26 huhtikuuta 2014

Oppimisen iloa

Oli taas niin innostavan hauska päivä! Turun Täysin Tilkut -kilta järjesti lauantaikurssin ja opettajaksi oli kutsuttu Ulla Niemelä (Ulla's Quilt World-blogi). Monella oli mielessä hexagon-mallisen laukun tekeminen tai sydänaiheinen kaitaliina. Juttu polveili tietysti runsaana aiheesta toiseen kun paikalla oli parikymmentä onnellista tilkkujutut löytänyttä naista. Opittiin Vuokko1-vapaatikkausmalli (siis alá Vuokko Isaksson), opittiin miten ympyrästä saa hienosti vaikka minkä kokoisen hexagonin ja jota voi käyttää kumminpäin vain, perehdyttiin konekirjontaan ilman erityisiä kirjontaohjelmia, saatiin rohkaisua vapaatikkaukseen koneella, kerrattiin vetoketjutaskun ompelua, vertailtiin kassimalleja, tarkasteltiin suloisia japanilaisia pieniä ja tarpeellisia tavaroita jne. Nyt riittää sulateltavaa, kokeiltavaa ja leikkimistä pitkäksi aikaa. Kiitos järjestäjille ja opettajalle! Opetuksesta, salaateista, piirakoista, pullasta ja täytekakusta!
Joku sai valmistakin kaiken juttelun ja syömisen ohessa! Minulla kaitaliinakankaat ovat vielä suloisesti sekavassa pinossa!

 Jatketaan harjotuksia!



16 huhtikuuta 2014

Avaintalo

Soma talo tuli tarvikepaketista, kiitos tilkuista totta -blogin Irman tuliaisten. Vähän hääräsin omiani: otin kattokankaan omasta varastosta, koska Irman punaisesta palasta sai 3.5x3.5'' neliön mutta minun kankaasta ei saanut. Nauhan päähän käytin pussissa olleen huopasydämen. Ompelin siihen punaiset sydämenkuvat kun sattui olemaan sellaista kangasta varastossa. Talon mitat ei ole ihan kummankaan ohjeen mukaiset, mutta haitanneeko tuo. Tämä oli ihan eka tällainen näperrys minulta.

Punainen neliö on tässä ylemmän rivin vasemmassa pinossa. Tämäkin on eka kerta kun leikkaan kaikki palaset valmiiksi ennenkuin aloitan työn. No hyvä on, kyllä siitä puuttuu parikymmentä neliötä, mutta sen verran täytyy jättää tilaa viimehetken tulijoille.

Talon ovikangasta piti käyttää nuukasti. Se oli niin kertakaikkisen samanhenkistä kuin Annikilta saamani tuliaiset, että niitä täytyy ehdottomasti käyttää yhdessä. Köynnösten peittämä talo?

Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne!
Hyviä keväisiä Pääsiäispäiviä!


13 huhtikuuta 2014

Mainio päivä

Olipas mukava lauantaipäivä! Tapasimme Maalaismysteerin merkeissä Helsingissä! Kuvataideyhdistys järjesti matkan Ateneumiin Tove Janssonin näyttelyyn ja se sopi minullekin - ensin pääsin näyttelyyn ja sen jälkeen tapaamaan ihania tilkkuiluun hurahtaneita kohtalotovereita. Tosi mainio juttu miten ennen ihan tuntemattomat ihmiset ovat niin tuttuja, kun on yhteinen ISO JA TÄRKEÄ harrastus. Ymmärrys on käsinkosketeltavaa.

Yksi kohokohta oli tietysti niiden ihanien maalaispeittojen näkeminen - niin huikeita ja omia jokaisella. Aivan huippujuttuja! Olisitpa ollut mukana! Tuliaisia jaettiin ja Irma oli koonnut oikein tarvikepaketin jokaiselle: avaimet saavat talon. Pussissa oli ihan kaikki tarvittava - huom. se pieni punainen sydännappi!


Sekin oli mukavaa että tapasimme niin lähellä linja-autoasemaa, ei tarvinnut kuluttaa turhaa aikaa matkoihin: muutamassa minuutissa olin bussin luona enkä ollut edes viimeinen, joten olisin voinut olla vielä pari minuuttia ravintolassa.

Kotona odotti yllätys joka kruunasi koko mainion päivän: koti oli siivottu!

Kiitos Marittalle joka järjesti koko Maalaismysteerin ja uusille ystäville jotka rikastuttavat elämää! Tavataan taas!

08 huhtikuuta 2014

Aurinkoista kevättä

Vannomatta paras - kovin helposti en olisi uskonut että innostun tekemään keltaista. Malli (https://www.etsy.com) oli houkutteleva ja tuli mieleeni että tähän upotan vähäiset keltaiset kankaani. Väärin meni: a) minulla osoittautui olevan paljon enemmän keltaisia tai sitä lähellä olevia kankaita kuin luulinkaan ja b) yhtä kangasta kului tosi pieni suikale. Siitä voi sitten arvuutella sainko tuhottua yhden, kaksi, monta vai ei yhtään kangaspalasta. Yhden lakanan suikaloin väliraidoiksi. Työtä voi pitää seinällä, antaa lapselle tai lapsenmieliselle peitoksi tai voinpa kattaa kahvipöydän kesällä puutarhaan. Vanha keinu palveli taas ripustusseinänä.





Tuntuu mukavalta kun valo on lisääntynyt huimaa vauhtia!
Aurinkoista viikkoa kaikille!