22 kesäkuuta 2015

Pitsiverhot

Mökillä on parissa ikkunassa kesäverhoina vanhoja lakanoita. Joku on kutonut kankaat itse, mutta näitä ei kuitenkaan omassa suvussa.

Olisinko malttanut lyhentääkään lakanoita jos niihin olisi ollut läheisempi suhde. Pitsit ovat vähän kärsineet, mutta ei haittaa.

Lakanoita oli neljä, joten niistä tuli vain puoleen ikkunoista. Ajattelin jos saisin lisäksi tehtyä keräilyversioita tilkkuilijan tyyliin. Samassa "paketissa" olin saanut/ostanut myös pienempiä tekstiilejä, puuvillaa ja pellavaa. Nimikointikin sopi hämmästyttävästi. Se saattoi osin vaikuttaa näiden ostamiseen. Yläosat sain aiemmista leikatuista paloista ja alareunat kokosin ruokaliinasta, pellavapyyhkeestä ja tyynynpäällisestä pitseineen. Näin tuli kaksi verhoa. Iso osa lakanoiden päästä oli kulunut ripustuslenkeiksikin. Rakennelma näytti aika oudolta mutta ihme kyllä, paikallaan ei enää niin pahalta kuin pelkäsin.
Pellavapyyhkeet oli kovin ohueksi kuluneita joten laitoin ne kaksin- ja moninkerroin. Kaikki saumat ompelin katesaumana.
Yhteen ikkunaan löytyi hyvät puuvillalakanat, niissä upeat äitini virkkaamat pitsit. Luulin että pitsin nimi on Mustalaisen hääyö, mutta guuglettamalla selvisi että ei ollut. Nämä verhot ovat valkoisemmat kuin toiset ja jos nyt haluaa kaikkiin ikkunoihin yhtä valkoiset, se onnistuu kyllä, koska äitini kaapista löytyi varsinainen kapiokirstu: tusina käyttämättömiä pitsilakanoita, aina kaksi samanlaisella pitsillä. Niitäpä ei taida malttaakaan ihan heti lyhennellä. Ikkunat on kolmella seinällä niin että ei suuresti haittaa vaikka verhot eivät ole just samanlaisia.

Nyt on kuitenkin lähes-pitsiverhot neljässä ikkunassa. Kesää odotellen...

...sillä nyt ei meinaa grillikään kuumentua. Mutta kuusissa on kyllä valtavat uudet kasvut ja ylitsepursuavan heleä vihreys.


Mukavia kesäpäiviä!


12 kommenttia:

 1. Hienot verhot! Tein jokunen vuosi sitten itsekin vastaavanlaiset verhot. Minun eivät onnistuneet noin hyvin, vaan tuotokseni jäi aika omituiseksi. Mutta sainpa vanhat ja kuluneet pellavapyyhkeet vähäksi aikaa hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
 2. Upea verhot!
  Kivasti jatkoaikaa vanhoille tekstiileille ja ovat varmasti hienot ikkunassa. Katesauma sopii hyvin pellavan, vanhan lakanakankaan ja pitsien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Itse virkatut pitsit on sitten kauniit. Sait luotua kivan tuntuista vanhan ajan tunnelmaa.

  VastaaPoista
 4. Ihania, kauniita verhoja upeine pitseineen! Ja omilla nimmareilla vielä. Ainoa kuuma paikka tänä kesänä on ollut sauna. Ja kokko.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan tunnelmalliset verhot. Tuo idea täytyy laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit verhot ja sopivat hyvin mökin ikkunoihin. Ulkopuolinen vihreä maisema tekee näkymästä täydellisen.

  VastaaPoista
 7. Kauniit , tunnelmalliset verhot! Tuli niin mieleen kesäinen, tuulinen, aurinkoinen pyykkipäivä!

  VastaaPoista
 8. Hienot verhot. Meilläkin on maalla vanhoista lakanoista tehtyjä salusiinejä. Saunassa ja eteisen ikkunassa.

  VastaaPoista
 9. Viisasta kierrätystä ja kaunis lopputulos! Kädentaitajien osaaminen on nyt näkyvissä.

  VastaaPoista
 10. Tosi sievät verhot oletkin ommellut. Tulee ihan mummola mieleen.

  VastaaPoista
 11. Todella kauniit ja romanttiset verhot

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!