesän päiviä!

7 kommenttia:

 1. Silkin kosketusta ei voita mikään muu materiaali. Se on kaikkein hienointa. Yleellistä.

  VastaaPoista
 2. Luonnon materiaalit ovat kyllä ihania ja silkki on kaikkein hienoin materiaali niistä, joten sinulla on ihana silkkihuivi ja mukava muisto samalla kerta:) Luxusta ja ylellistä!

  VastaaPoista
 3. Hieno ja käytännöllinen tilkkutyö! Infinity scarf on kaunis ja kätevä, sillä somistaa asun ihen erilaiseksi käden/huivin käänteessä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kankaat työhön ja sait kauniin huivin.
  Eikä tule toista samanlaista vastaan.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi ja varmasti ihana "silkinpehmeä" iholla!

  VastaaPoista
 6. Aivan loistava idea. Kiva ja käytännöllinen muisto. Kauniita kankaita ovat osanneet valita!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!