22 tammikuuta 2014

Lattiasta verhoon

Maalaismysteerin tähtien aplikointi on hidasta... Pakkanen paukkuu ja ajatus kulkee kesään.

Palaan vielä Kaffe Fasset'in tilkkukirjaan koska se on ollut minulle niin iso juttu. Venetsiassa kävi juuri kuten hän kuvasi kirjassaan: Pyhän Markuksen katedraalissa aivan pökerryin innosta kun näin ne lattiat! Kukaan ei ollut kertonut lattioista! Aivan täynnä tilkkukuvioita ja koottu kivistä. Paljonkos se vaatii taitoa ommella kankaita yhteen, mutta latoa kivistä tasaista lattiapintaa! Ja ilmeisesti miehen työtä; tuskin on päästetty naista katolista kirkkoa rakentamaan. Taisi jäädä kupolien kauneus minulta näkemättä. Ja valokuvauskielto! No, viime kesänä oli tilaisuus päästä sinne uudelleen ja nyt tiesin olla varuillani. Tunnustan että otin salaa kännykällä kuvia, mutta tungos oli niin suuri että hämärissä kuvissa voi enimmäkseen vertailla turistien jalkinemuotia. Parhaimmat kuvat ovat ne jotka on ovensuussa olevan kaupan lattiasta.Ekalla tilkkukurssillani ohjaaja antoi meille mallikangaspaloja, farkkukankaita pääosin, ja vapaat kädet tehdä mitä mieleen juolahtaa. Venetsia ja tilkkukirja mielessä syntyi verhot nuoren miehen huoneeseen. Taisi opettajakin vähän hämmästyä kun sanoin että niistä suht paksuista kankaista tulee verho. Tänä päivänä tuo huone on minulla ompeluhuoneena ja saan itse fiilistellä matkamuistoja.


Toinen paikka missä olen törmännyt "tilkkulattiaan" on Paavien palatsi Avignonissa. Palatsin sisätilat ovat jokseenkin tuhoutuneet mutta paavin makuuhuoneessa on jäljellä entisiä pintoja. Aivan erinomainen lattia! Ja siitä oli jopa postikortti. Pisteet ranskalaisille.

3 kommenttia:

  1. Noihin kivilattoihin olen törmännyt myös muualla päin maailmaa ja ihastus on ollut suuri ja myös olen ajatellut, että on siinä ollut latomista ja laittamista!
    Hienot verhot!

    VastaaPoista
  2. Lattiamosaikki sopii erinomaisesti verhoosi farkkukankaan kanssa. Upeita lattioita olet kuvannut.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina! Kiitos!