21 maaliskuuta 2015

Batiikkien varjot

Pinterestin kuvista olen tallettanut itselleni tämän varjomallin; linkki tuntuu vievän Quilts by Elena -sivustolle.
 
Minulla väriruudun koko määräytyi sen mukaan minkä jostain kankaasta sain maksimissaan; taisi olla keltainen, 4x4 tuumaa. Varjo- ja välikaitale olivat aluksi samanlevyisiä, mutta kun kokeilin ohuempaa ja leveämpää kaitaletta, sekosin lopulta ja jouduin purkamaan, kun rivit eivät enää olleetkaan kohdallaan, mutta siinä oli se hyvä puoli että loppujen lopuksi välikaitale saikin olla hiukan leveämpi kuin varjokaitale. Kantapään kautta...
Jo ennen kuin olen aloittanut tilkkuharrastusta olen ostanut yhden kangaspalan ihan vain sen takia että se oli niin hienosti vesiväreillämaalatun näköistä. Ei ollut aavistustakaan mitä se on tai mitä sillä teen, mutta näissä hommissa siitä on ollut paljon iloa, niin moniväristä se oli. Tässä on siitä 3 ruutua, mm. sininen sudenkorento. Vieläkin jäi pieniä jämäpalasia. Toisesta monivärisestä batiikista on 4 ruutua, muut ruudut ovat yksittäisiä kankaita.
Ikeasta ostin valkoista ja harmaata ohutta puuvillaa, mutta se oli niin kovaa vielä pesun jälkeenkin että piti etsiä muuta. Omasta varastosta otin; harmaa ei ole yhtä puhdas kuin Ikean, mutta enää en mennyt kauppaan. Ikean valkoinen on taustakankaana. Välissä on aika jäykkä polyestervanu. Luin jostain amerikkalaisesta blogista että seinävaatteissa pitää olla jäykempää täytettä että ne pysyvät hyvin suorassa. Tämä selvä. Enpä ole ennen kiinnittänyt huomiota niiden suoruuteen, ehkä niiden kuuluu olla suoria. Ei tästä kyllä mikään taulusuora tullut nytkään. Tikkaukset olen tehnyt käsin kuten minulla on tapana. Lopullinen koko on 90x90 cm.
Tilkkureppu teki tämän mallin niin että ruudut leijuvat hyvin pinnalla. Minun väreillä lankeaa vain vaalea varjo. 3D ei ole yhtä selvä.
Nautin batiikkien väreistä. Keittiössä on paikka, jossa vaihtelen seinävaatetta mielialojen ja vuodenaikojen mukaan. Värillisessä lasissa on samaa henkeä kuin ruutujen väreissä. Vielä voisin maalata kuultovalkoisella tuon vanhan hyllyn...

Hauska lukea että moni muukin on listannut samoja tämän-teen-joskus -töitä!

Kevätpäiväntasaus tänään. Oikein mukavaa!
Hyvää viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Voi tuo on ihan mahdottoman hieno!!! Piti mennä pesemään silmälasitkin jotta sain kunnolla ihailtua työtäsi:) Värit sopii hyvin hyllyllyllä olevien astioiden kanssa.
  Olen nähnyt tämän mallin joskus aiemmin ja taitaa minulla olla kirjakin aiheesta mutta kun Tilkkurepun blogissa näin myös hienon työn niin päätin että se on tulevien töiden listallani melko ylhäällä, itseasiassa olen jo vähän suunnitellutkin asiaa mutta kankaat on vielä hakusessa;)

  VastaaPoista
 2. Aivan kertakaikkisen ihana. Kuvissa ainakin batiikit näyttävät leijuvan monta senttiä taustansa edessä.
  Totta on että kilpailutöiden tulee olla mahdollisimman suoria ja ryhdikkäitä. Seinävaatteet näyttävät paremmilta suorina kuin poimuilevina.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten hienon Illusion olet tehnyt, tämä on aivan ihastuttava! Harmaa sopii hyvin ja antaa kivan 3D kuvan. Minulla on myös välikaitale hieman leveämpi.
  Värit sopivat todella hyvin hyllyllä olevien lasiesineiden väreihin. Minulla on vielä oma työ tikkausvaiheessa, kun pitää aina tehdä välillä jotain muuta kuten liinoja yms...:))

  VastaaPoista
 4. Siis WAU!!! Aivan mahtavan hieno työ!
  Batiikkikankaat pääsevät oikein hienosti esille tässä blokkimallissa!
  Kokonaisuus on häkellyttävän kaunis!

  VastaaPoista
 5. Minun mielestä nuo varjot ovat kyllä täydelliset - upea työ kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 6. Vautsi! Jos ei sinun silmääsi leiju, niin kuvan perusteella leijuu ihan kunnolla. Todella upea työ! Olethan varmistanut, etteivät leiju karkuun =D

  VastaaPoista
 7. Todella aidon näköiset varjot! Hyvä malli batiikeille, kauniit kankaat näkyvät. Ihana yhdistelmä Mariskoolien kanssa!

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kaunis tilkkutyö! Ihanat, värikkäät neliöt ja todella kolmiulotteinen vaikutelma. Upea!

  VastaaPoista
 9. Kati, tämä on kyllä niin ihana! Kun näin työn silloin vaiheessa, en olisi uskonut, että siitä tulee noin kolmiulotteinen. Kerrassaan kaunis tikkauksineen päivineen. Varjot ovat varmasti noin hieman kapeampina paremmat, ehdottomasti. Sopii todella hyvvin viereisen hyllykön väreihin.

  VastaaPoista
 10. Upea, kaunis ja täydellinen työ. Batiikit leijuvat ilmavasti. Tuo malli on nyt minullakin tämän-teen-joskus-listalla.

  VastaaPoista
 11. Voi, kuinka ihana. Kauniit hempeät väeit. Sopii hyvin tuohon seinälle.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!