16 elokuuta 2014

Hexagoneja uudella viivaimella

Menin mainostajan (youtube) lankaan ja hankin uuden viivainpaketin. Ei pöllömpi mutta ilmankin olis tainnut pärjätä. Niinpä sitten silppusin jouluisia JellyRoll-kaitaleen loppuja ja rakensin hexagoneja. Nämä hexat saa ommella koneella! Ommellessa huomasin että maltillisemmalla silppuamisella olisi tullut yksi sauma vähemmän mutta enhän leikatessani vielä tiennyt miten näitä järjestelen. (Heikko puolustusyritys - oli vain muutama kuviollinen joita järjestelin erilaisiksi pareiksi.) Tästä voi tulla pienehkö liina, pyyheliinan kokoinen (joka pilkistää sommittelun alla). Edessä on vielä rivien yhdistäminen. Saa nähdä meneekö yhtä helposti kuin elokuvissa. Nämä kaitaleet käytin niin tarkkaan että yhteen hexan neljännekseen tuli ylimääräinen sauma. Tässä hexagonit syntyy siis viivainpalalla D. A:ta käyttämällä saa isompia hexoja ja vielä enemmän ommeltavia saumoja, kuten ohjepaperista näkee. D on mitoitettu valmiille kaitaleille.
Outo tähtikokeilu:

Toisinaan innostun vielä neulomaan. Lankamaailmassa osui käteeni vyyhti jossa oli materiaalina pellavaa 10%, silkkiä 10%, puuvillaa 40% ja viskoosia 40%, Alp Natural, handspun yarn. Mielenkiintoista - käsinkehrättyä viskoosia - taitaa olla käsin vyyhditettyä. Pieni pettymys oli kun eri lankalaadut oli vain solmulla kiinni seuraavassa pätkässä - siis oliko se käsinsolmittua se 'handspun'. Erilaisia pätkiä oli kuitenkin kymmenkunta niin että olihan siinä jotain mielenkiintoa. Etsin verkosta Domino-neulemallin kun en enää luottanut omaan muistiini ja syntyi tämä päällinen 40x40 tyynylle. Se siitä kokeilusta. Tilkkuilijan neulemalli. Ruudut kiertää molemmin puolin. Sen verran tämä summittainen ruudun mitoitus on pielessä että kaksi kulmaa vain on terävää ja kahdesta tuli tylppä.

 

Mietin edellisen postauksen peitettä kun olitte niin positiivisia kommenteissanne - kiitos niistä. Loppujen lopuksi se oli varmaan se väritys mikä petti minut. Luulin että siitä tulis lilampi (mikä vesi?) mutta eihän siitä voinut tulla kun lilat kankaat loppuivat niin pian. Ajattelen jospa saisin siihen vaikka lilamman (??) reunuksen...

Sääennuste lupaili että on vuoden viimeinen kesäinen viikonloppu. No nautitaan sitten siitä!
Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen mallinepaketti. On aina kivaa lukea toisten kokeiluista. Tuo lanka kuulostaa tosi erikoiselta. Kuka haluaa solmuja lankaan?

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti mallineista, tuo näyttää monipuoliselta! Mukava nähdä sillä tehty työ.

  VastaaPoista
 3. Tuohan on mielenkiintoinen mallinepaketti ja kaunis liina on jo lähes valmis. Tähti on myös haukan näköinen.Kauniit värit tyynyssä.

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen heksagontyö! Joskus välinehankinnat osuvat kohdalleen, joskun tulee hankittua vain kaapintäytettä, viivainsettisi vaikuttaa monikäyttöiseltä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!