29 lokakuuta 2014

Talokassi

Miten mukavaa se onkaan innostua jostain toisen tilkkuilijan vihjeestä. Yksi kuva ja siitä se lähtee. Tässä menee kiitos Marittalle Tilkkulullaan. Samalla lailla kuin häntä, kuva kiehtoi myös minua. Ei minulla ko. kirjaa ole mutta kuvan perusteella lähdin rakennushommiin. Minun ruutuni ovat vähän isompia, valmiina 7.5 cm ja taloja vähemmän. Aikaa on vierähtänyt talojen rakentamisesta ja muita juttuja on ollut monia tässä välillä, mutta niin vain sain punnerrettua tämänkin valmiiksi. Eniten tässä hidasti kun se kassikurssi on vieläkin käymättä mutta en enää malttanut pitkittää valmistumista. Tuli mitä tuli. Siinä ne tönöt nyt sitten pönöttävät öisen tähtitaivaan alla. Kassi on kooltaan 42 cm korkea ja 37 cm leveä, soikea pohja leveimmillään 15 cm. Välissä tukevaa huopaa ja sisällä on yksi vetoketjutasku. Aika hankalaa oli purkaa mustaa ommelta. Kyllä piti ledilamppua asetella sopivaksi. Erityisesti pohjan kiinnittämisessä piti vähän korjata. Viimeiseksi vielä yläreunan kaitale tuli liian kapea, mutta en lähtenyt enää purkamaan vaan levensin kaitaletta toisella. Ylimääräinen sauma ei paljon näy: kauneusvirhe eikä haittaa omaa käyttöä.
Kesällä tein lapsenpeittoja ja se oli se värikäs versio joka lähti isomummun matkaan. Päävärien kohdalla on tikkauksena sydän ja välivärien kohdalla Hannun vaakuna. Vaakunasta tykkään erityisesti vaikka sen tikkaaminen vaatii aikamoista työn pyöritystä (käsin tikattuna).


Reipasta marraskuuta, tsemppiä pimeneviin päiviin!

14 kommenttia:

 1. Ihana väripläjäys harmaaseen päivään.

  VastaaPoista
 2. Hieno talokassi!En kylläkään näe siinä mitään kauneusvirheitä. Kaunis myös sisäpuolelta. Näillä pimeillä musta on aika hankala väri työstää. Värikäs vauvanpeitto on suloinen, olet todellakin saanut pyöritellä sitä tikatessasi. Kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
 3. Ihana kassi!!! Vähän samaa henkeä kuin talolyhtyasetelmissa, liekö mielleyhtymä joulun läheisyydestä. ;o)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tykkäisin käyttää tuota kassia, on niin nätti! Iloisen värinen vauvanpeitto.

  VastaaPoista
 5. Hienoja rakennuksia olet rakentanut, kassi on tosi kiva. Ja peitosta tykkään yhtä paljon kuin aiemminkin:)

  VastaaPoista
 6. Ihana kassi ja kaunis on peittokin!

  VastaaPoista
 7. Hauskasti toteutettu talokassi! Ja upeat värit peitteessä, tuo auringonpaisteen lastenhuoneeseen ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva talokassi! Minuakin alkoi kiinnostamaan rakentaa omat taloni.... Vauvan peitto on suloinen ja vaivansa väärti.

  VastaaPoista
 9. Tykkään sun talokassistasi! Kiva, että raaskit pitää sen itselläsi. Musta on upea tausta taloille ja tähdet kruunaavat kuvion.

  VastaaPoista
 10. Hyvä arkkitehti, olette tehneet upean korttelin ja luoneet siinä sivussa vielä tähtitaivaankin! Ja saanut kaiken tuon upotettua yhteen kassiin. Käsittämätöntä! Voisitteko te suunnitella sen meille väkisin tyrkytettävän Guggelin tuonne rantaan? Saisimme ainakin jotain kaunista.

  VastaaPoista
 11. Tosi nätti talokassi. Olen niin tykästynyt näihin talotilkkujuttuihin. Tuo peitto on niin kaunis myös.

  VastaaPoista
 12. Kylläpä talokassistasi on tullut kaunis!!!!! Omani on vielä "lautakasana". Musta väri sopii hyvin talojen taustaksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!