10 tammikuuta 2015

Voittoja

Olen saanut ensimmäisen blogiarpajaisvoittoni! Suurkiitos! Tämä onni suosi mm. minua Marlen joulukalenteriarvonnassa. Kyllä nyt kelpaa heilutella kassia kylätiellä ja vaikka pimeässä, kun tuli myös hauska pingviini turvaksi. Leipärahat laitan somaan kolikkopussiin. Koko komeus oli tietysti solmittu sievällä nauhalla, joka pilkistää tuolin nojalla. Pöllöt ja pingviini tuntuvat katselevan vähän hämmentyneinä tätä viidakkomaista värien ilottelua, mutta se on kyllä niin piristävää katseltavaa että pian toipuvat.

Muut ovatkin sitten työvoittoja.
Joulusiivouksessa olin ottanut keskeneräisiä töitä sen verran lähelle että eivät hautautuisi uudelleen unohduksiin. Tarkoituksena oli ryhdistäytyä ja saada valmiiksi jotain WIP-pinosta.

Olin hyvällä menestyksellä vältellyt kesällä kokeilemani hexagon-liinan kanttaamista. Mallinneen käyttäminen ei ollut ihan onnistunut: hexagonista tuli pitkulainen. Myönnän että syy voi olla ompelijassa: saumanvarat on pienemmät toiseen suuntaan. Siihenkin löytyy selitys: kaksi konetta, ensin oli 1/4" jalka käytössä ja sitten - ihan vahingossa - rivien yhdistäminen toisella koneella ja sopivasti leveämmällä jalalla. Harmin piti laantua, työ sai unohtua. Taka-alalla ajatus haki ratkaisua miten reuna pitäisi tehdä. Periaatteessa sitten tein näin, paitsi että tein sisäkulmankin terävämmän, vekillisen. Jos en olisi jo aloittanut tikkaamista olisin ehkä valinnut tämän tavan ilman reunusta, ehkä. Mutta pääasia että liina pysyi reunuksen kanssakin sileästi pöytää pitkin eikä syntynyt mitään ylimääräisiä laineita. Voin jo elää venyneen hexan kanssa.

Reunan kääntäminen oli vielä vaiheessa kun kävimme mökillä tarkistamassa hiiri- ja muu oliotilannetta. Mallailin kuitenkin sopivuutta.

Toinen, paljon vanhempi juttu oli keppikuja työhön jonka takana on kirjattuna vuosi 2008. On se ollut mökin seinällä ihmeviritysten avulla, mutta pesun jälkeen ajattelin että en laita seinälle ennenkuin kuja on paikallaan. Nyt on. Työ on niiltä ajoilta kun tähtien sakarat eivät olleet vielä missään hallinnassa enkä osannut tehdä "taulunkehysnurkkaa" reunukseen. Mutta tekemisen ilo oli kova, sen muistan elävästi.

Hiukan helpotti näiden töiden valmistumisen jälkeen. Mutta vielä on WIP-pinossa jotain...
Jospa voisin kuitenkin tehdä jonkun pienen pussin taas välillä?

Kaunis kiitos kommenteistanne! Kiva kun piditte koteloista ja niiden ideasta.
Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut kivasta voitosta!

  Hexagon liinasta tuli kaunis ja pidän sen väreistä, kiitos vinkkisivuista laitoin tallelle jos joskus innostun näitä hexagoneja enemmänkin tekemään.
  En ole paljon tehnyt tähtiaiheisia töitä, mutta sun oma on hieno!

  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis liina eikä venyneet hexagonit haittaa. Se on kiva tunne, kun saa päätettyä jonkun ikivanhan työn. En minä huomaa tähden sakaroissa mitään huonoutta ja eihän sitä heti aloittaessa voi kaikkea osata.

  VastaaPoista
 3. Iloinen kevätkassi! Tuon kanssa on hyvä tarpoa tuulessa ja tuiskussa, kun on muistutus keväästä mukana. Kaunis liina, pienet kauneusvirheet (jotka todennäköisesti vain itse huomaat) kertovat, että se käsityötä!

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajalle värikkäästä palkinnosta. Hexa-liina on täydellinen, en huomaa mitään pitkulaisuutta. Tähtiseinävaateessa ihanat värit.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!