22 elokuuta 2014

Varustelua ja välipalaa

Liinan taustakankaan puuttuessa saattoi tehdä välipalaksi muutaman kassin. Testataan miten hirsikangas kestää vähän isommassa kassissa, 48x45 ja 15 cm pohjamuotoilu. Tällä kertaa minulla oli 1,3 m pala ja sain siitä kaksi peruskassia, samalla tekniikalla kuin keväällä, ilman vuoria ja vetoketjua. Tällä kertaa kuitenkin reunuksen varassa roikkuu pieni sisätasku (ei näy kuvassa).
Pienistä palasista tuli mieleen kokeilla keväällä opittua vapaatikkausmallia, johon Ulla Niemelän kurssilla saimme opastusta. Sysäyksen kokeiluun antoi tietty se että olen tänä kesänä satsannut varusteluun, ei tietenkään kilpa- eikä sota- vaan ompelukoneen jalkojen. Tähän asti olen pärjännyt tavallisella ja vetoketjujalalla + että toisessa koneessa on erinomainen 1/4" jalka. Nyt olen hankkinut yläsyöttäjän, parsinjalan ja rullajalan. Valtavasti kokeiltavaa!
Sydänkäyrää muistuttavan tikkauksen tekeminen oli tosi hauskaa. Sitä pitää varmasti tehdä isompanakin pintana, Ullan kassi näyttää mukavalta. Pinnasta tulee oikein jämäkkä. Ikean tukevat kangaspalaset sopisivat mainiosti. Nämä tämänkertaiset testipalaset piti tietysti käyttää johonkin ja ainahan on käyttöä pienelle pussille, 15x12x3 cm.
 Tein Tilkunviilaajan blogissaan kuvaamien ohjeiden mukaan, tunnistaako. Kiitos ohjeista!
Tikattu pinta oli niin jäykkä että mitään ylimääräisiä välikerroksia en laittanut. Vuoripuoli ennen vetoketjun viereisiä tikkauksia:
Palat olisivat saaneet olla isommat suhteessa vetoketjuun, mutta aloittaessani en suunnitellut mitään pussia. Tämä saa mennä harjoittelun piikkiin ja kelpaa omaa käyttöön. Toivottavasti kuitenkin rohkaisee jotain toistakin aloittelijaa kokeilemaan.

Kesä on ollut hyvä = sopivan lämmin karhunvatukoille. Niitä tulee runsaasti ja ehtivät hyvin kypsyä koska nyt jo ensimmäiset komeilevat mustina.

Hauskaa viikonloppua kaikille!9 kommenttia:

 1. Paljon kivoja juttuja olet saanut aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Tuo hirsikangas on kyllä kivan näköistä ja kaunis pussukka, ihanan rustiikkinen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Pidän tuosta hirsikankaasta. Onko se Ikeasta? Ei minun pitäisi mitään kankaita ostaa, mutta jotenkin himottaisi tuo hirsinen. Kassit ovat aina tarpeellisia ja pussukkakin on hyvin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeasta on. Minustakin se on oikein onnistunut malli.

   Poista
 4. Hirsikangas on todella hauska, kiva valinta kassiin. Onneksi Ikea on aika kaukana.

  VastaaPoista
 5. Sorry, tuli anonyyminä kun vastasin pienestä puhelimestani :)

  VastaaPoista
 6. ienoja hirsikangaskasseja ja korvaavat varmaankin satoja muovikasseja. Pussukkasi on kiva ja tyylikäs. Ikean jämäkät kankaat ovatkin varmaan hyviä noissa pusseissa.

  VastaaPoista
 7. Hirsikangas on kiva valinta kassiin ja kokeilujen käyttö pikkupussukan tekoon. Sievät ovat. Ja kiitos että olet valinnut minut blogiluetteloosi ja liittynyt jäsenekseni!

  VastaaPoista
 8. Kiva, että olit saanut selvää ohjeestani! Näytti mainiolta pussukalta.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!