16 lokakuuta 2014

Ruskeaa sokeria

Huomaan että Missouri Quilt company'n hupaisat videot saavat minut usein innostumaan. Mainos on täyttänyt tehtävänsä, tosin mitään rahaliikennettä ei ole kulkenut meidän välillä. Tämä Jelly Roll -kilpa-ajo oli niin hauska että sitä piti heti kokeilla, varsinkin kun sattui juuri olemaan käsillä uusi nauharulla batiikkeja nimeltään "Brown Sugar" (Hoffmann Bali Pop). Koska minulla oli myös palanen mustaa batiikkia, tein 2 -mallin mukaan.
 

Tietysti olin jo avannut rullan ja sekottanut nauhojen järjestyksen niin että ihan ohjeen mukaan tämä ei enää mennyt. En myöskään pystynyt kovin pitkälle järkeilemään mikä nauha tulee minkäkin viereen! Kun rulla oli ommeltu, totesin että ei riitä peitteeksi. Jatkeen laittaminen olikin sitten vähän hankalampaa.  Ei se että leikkasin itse samanlevyistä kaitaletta samansävyisistä batiikeista, vaan täytyi vähän mittailla että tulee sopivan levyinen palanen, kun hurisuttelee niitä pinnaksi. Mutta hauskaa oli ja nopeasti tuli tilkkupintaa! Mitään en kuullut jos joku puhui tai puhelin soi, niin oli tiukka kisa. Videon vauhtia en voittanut.
Muutama metri nauhaa, missä päät?
Aluepäivillä Naantalissa sain karkkipaketissa tilkkulehden. Sieltäpäs löytyikin oiva ohje minulle! Oli juuri meneillään reunakaitaleen ompeleminen tähän peittoon niin pääsin heti kokeilemaan. Kyllä tämä varmaan on tuttua kokeneille tilkkuilijoille mutta minulle uuden oppimista. Kirjaan tekemisen tähän jos juttu meinaa unohtua ja lehti häviää arkistoihin. (Jos minulle on tämä jo opetettu aiemmin, niin anteeksi että olen unohtanut...)

1. Kaitaleen alku- ja loppupäästä jätetään kiinnittämättä n. 10 cm.
2. Mitataan kaitaleen leveys avattuna. Alkupään reuna leikataan suoraksi (jos se ei jo ole sitä) ja loppupää asetetaan päälle. Mitataan kaitaleen leveyden verran päällekkäistä loppupäätä ja leikataan suoraksi.
3. Ommellaan vinonauhan tavoin päät yhteen.
4. Reunakaitale on valmis kiinnitettäväksi. Voilà!

Liitos onnistui niin hyvin että eipä juuri erota missä yhdistäminen tapahtui verrattuna tavalliseen jatkeeseen. Reunakaitaletta miettiessäni huomasin että olen tainnut ennenkin tehdä tämän värisiä töitä kun varastoista löytyi sopivia vinonauhan pätkiä aivan tarpeeksi! Ikean ohut puuvilla on minusta mukavan kevyt taustakangas.
Takaa, ruskea+ruskea on alun ja lopun liitos
Päältä
Peiton kooksi tuli lopulta 137x210 cm. "Ruskea sokeri" on nostalginen juttu opiskeluajoilta kun olin usein kesätöissä sokeritehtaalla.

Kiitos mukavista kommenteistanne edellisiin postauksiin!
Aurinko paistaa tänään niin ihanasti. Toivottavasti sitä riittää viikonlopuksi asti!

10 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen. Mustat pikkuneliöt sopivat hyvin mukaan väreihin.

  VastaaPoista
 2. Voi että kun on hieno työ. Olet taitava valitsemaan kauniita malleja ja vielä toteuttamaan niitä!

  VastaaPoista
 3. Tosi makeaa sokeria! Kaunis peitto, tummat neliöt piristävät hienosti peiton pintaa.

  VastaaPoista
 4. Tulipa kaunis lopputulos! Luulen, että tätä työtä kutsutaan myös nimellä lasagne!?! Batiikit on vaan niin ihania.

  VastaaPoista
 5. Onpa todella kivan näköinen jelly roll työ ja nuo mustat sopivat tuonne kuin nenä päähän:)
  Upea ja kaunis työ!

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto jälleen! Pidän tuosta värityksestä. Tosi lujaa olet huristanut, kun näin nopeasti uutta syntyy.

  VastaaPoista
 7. Kaunis väritys, kesää ja syksyä sekaisin!

  VastaaPoista
 8. Kauniin värinen ja kivan näköinen tilkkutyö. Jos oli nopea ommella, sehän oli ekstrahyvä vielä!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!