25 tammikuuta 2014

Pieni peitto

Lähinaapuriin on syntynyt tyttö. Onhan siitä jo jonkun aikaa kun isänsä oli meillä leikkimässä lähes joka päivä. Naapurit nuorenee, vanhukset muuttaa muualle. Sainpas nyt tehdä pienen peiton. Ihan vaaleanpunaista en näköjään osannut tehdä kun olen niin tottunut poikalapsiin.

Harmillista että olen jatkuvasti unohtanut kiittää lukijoita ja toivottaa tervetulleiksi uusia: nyt ainakin Eija, Piper, Arja ja Maire - kiitos kaikille lukijoille kiinnostuksestanne!

22 tammikuuta 2014

Lattiasta verhoon

Maalaismysteerin tähtien aplikointi on hidasta... Pakkanen paukkuu ja ajatus kulkee kesään.

Palaan vielä Kaffe Fasset'in tilkkukirjaan koska se on ollut minulle niin iso juttu. Venetsiassa kävi juuri kuten hän kuvasi kirjassaan: Pyhän Markuksen katedraalissa aivan pökerryin innosta kun näin ne lattiat! Kukaan ei ollut kertonut lattioista! Aivan täynnä tilkkukuvioita ja koottu kivistä. Paljonkos se vaatii taitoa ommella kankaita yhteen, mutta latoa kivistä tasaista lattiapintaa! Ja ilmeisesti miehen työtä; tuskin on päästetty naista katolista kirkkoa rakentamaan. Taisi jäädä kupolien kauneus minulta näkemättä. Ja valokuvauskielto! No, viime kesänä oli tilaisuus päästä sinne uudelleen ja nyt tiesin olla varuillani. Tunnustan että otin salaa kännykällä kuvia, mutta tungos oli niin suuri että hämärissä kuvissa voi enimmäkseen vertailla turistien jalkinemuotia. Parhaimmat kuvat ovat ne jotka on ovensuussa olevan kaupan lattiasta.



Ekalla tilkkukurssillani ohjaaja antoi meille mallikangaspaloja, farkkukankaita pääosin, ja vapaat kädet tehdä mitä mieleen juolahtaa. Venetsia ja tilkkukirja mielessä syntyi verhot nuoren miehen huoneeseen. Taisi opettajakin vähän hämmästyä kun sanoin että niistä suht paksuista kankaista tulee verho. Tänä päivänä tuo huone on minulla ompeluhuoneena ja saan itse fiilistellä matkamuistoja.


Toinen paikka missä olen törmännyt "tilkkulattiaan" on Paavien palatsi Avignonissa. Palatsin sisätilat ovat jokseenkin tuhoutuneet mutta paavin makuuhuoneessa on jäljellä entisiä pintoja. Aivan erinomainen lattia! Ja siitä oli jopa postikortti. Pisteet ranskalaisille.

06 tammikuuta 2014

Tikkiliivi

Killan vetäjä järjesti tilaisuuden kolmeen ihanan ahkeraan päivään heti vuoden alkajaisiksi. Kukin teki mitä itse parhaaksi näki: UFO, EVO tai jopa aivan uutta (UnFinished Objects, Ei Vielä Ommeltu). Malleja vaihdeltiin, eväitä syötiin ja jutusteltiin tietysti.
Minulla on ollut noin viisi vuotta kaapissa tikattuna vuodat liiviä varten ja nyt oli tartuttava siihen työhön. Ammattitaitoisten kiltaystävien tuella sain vuodat leikattua liiviksi ja työstettyä niin että kun vielä hankin vinonauhan reunoihin, sain koko liivin valmiiksi. Voi onnen päivää! Vuosi tuntuu alkaneen hyvin.


Ajatus on peräisin Kaffe Fassett'in kirjasta Tilkkutöitä, mallista Katkotut kaitaleet. Se oli ensimmäinen tilkkukirjani 2006 ja yhä katselen kuvia yhtä ihaillen. Ne saavat minut aina hyvälle mielelle. Kaffe olis varmaan kauhuissaan tästä mustanharmaasta väristä mutta vaatteeksi se on minulle sopiva. Ehkäpä jossain tilkkutapahtumassa tunnistatte blogin kirjoittajan. Saa tulla juttelemaan.