24 helmikuuta 2014

Käsinompelua

Tiukka pari viikkoa television ääressä on ohi tältä erää. Levottomat sormet eivät voineet olla toimettomina, jotain pientä piti olla näpertämistä. Pienimmistä jämäpaloista on laatikoissa 6-kulmioita ja piti sitten katsoa mitä niistä voisi rakentaa. Vähän tässä ollaan olympiahengessä salmiakkikuvion kanssa mutta paremminkin vois olla (töölöntilkkupaja). Jämät nyt vain ovat tällaisia. Kokonaan tai osittain on kiinni 540 palaa. En tiedä mihin näitä käytetään. Joskus tulee sitten sekin idea. Nämä ovat nyt laatikossa vähän isompana palana kuin ennen. Eikä tässä vielä kaikki odottamassa olevat 6-kulmiot - seuraavia kisoja tulee...



Tervetuloa lukijoiksi Tiinatei, Soile ja Eija! Kiitos kiinnostuksestanne!

13 helmikuuta 2014

Pussi ja kassi

Mikä tästä tulee:

No tiesitte varmaan että esim korttikukkaro:

Mutta entäs tämä

No sehän on olkalaukku


Korttikukkaroita teimme kiltatapaamisessa. Mallin saimme jo vuoden alussa toisen killan tilkkuilijalta. Iso pussi on kokeiluni jämätilkkupinnan tekemiseksi ja koneella tikkaamiseksi. Olkalaukussa olen myös kokeillut konetikkausta. Olkalaukun kaava oli killanvetäjän antama haaste laukun rakentamiseksi. Avainpussi on tehty hulpioreunoista ja kännykkäpussi chenillekokeilu, molemmat vähän aiemmin ommeltuja. Pääsivät tähän pussiasetelmaan kavereiksi.

Pusseja on kiva tehdä välipaloina ettei maalaismysteeri pääse uuvuttamaan. Kansalaisopistossa on kaitaletekniikkakurssi ja sen tuloksista voi raportoida joskus myöhemmin.

Nyt on kyllä hienoa kun ohjelma pelittää mainiosti. Meillä päivitettiin konetta ja sen jälkeen minulla oli suuria vaikeuksia bloggerin kanssa. Asia selvisi kun IT-apu ehti paikalle (oma poika). Päivityksessä hävis Chrome-selain ja se oli siinä. Nyt pitäis kuvien klikkailu onnistua lukijoiltakin. Toivottavasti.