11 lokakuuta 2014

Aluetapaaminen Naantalissa

Naantalin kilta täyttää 20 v ja juhlaa vietettiin tilkkuystävien kanssa Finn Quilt ry:n Aluetapaamisella. Sympaattiset Naantalin Nuket tervehtivät tilkkuilijoita perinteiden mukaan.

Alkuperäiset nuket ovat taidokkaita pieniä neuletöitä. Tutkimalla on selvitetty tekotapaa ja osaamista pidetään yllä:

Aulan näyttelyssä oli silmiä hiveleviä töitä yltympäriinsä. "Ihanaiset" oli killan viime vuoden yhteinen aihe ja oli tosi mainio nähdä miten erilaisia töistä oli tullut. Aihe kiinnosti kovasti yleisöä.


Aulassa oli myös kiltalaisten töitä vuosien varrelta. Tämä väritys kiehtoo minua:

Piia Krausen iso kuumailmapallo -työ on upea:

Kilta on saanut kokoontua kaupungin ryhmäpäiväkodin tiloissa ja kiitokseksi tehnyt monia juttuja lasten ja tätien iloksi. Mm. hellyttävän pellen jonka kanssa voi harjoitella monia taitoja, nappien ja vetoketjujen käsittelystä kengännauhojen sitomiseen. Pellen röyhelökaulus on kadonnut leikin tiimellyksessä.

Meren elämää saa myös tunnustella. Otukset ovat kiinni tarralla, niiden paikkaa voi vaihdella mielensä mukaan ja vieressä on kassi josta löytyy uusia (harmi - ei näy kuvassa).

Esillä oli myös ns. kiertolaisia. After 8 -killan jäsenet olivat aloittaneet työn kukin itsekseen ja sitä sitten toiset vuorollaan jatkoivat. Hyvin jännittävää alullepanijalle, mitä palasi kierrolta takaisin. Tämä on Hanna Lystimäen aloittama ja loppuuntyöstämä suunnikkaan muotoinen peite:

Väki ahkeroi monessa työpajassa, mutta niistä en osaa kertoa, kun lusmuilin vain käytävillä.
Non-stop työpaja toimi kyllä hienosti, innokkaita riitti pöytien ääressä. Saimme kokeilla miten syntyy kontaktimuovin kanssa esim karkkipapereista pussukkapintaa. Ja kyllä kassin sai ommella ihan valmiiksi asti jos halusi.

Opettajan, Piia Krausen mallipussit:

Kilta vietti syntymäpäiviä ja me osallistujat saimme lahjan - menikö se oikein? Karkkikankaan sisällä oli tilkkulehti, puikkoja, neuloja, nappeja, virkkukoukku ja se oli solmittu hauskalla nauhalla. Kuvassa on mukana minun karkkipaperikokeiluni josta voisi tulla pieni kassi - nauhakin on jo saatuna hihnaksi, siis ompelua vailla.

Nälissään ei tarvinnut olla, moneen otteeseen pistettiin sapuskaa poskeen ja lopuksi vielä ihanaiset synttärikahvit sen seitsemine sortteineen. Ei tainnut jäädä murustakaan lautasille kun poistuimme saliin kuuntelemaan hauskoja suloserenadeja.

 Ja sitten ne ostokset - ihania punaisia ja hyvä nippu yksivärisiä!

Suuret kiitokset Naantalin Killalle hienosta päivästä! 
Onneksi olkoon ja tulkoon hyviä tikkejä jatkossakin!

9 kommenttia:

 1. Hieno idearikas tapaaminen on ollut teillä. Voiko ssitä kontaktimuovia noin vain surruutella koneella minkä vain alusmateriaalin kanssa?

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä. Paperi tuli kahden kontaktimuovin väliin eikä kannattanut laittaa kovin päällekkäin paperia ettei tullut liian jäykkää. Neula kuulemma tulee vähän liimaiseksi ompelusta että se kannattaa puhdistaa/vaihtaa ennen kuin taas ompelee kankaita. Korjausompeleminen ei onnistu kun kontaktiin on kertaalleen tullut reiät.

  VastaaPoista
 3. Toinen toistaan hienompia töitä on ollut esillä. Muovia olen ommellut mutta tuo kontaktimuovi juttu on ihan uusi. Vesi herahti kielelle kun näin teidän kahvipöydän antimet.

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut hieno ja mukava aluetapaaminen Naanatalissa ja kiva idea tuo kontaktipaperin kanssa tehty pussukka, ihan uusi asia minulle myös, olen kyllä kristallimuovin kanssa tehnyt.
  Liima konkatipaperissa mietitytti myös kuten Eijaakin.
  Upeita töitä siellä on ollut esillä!

  VastaaPoista
 5. Iloisissa ja mielenkiintoisissa tunnelmissa on sinunkin lauantaisi mennyt. Ihania töitä, etenkin se siniruskea peitto ja kuumailmapallo! Sen kyytiin uskaltaisin hypätä. Kauniita kankaita olet varastoihisi hankkinut.

  VastaaPoista
 6. Ihan sinun värisesi peitto se siniruskea:). Kuumailmapallo on huikean ihana. Kivoja töitä muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Kauniita töitä oli näytillä. Hyviä kangaslöytöjä!

  VastaaPoista
 8. Teillä on ollut tosi mukava päivä siellä Naantalissa. Upeita töitä on ollut esillä, karkkipaperi pussukka kiinnostasi minuakin. Lahjakääröstäsi on paljastunut kivoja juttuja tilkkuiluun ja tuon herkkupöydän tyhjentämiseen olisin osallistunut minäkin mielelläni. Ostamasi kankaat ovat kauniitaja.

  VastaaPoista
 9. Varmastiollut kiva pvä, ja vesi tuli minunkin kielelleni päiväkahvin herkuista :)
  Ihanaa tuo kissakangas, mitä olet ostanut. Ja karkkipaperipinta on niin jouluinen, ja kauniin punainen.
  Minä olen nyt kaksi kertaa kokeillut kristallimuovia, ja sillä pussukan teko onnistuu kyllä loistavasti.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!