27 syyskuuta 2014

Harmaa ja beessi

Pitkään olen keräillyt ja säästänyt saamiani kankaita mielessä tämä harmaabeessi peitto. Tämä sopii hänelle joka toivoo hillittyjä värejä, mutta saattaa olla että se pieni oranssi on sittenkin liikaa. Niinpä peitto voi jäädä meillekin siksi puolipäiväpeitteeksi jollaisesta Tilkuista totta -blogissakin puhuttiin. Kankaat ovat kaikki Marimekon uusia, vanhoja ja oikein ikivanhoja kuoseja. Mukana on paljon luontoaiheisia Unikko, Kurjenpolvi, Pähkinäpuu, Kivet, mutta myös muita kuten Kompotti, Lepo, Puketti, Päiväkirja ja sitten muutama niitä joiden nimestä ei ole minulla hajuakaan. Ihan virheetön pinta ei tullut vaikka on näinkin yksinkertainen malli, mutta eipä sitten tarvinnut erikseen lähteä tekemään uniikkia leimaa. Tikkaukset tuli käsin, oikein valtavan luovasti ojaa pitkin.




Oltiin miehen kanssa lomailemassa.Tuntui kuin olisi menty kipsiin kaikesta ihanuudesta ja meinattiin joutua myydyiksi mutta onneksi kukaan ei ostanut. Taisi olla liian korkea hinta.

Lattioita tuli taas kuvattua, taidokkaita kuvioita. Tämä palanen on Sienan tuomiokirkosta.

Ei mitään uutta auringon alla: jo muinaiset etruskit tunsivat peukuttamisen. Tuhkauurna todisteena.

Lisää kuvia löytyy Maailmalta -sivulla.

Ihana auringonpaiste tänään! Kauniita syyspäiviä kaikille ja hyvää suppilovahverosatoa!

PS. Kiitos kommenteistanne! Niitä on niin mukava lukea.

10 syyskuuta 2014

Koukussa...

...treppenviertel-sukkiin: niitä täytyy kokeilla eri langoista ja eri kokoisia. Nämä tuli monivärisestä Austermann Step -langasta, 75/25 villa/polyamidi, aloe veralla ja jojoba-öljyllä käsiteltyä.


Novitan Puro-lankoja olen joskus innostunut hankkimaan, mutta villatakin teko on jäänyt kesken. Nyt neulon langoista ÄitiTeresa-peitonpalasia telkkarin ääressä. Värien vaihtuessa lapuista tulee mielenkiintoisia, niin tilkkuilijan näköisiä.

Viikonloppuna olimme miehen sisarustapaamisessa Vakka-Suomen merenrannassa. Parasta seuraa, parasta ruokaa, paras paikka ja paras syyssää, kyllä silloin on tunnelma väistämättä kohdallaan!





Aamu-usvaa vielä merellä
  
Kauniita syyspäiviä!