30 tammikuuta 2015

Yksitoista juttua

Tilkunviilaaja muisti minua kiertokirjeellä. Auts. Eiku kiitti vaan. Siis ihan oikeesti. Kiitos.
Tehtävät menee näin:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille.
5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut.
6. Ei takaisinhaastoa.

Siitä sitten vaan -
 1. Olen kahden aikuisen pojan äiti.
 2. Tänä vuonna meillä vietetään korallihäitä.
 3. Asun maaseudulla mutta kuitenkin kaupungissa, hyvien liikenneyhteyksien lähellä.
 4. Koulutukseltani olen biokemisti.
 5. Nyt olen onnellisesti eläkkeellä.
 6. Nuorena keräsin lankoja ja neuloinkin kohtuullisen paljon, itselle ja ystäville.
 7. Kankaiden kerääminen ryöpsähti valloilleen 2006 kun tilkkujutut saivat minusta otteen.
 8. Ensimmäisen tilkkutyöni olen kuitenkin tehnyt jo alle kakskymppisenä, päiväpeitteen marimekkoisista hexagoneista (halk. n. 5 cm, sivu 2.7).
  Joskus paremmalla kuvaussäällä saatan ottaa vielä kuvan koko pinnastakin.
  Haalistunutta ja sumeaa mutta käy todistusaineistoksi
 9. Ekaluokkalaisena olen kuulemma sanonut että minusta tulee käsityöopettaja. Ei tullut.
 10. Työssäoloaikana oli yleensä aina huippuhienoa pöytäseuraa, maan parasta tottakai, mutta muutaman kerran on ollut oikein huippujen huippua: päivällisellä Turun Pinellassa brittiprofessori Roger Ekins'n kanssa ja lounaalla Reykjavikissa tanskalaisen professorin Poul Astrup'n kanssa. Näistä tähtihetkistä voi nyt kertoilla keinutuolissa. Pääsinpäs kertomaan myös julkisesti, kiitos Tilkunviilaja-blogin Tiinan. (Lisävalaistusta= latistusta: ekassa tapauksessa en ollut isäntä, sopivasti vain paikalla niin että pääsin mukaan ja toisessa tapauksessa lähes tyhjässä kongressin ruokasalissa kohtelias vanha herra tuli kysymään mieheltäni ja minulta, saako hän syödä tässä meidän seurassa - juu kyllä sai. Meinas juuttua ruoka nieluun kun valkeni kenen kanssa siinä jutustelimme.)
 11. En yleensä jatka ketjukirjeitä. Etenkään niitä, missä luvataan jotain kamalaa tapahtuvan - vai oliko se niin päin että jotain hyvää ei tapahdu jos ei jatka...
Tilkunviilaajan esittämät kysymykset:
 1. Mitä juhlit viimeksi ja miten? - Joulun kunniaksi olimme koolla lähimpieni kanssa, onnellisina yhdessäolosta,  ja söimme hyvin. (kuva on edelliseltä joululta valmistelujen aikaan, silloinkin söimme hyvin, ja samalla porukalla)
 2. Mikä on liikuntalajisi? - Ompelukoneen kaasupolkimen käyttö. No hyvä on, jos joku niin pyöräily.
 3. Ken on heistä kaikkein kaunein? Eli kaikkien aikojen kaunein missi – tai saa hän olla muukin kuin missi? - Tässä olen ihan surkea. En tiedä heitä. Sorry, en seuraa. Ai niin, paitsi kun tarkemmin ajattelen, niin tiedän näitä "naapurin tyttöjä", Tanjan, Saijan, Jennin ja Lolan. Sanotaan sitten vaikka että Tanja (- mahtaako olla vielä Karpela).
 4. Mistä mihin olisit valmis kävelemään? - Nykykunnolla tyydyn kansallispuiston poluilla 5-7 kilometriin. Harmi että enää ei voi luvata Santiago de Compostelaan.
 5. Mitä veikkaat, moneenko lauluun osaat sanat ulkoa? - Muutamaan saatan osata. (Näyttää niinkuin siinä lukis "muutama sata" mutta ei todellakaan.)
 6. Ja laulatko yleensäkään? - En koskaan. Pienenä lauloin kunnes olin niin iso että ymmärsin, ja maltoin, olla hiljaa.
 7. Mikä on seuraava projektisi ja miksi? - Mietintämyssyssä on batiikkien käyttö. Ne nyt vaan on niin ihania. Niiden väreistä nauttii niin valtavasti!
 8. Mistä saat ideat tilkkutöihisi? (Ja jos haluat, voit tehdä tästä aiheesta vaikka oman blogikirjoituksen! On kiva nähdä, mistä ihmiset saavat ideansa!) - Kirjoista, lehdistä, kursseilta, Pinterestin pohjattomasta arkusta ja tietysti kaikista ihanista tilkkublogeista!
 9. Minkä lahjan annoit viimeksi? - Joulun lahjojen jälkeen vähän myöhässä annoin Dumlepussin jossa oli sisällä Dumlepussi. Saaja (8v) tuntui olevan ikionnellinen molemmista pusseista.
 10. Millainen muisti sinulla on? Valikoiva? Tarkka? Kasvo-/nimi-/numeromuisti? Vai jotain muuta? - Mitä milloinkin - joskus sopii olla valikoiva, työssä piti olla tarkka, kaikenkaikkiaan hyvä että on vielä jonkinlainen.
 11. Miksi aloitit bloggaamisen ja miksi aloitit juuri sellaisella blogikirjoituksella kuin aloitit? -Marittan Tilkkululla-blogin kautta pääsin mukaan Maalaismysteerin tekoon. Aluksi raportoin hänelle edistymistäni s-postiin, mutta sitten ajattelin olla moderni ja kokeilla blogin tekoa. Niin että Maalaismysteerin raportoimisella aloitin. Enkä näköjään malttanut lopettaa. Ajattelen jospa puuhasteluni rohkaisisivat jotain toistakin aloittamaan, että voi tehdä jotain helppoa ja tavallista, ja vain nauttia tekemisestään. (Tässä ei nyt käy niinkuin laulamisessa, olen jo niin vanha että en välitä.)
Kuka lienee keksinyt tähän tämän luvun 11. En aio minäkään lähettää viestiä eteenpäin niin monelle. Pitää vähän suhteuttaa Suomen väkilukuun.
Minäkin esitän kysymykseni kahdelle bloggaajalle (toivotaan useamman sanan vastauksia, vaikka yhdelläkin näyttäisi selviävän):

 1. Miten aloitit tilkkuharrastuksesi?
 2. Onko sinulla muita harrastuksia?
 3. Minkä taidon toivoisit omaavasi?
 4. Paras leipomisohjeesi?
 5. Pelataanko teillä lautapelejä tai korttia?
 6. Missä konsertissa kävit viimeksi tai mikä on erityisesti jäänyt mieleesi?
 7. Mankeloitko?
 8. Minkä vaatteen hankit viimeksi itsellesi?
 9. Onko joku paikka minne toivoisit pääseväsi uudelleen?
 10. Kerro rohkeasti missä olet hyvä.
 11. Mitä tekisit loton miljoonavoitolla?

Ja onnelliset kiertokirjeen saajat ovat

Tilkkuilo kiittää!

Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta ja tätähän pitää oikein miettiä, on nimittäin asia poikineen:)
  Kiva on aina lukea näitäkin postauksia blogin pitäjän taustalla olevasta kirjoittajasta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että suhtauduit haasteeseen myönteisesti! Tosi kiva oli lukea tätä!

  VastaaPoista
 3. Näitä on hauska lukea, saa lisää perspektiiviä bloggailijoihin. Piti oikein googlettaa, milloin on korallihäät - meillä ne on 2,5 vuoden kuluttua:)

  VastaaPoista
 4. Aika haasteellisella työllä olet tilkkuilu-urasi aloittanut:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! Mietin omia vastauksiani ja kysymyksiä :)

  VastaaPoista
 6. No et ainakaan aloittanut sieltä mistä aita on matalin! Onneksi olit mukana maalaismysteerissä ja aloitit bloggaamisen! Miten paljon vähemmän kivaa olisi, jos sinun blogi puuttuisi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!